Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

YANG NI KENA CEK BALIK

Woi cina racist : Apa masalah korang hah mangkuk?

Monday, April 11, 2011
Aku terbuka satu page tadi. Page itu page yang mengajak orang2 cina malaysia benci melayu. Haitt.. aku fikir dorang benci umno. Tapi tak beb. Dorang benci melayu. Bukan umno. Baca betul2. Ia melayu. Cina neh dia ajak orang cina lain di malaysia untuk benci orang melayu. Hait.. apa hal pula sampai seluruh bangsa melayu kena jadi mangsa dia neh?

Helloo.. ko nak benci umno itu ko punya pasal. Ko nak benci barisan nasional itu pun ko punya pasal. Kalau ko nak marah ko marah lah melayu umno ataupun melayu barisan nasional. Ataupun melayu perkasa. Lantaklah. Racist sama racist bergaduh. Kita tengok pula sapa yang menang. Tapi yang tak racist macam aku, macam melayu-melayu lain tak patut jadi mangsa atau bahan caci maki korang.

Tak adil beb. Mana adil. Benci perbuatan. Benci individu. Tapi jangan heret sampai ko benci bangsa. Perlakuan individu bukan masalah bangsa. Apa kena mengena pula pasal bangsa kat sini? Mencarut2. Memaki2 melayu dalam bahasa cina macamlah kami takde kawan cina ataupun tak reti rujuk google translate. Silap2 kamus cina pun kami ada tahu.

Fuck, babi, pelacur, anak haram, cibai semua ada. Dari bawah sampai atas page. Product page neh ialah product cina racist yang dilahirkan untuk maki hamun orang melayu. Of cozz aku akan terasa kalau baca page macam neh.

Kata2 mereka dalam tue dah melampaui batas macam orang sakit otak. Takde adab. Ya, aku faham yang aku di ajar untuk menghormati orang macam mereka kerana aku orang islam. Kerana itu aku masih sabar. Kalau bukan kerana Allah swt memang layak dah bahasa maki dibalas maki. Tapi memaki hamun mereka tak mendatangkan hasil pun buat aku. Apa yang boleh aku buat, ialah printscreen dan report perbuatan biadap mereka semoga mereka sedar yang setiap tindakan ada kesan nya.

Nasihat aku mudah je. Kalau korang benci satu2 pemimpin. Ataupun satu2 parti ataupun satu2 penjenayah ataupun satu2 salah laku, nilai mereka berdasarkan diri mereka. Jangan heret agama dan bangsa dalam kebencian korang. Agama ataupun bangsa bukan masalah sebenar kat sini. Sama seperti aku yang benci perbuatan korang. Adakah aku perlu maki hamun bangsa cina untuk membalas? ataupun babi yg tak berdosa kena terima akibat?


Benci perbuatan korang, bukan bermaksud aku benci bangsa cina. Aku.. sayang bangsa cina. Aku sayang bangsa india. Aku sayang bangsa malaysia. Yang aku tak sayang orang racist macam korang. Tengok bawah ;

0 orang berkata:

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.