Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

APA CERITA TENTANG AGAMA ?

MENTERI AGAMA JANGAN TAKUT, KASI BURAI !
(YANG NAK JOLOK SILAKAN JOLOK)
 
SUDAH BERPULUH TAHUN DIKATAKAN MERDEKA TAPI MASALAH AGAMA ISLAM MASIH LINTANG PUKANG ?
(MENGAPA UMAT ISLAM BELUM MERDEKA MENGGUNAKAN HUKUM ISLAM?)


APA TAFSIRAN AGAMA ISLAM AGAMA PERSEKUTUAN  DALAM PERLEMBAGAAN PASAL 3 NEGARA ?

ORANG ISLAM YANG FAHAM MENTAFSIR PERLEMBAGAAN PASAL 3 TOLONG BERSUARA, JANGAN JADI SYAITAN BISU.

APA TAFSIRANG AGAMA LAIN BEBAS MENGAMALKAN AGAMA MASING-MASING ?

APA TAFSIRAN AGAMA ISLAM DIBAWAH TANGGUNGJAWAN RAJA-RAJA MELAYU ?

APA DAN MENGAPA UNDANG-UNDANG SYARI'AT PADA SETIAP NEGERI DI DALAM NEGARA TIDAK SELARAS ?

MENGAPA DAN MENGAPA ?

APA HALANGAN KEPADA PERLEMBAGAAN NEGARA TENTANG ISLAM SEBAGAI AGAMA RESMI NEGARA (PERSEKUTUAN)?

SEMUA INI TERLETAK DIATAS BAHU MENTERI AGAMA ?

RAKYAT MAHU TAHU. SELEPAS UJUD MENTERI AGAMA, APA YANG MEREKA TELAH LAKUKAN ?

DALAM PERKARA YANG BERKAITAN MAKA MENTERI AGAMA YANG TERKINI WAJIB BURAIKAN APA HALANGAN YANG MENIMPA MEREKA  YANG MENJADI RAHSIA ?

PATUTKAH ADA RAHSIA JIKA ADA YANG MENJADI PENGHALANG KEPADA PASAL 3 PERLEMBAGAAN NEGARA ?

SEMENTARA ITU
(YANG INI KENA TANYA RAJA-RAJA MELAYU KE?)

Akta sekat agama bukan Islam: Majlis pelbagai agama mahu penjelasan PM

Sabah tolak cadangan perkenal akta kawal penyebaran agama bukan Islam

SABAH BOLEH SEBAR AGAMA BUKAN ISLAM SEMAHU-MAHUNYA

9 orang berkata:

Anonymous said...

Ya! Kasi burai...kasi barai samo dio! Dah lamo dah bondo nie torpondam dalam porut orang Melayu!

"Apohal, nie Dol?
Torburai, tobarai bagai? Ekao main pisau ko atau cucuk korih kono porut, nie?"

Nie, pasah perkaro agamo kito la nie, ostad! Banyak bondo... yang orang kito x tahu...sobonarnyo, rajo kito tu la kotuo agamo kito!

"Sudah tu apo masalahnyo?
Ekao nak lobih-lobih...x suko, x seleso, poie tinggah dalam utan sanun...atau poie pakat duduk planet lain ..!

Laa...ostad agen CIA kito pun dah cakap cam gayo montori UMNO lamo! Orang baru nak bukak cerito...ostad dah kona kek sanun pulak!

"Kan kito dah dalam krajaan keluargo Malaysia...terimo yo la...hadap yo...jangan banyak stori, cukup bulan...dapek gaji!"

# Atok merbok vs Atok hud-hud di Padang Merbok yang dulunyo bersepah plakad RUU 355!

Anonymous said...

Sapa pgg kuasa skrg?

Skrg yg jd PM dan menteri agama bukan dari Dap.

Anonymous said...

Vanu Gopala Venon Duta Singapura kunjungi Najib... Simbolik permohonan maaf Singapura pada bossku..! Bossku tiada apa jawatan dalam kerajaan tapi duta Singapura bertujuan utama adalah untuk eratkan hubungan ekonomi kedua negara Singapura Malaysia.!?

Kenapa Duta Singapura tidak kunjungi Tun atau PM ke 9. Salah satu sumbolik permohonan fitnah jijik 1MDB media Singapura semasa Tun Mahathir semasaPH@DAP berkuasa dulu.

Bossku tak perlu layan Singapura dalam hubungan ekonomi Singapura. Pepatah ada menyarakan When we Friend With Singapore We Dont Need Enemy.. bila dah berkawan dng Singapura bermakna kita tak perlu musuh lagi sebab Singapura bertindak sebagai musuh bila Malaysia berkawan dengan negara itu..!!

Rapat kan hubungan dengan jiran serumpun yang jauh lagi menguntungkan iaitu Indonesia yang ada sumber daya alamntang cukup banyak dan menguntungkan.

https://youtu.be/VY0q3nYXXwg

Petronas sudah masuki industri Migas Indonesia. Sumur minyak migas di Sampang Madura menjumpai simpanan billion kubik minyak.

https://youtu.be/D8utU3fWEBM

CSR Petronas membuka mata rakyat Indonesia betapa mereja menghargai setiap sumbangan pada rakyat tempatan di Sampang Banyuentas Acheh dll. Berbanding Chevron Mobil BP yang sudah lama bertapak di Indonesia.

https://youtu.be/YvVzeJDRCec

Tinggal kan Singapura yang banyak jadi duri dalam daging pada negara ini. Singapura tidak membantu kaum Melayu di sana. Tidak ada sorang pun kaum Melayu bertaraf billionaire di Singapura. Bodoh sangatkah orang Melayu di Singapura..!?

Apalah sangat Singapura sebesar Pulau Lombok atau Langkawi itu jika Malaysia dan Indonesia mengerat dan perkuatkan hubungan ekonomi kedua negara. Nah link bawah ini Indonesia bertindak contohi Malaysia

https://youtu.be/T-McLuK0nE0

Masa untuk mengajar Singapura celaka ini. Tanpa Indonesia dan Malaysia Singapura hanya tinggal nama sahaja. Lupakan Singapura elok hubungan diplomatik antara Singapura Malaysia dikaji balik atau direndahkan taraf hubungan itu.

https://youtu.be/AU38uujrYhE

Anonymous said...

Anwar tidak pandang lansung Warisan dan Perti Pejuang parti cap ayam bila bersetuju tandatangani CSA hari ini.

Walaun PH tetap percaya tindakan PH yang nak gentleman nih dalam isu CSA nih... akan menikam PH sendiri dari belakang...

Tindakan deal CSA nih sebenarnya memperlihatkan PH sudah tidak berdaya untuk memimpin perubahan dan lead Malaysia..

Ini tindakan opportunis dan populis...

Dan percayalah... pada PRU15.. PH akan kena main... PH akan kalah lagi besar disebabkan perjanjian CSA nih... Tunggu dan lihat..

Walaun PKR bukan amik port sangat ngan Parti PEJUANG... itu parti cap ayam ja.....

Anonymous said...

Ini lah masa yang betul kasi main sampai lunyai parti cap ayam Pejuang dan blok ke tiga. Kasi main Tun Mahathir Boboi dan Shafie sampai rentung...

Kihkiki..Selepas Khairuddin Bersuara Bagi Pihak Mahathir (Pejuang), Kini Aziz Jamman Pulak Bersuara Bagi Pihak Shafie (Warisan) Tidakpuashati Krn Kononnya Tidak Dibawa Berunding Dari Awal Cuma Disaat Akhir Baru Dijemput Sebab Tu Mrk Tak Hantar Wakil Bila Dijemput.Hakikatnya Jika Pejuang Dan Warisan Dari Awal Memberi Sokongan Padu Pada DSAI Sudah Lama PH Ambilalih Putrajaya.Disebabkan Jadi Pak Turut Mahathirlah Maka Warisan Wajib Dipinggirkan Terus Dari Gabungan PH.

Jangan jadikan Warisan pak turut PH, kata Azis Jamman

Parti Warisan Sabah (Warisan) tidak bersama Pakatan Harapan (PH) dalam menjayakan perjanjian keyakinan dan perbekalan (CSA) atau disebut juga sebagai memorandum persefahaman (MoU) transformasi dan kestabilan politik dengan kerajaan kerana tidak dilibatkan dari awal.

Sebaliknya, kata Ketua Wira Warisan, Mohd Azis Jamman, partinya hanya dijemput pada peringkat akhir selepas PH dan kerajaan sudah berunding dan mencapai persetujuan untuk menandatangani MoU itu.

Masa Tun nak geli geli dengan otai otai dah tamat. Harap lepas ini kasi melingkup legasi Tun.

Susah dan sangat kebal nak hadap kan Tun dan kroni ke mahkamah ini lah salah satu cara kasi pelingkup legasi Kerala tak guna ini.

Semoga berjaya gang otai sekelian.

Wasalam

Anonymous said...

MoU: Lim Guan Eng, Zahid dan Najib boleh ke penjara, Azmin tidak boleh paksa jadi TPM, kata Tony Pua

Dengan memorandum persefahaman (MoU) antara Pakatan Harapan (PH) dengan kerajaan diterajui Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob bermakna, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali tidak lagi boleh menekan agar beliau dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri.

Setiausaha Komunikasi DAP, Tony Pua juga berkata, MoU yang dimeterai semalam itu juga bermakna, Lim Guan Eng Datuk Seri Najib Razak dan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi kini berpeluang ke penjara kerana tidak akan ada lagi campur tangan kerajaan dalam perbicaraan di mahkamah.

Tahniah Tony Pua..!!

Anonymous said...

Nasihat dan pandangan rakyat marhaen pada Menteri Wilayah Persekutuan

Mantan Menteri Wilayah berhujah balas dengan Mentori Wlayah Arau pasal pembangunan Kg Baru yang 22 tahun 22 bulan tak jalan dan tak pernah helokk..!!

22 tahun dolu ada sekor mamak jadi belukang tanah di Kg Baru... broker belukang menyebabkan prnduduk Kg Baru lokos kena kencing oleh mamak ini. Akhirnya perniagaan 'Buisness Fokus' melingkup satu satu dan gelaran Datuk pun ditarik balik...

Datuk broker@belukang ini akhirnya lesap ke luar negara dengo2 melingkup ke Afrika Selatan... macam Jho Low jugak lesap melingkup tah ke mana ada yg kata jadi beruang ini berlaku semasa PM ke 4 dan PM ke 7 berkuasa... mcm sial akhirnya..!!

Soalan mantan Mentri Wilayah@belukang tanah yg tak kesampaian nak sapu tanah Kg Baru menyoal soalan yg bodo dan nampak bangang. Adakah pembangunan Kg Baru dikatakan pembangunan secara runcit dan tak effektif.? Sedangkan kertas bluprint dan plan susunatur Kg Baru sudah diwartakan..!? Soalan klise yang tak mengambarkan IQ seorang menteri.

Sedarkah di Kg Baru ada 3 pembangunan berskala mega sudah tertegak depan mata org Kg Baru sekarang ini...!? Pemaju orang tempatan Kg Baru sendiri. Beliau seorang gelaran Datuk memiliki ciri ciri seorang pemaju Melayu yg berjaya semasa era Najib sebagai perdana menteri.

3 Projek kondo dan servis apartment hampir 100% sudah terjual oleh pembeli bumiputra sahaja. Sbb syarat jualan khas untuk Melayu bumiputra sahaja dan Melayu mampu membeli hampir keseluruhan unit unit kondo dan pangsapuri tersebut..!!

Tahu kah mantan menteri dan menteri Wilayah saiz keluasan ke tiga projek tersebut... lets me explain slowly and clearly sebelum menteri jadi belukang tanah.

Saiz setiap keluasan tanah tersebut kurang dari 1 ekar... saya ulangggg.. kurang 1 ekar sahaja. Projek kondo ini lebih dulu siap walau masa pendemik Covid 19 melanda jika dibandingkan dengan projek 'non malay' lebih dulu dibuat smpi skg tak siap lagi diseberang sungai berhampiran tanah perkuburan Kg Baru...!!

Hanya kurang 1 ekar dengan bilangan unit unit kondo dan servis apartment yang sudah terjual hampir RM400 jota..!! Nilai GDV bagi keluasan tanah kurang 1 ekar saja mencecah RM400 juta untuk satu projek.

Bayangkan nilai GDV bagi 3 projek yang sudah pun tegak siap, terjual dan diduduki dengan keluasan setiap projek itu kurang dari 1 ekar... Pemaju Melayu Bumiputra ini sudah memiliki GDV bagi keseluruhan 3 projek dng jumlah keluasan lebih kurang 3 ekar sahaja nilai GDV hampir RM 1 billion..!!!

Yang pelik mantan menteri wilayah tak tahu apa yang disoal dan tidak tahu apa yang dinilai berkenaan tanah di Kg Baru.

Spatutnya tugas Menteri Wilayah hanya lengkapkan infrastruktur yang kondusif dan teratur supaya pembangunan Kg Baru dapat dimajukan secara total...

Renung renungkan menteri sekalian renung renungkan wahai penduduk melayu Kg Baru.. Jadi kan pemilik pemaju seorang Datuk ini sebagai role model kelian bukan untuk dicemburui dengan hasad dengki...!!

Anonymous said...

Nih aku kopi pes ja dari laman The Third Force si barua budak suruhan Tun... pasal kroni la tu ato pasal nepotisma la tuu

Abang kepada Datuk Seri Ismail Sabri dilaporkan telah dilantik sebagai Pengerusi Ahli Jemaah Pengarah (AJP) Pertubuhan Peladang Kebangsaan (NAFAS) yang baharu.
Siasatan TTF mendapati pelantikan Datuk Zamri Yaakob telah dimuatnaik menerusi laman Facebook rasmi NAFAS pada 13 September lalu.
Selain Pengerusi NAFAS, Zamri turut memegang jawatan PengerusiKoperasi Pekebun Kecil Getah Nasional Berhad (NARSCO) dan Pengerusi Pertubuhan Peladang Negeri (PPN) Pahang.

Bab kroni dan nepotisme ni baik mintak Jesse Gaygay pi tulis dulu nepotisma dan kroni pemimpin dalam DAP, PKR dan PejWang dan klu nak kaji jauh sket hang pi siasat betapa kronik nya kroni dan nepotisma keluarga Lee Kwan Yew kat Singapork sana..!!

Kuman kat laut dia nampak gajah depan hidung dia buat bodoo jaar..

#bodohbertingkektingkek

Anonymous said...

MoU antara kerajaan dan pembangkang ada unsur rasuah. Tapi Tun kata "kalau pi beli kapai terbang kita minta sesuatu itu Tun kata 'offset'".

Parti Pejuang Tanah Air (PEJUANG) tidak mahu terbabit dengan Memorandum Persefahaman (MoU) Transformasi dan Kestabilan Politik di antara Kerajaan Persekutuan dengan Pakatan Harapan (PH), Isnin lalu.

Pengerusi PEJUANG, Tun Dr Mahathir Mohamad, berkata parti itu kekal dengan keputusan menjadi blok bebas yang tidak berpihak dengan mana-mana gabungan parti, termasuk PH.

“Kami tidak diundang untuk berbincang perkara ini. Kami berpendapat perlu ada kebebasan bagi parti lawan untuk membuat apa jua teguran yang perlu kerana dalam sistem demokrasi, kita perlu ada parti lawan untuk memberi teguran kepada kerajaan.

“Jadi, ini kita dapati kalau kita ambil bahagian kerana kita dapat pulangan tertentu. Itu bagi kita tidak sesuai kerana dia nampak seolah-olah dia ada unsur rasuah di situ, iaitu kami akan sokong kalau kamu bagi sekian-sekian kepada kami.”

Tapi lain tahun dolu dolu masa jadi PM ke 7 kalu kita minta sesuatu umpamanya kalau kita beli kapal terbang, kita minta ‘offset’.

Sama ada kita anggap ‘offset’ itu sebagai rasuah atau tidak, terpulang kepada anda.

“Bagi saya kalau kita boleh dapat sesuatu kerana kita membeli sesuatu dengan harga tinggi, kenapa kita tak boleh terima?

Walau dah tua nak mati kata kata dan lidah bercabang Tun masih berbisa..!!

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.