Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

PILIHANRAYA MELAKA ZAHID ANGKOH ?

TERKINI ?

KIH,KIH,KIH KENYATAAN ZAHID SEPERTI DIBAWAH HANYA KENYATAAN ZAHID ALONE, DAN UMNO DAN AKAR UMBI KEBANYAKANNYA MAHU BERSAMA PN

ATE ??? ZAHID SYIOOOK SENDIRI RUPANYAAA !

TUNGGU PERHIMPUNAN AGONG, GUGUR LA DIAAA !

MKT Umno malam ini bermesyuarat untuk menentukan sama ada akan bekerjasama dengan Perikatan Nasional (PN) bagi menghadapi pilihan raya negeri (PRN) Melaka.

TAK PATUT BERLAKU:

Kan ke Presiden dah kata:

 Dia tidak angkuh apabila berkata BN akan bergerak secara solo dalam pilihan raya negeri Melaka.

 ZAHID BUKAN ANGKOH, TAPI ZAHID RASA RAKYAT TETAP BERSAMA UMO,BN


ZAHID TAK PERLU DENGAN BERSATU DALAM MENGHDAPI PILIHANRAYA MELAKA KERANA UMNO DAN BN DIHATI RAKYAT !

UMNO DAN BN JUGA TAK PERLU DENGAN PAS SEBAB PAS TAK SEKUAT MANA KAT MELAKA TUU, TAK PERNAH MENANGPUUN .

UMNO DIJANGKA MENANG BESAR KAT MELAKA. TUU YANG MELOMPAT DARI UMNO DAN BN ITU SEBANARNYA SAKI BAKI YANG DERHAKA ?

ZAHID BUKAN CAKAP BESAR DAN BONGKAK, TAPI ZAHID TAHU LA HATI ORANG MELAKA MEMANG SETIA DENGAN UMNO,BN

UMNO DAN BN PASTI SAPU BERSIH PILIHANRAYA MELAKA.

NAMPAK JE ZAHID TU MACAM ANGKOH,TAPI ZAHID TU MEMANG IKHLAS.

ANDAINYA BERSATU BERGABUNG DENGAN PAS ? ALAMAT HILANG LA WANG PERTARUHAN KAT MELAKA TU.

HIDUP UMNO ! HIDUP BN !

ANDAINYA UMNO TAK ADA DALAM BN, DAH LAMA BN LUPUS GHAIB
10 orang berkata:

Anonymous said...

Ini lah bala jika Perdana Menteri di lantik dari Utara Semenanjung.

Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar terkilan dengan tindakan kerajaan ketika pentadbiran bekas Perdana Menteri, Dr Mahathir Mohamad pada 2018 yang tidak meneruskan permohonan semakan serta pentafsiran kes Pulau Batu Puteh.

Baginda turut mempersoal adakah soal kedaulatan Johor seolah-olah tidak penting kepada kerajaan pada waktu itu.

“Adakah kita negeri anak tiri? Kalau tak suka Johor…Cuba kalau Malaysia kehilangan Pulau Langkawi kepada Thailand, bagaimana rasa orang Kedah agaknya,” katanya di Facebook.

Sultan Ibrahim turut menggesa tindakan diambil ke atas mereka yang bertanggungjawab melakukan kecuaian dan kekhilafan kerana tidak meneruskan permohonan semakan serta pentafsiran kes Pulau Batu Puteh.

Semua pulau pulau strategik seperti Singapura sedekah pada Lee Kwan Yew, Pulau Pinang sedekah pada Francis Light Pulau Batu Putih serah pada anak Lee Kwan Yew dan inilah angkara pemimpin dari Kedah Lama di Utara Semanjung. Akidah pun nak gadai dengan Pluralisma Murtad, Syiah dan COMANGO Seksualiti Merdeka LGBT

#nakfaktaka!?

Anonymous said...

Idung x mancung, pipi tersorong-sorong...

"Aie, Dol? Ekao cerito apo? Idung sapo yang x mancung tu?"

Eh, ostad agen...nie hah! Diorang kato presiden UMNO angkuh..nak tanding PRN Melako secaro solo. X nak dio bersamo dongan PN...kito semuo doh!

"Biar la! Kalau dio rasa dio dah cukup kuek! Yang kito pulak mengado-ngado cap dio angkuh sombung...apohal? Time nie la nak uji kekuatan kito! X gitu?"

Melako nie, kito PAS sanun x kuek ostad! Kalau bersamo UMNO, ado can kusi satu duo buleh naik!

"Ekao nie, bawak suaro Parti ko atau bawak suaro BERSATU?"

Hmm...Bersatu kek sanun..lagi la kematu!!!

Anonymous said...

Pandora Papers tu utk bongkar pencuri penyamun ketua kepala perompak negara 22 tahun 22 bulan dan kroni kroni nya....

Dalam masa yang sama saham Bang Non kita yang sudah semula jadi menurun boleh ditingkatkan sedikit demi sedikit...

Pandora Papers itu kena dikaitkan dengan peranan agenda Singapura dan kepentingan Singapura untuk membatu apikan rakyat Malaysia..

Barulah kertas pendora ini lengkap 100% pendedahan kertas itu.

Tun Mahathir tunggu masa kena sembelih... Jangan serang Tun tak berbaloi.. serang boboi sampai jadi, tangkap dan penjarakan si boboi sampai jadi...

maka melingkup.lah Parti PejWang...

padan muko kau..!!


Period.

Anonymous said...

Tp nama zahid pun ada dlm pandora papers..ko xnak komen ke cai??

Anonymous said...

Mana walaun?? Arak timah ni apa citer??

Anonymous said...

Pulau Batu Putih : Apakah kejadahnya hal urusan tanahair kau (Tun) rujuk kepada peguam asing? Tanya Najib.

Namun tiada reaksi dan tiada respon dari si haramjadah ini.

Ada dakwaan Tun M mahu kowtim Singapura supaya tidak berkongsi maklumat penting yang akan ganggu usaha Tun M mengambil tindakan terhadap beberapa pemimpin BN?

Amat merisaukan jika hak hak dan aset negara digadai kepada Singapura atas sebab kompromi sulit atas sebab takut pihak Singapura mendedahkan maklumat yang mereka tahu berkenaan pemimpin seperti Tun Mahathir.

Kini kita gelisah , kerana ketika Pakatan Harapan dibawah pimpinan Tun Mahathir memerintah, banyak aset dan tanah terjual dan terlepas ke Singapura.

Anatara yang digadai oleh PH dan Tun Mahathir ada lah barang gantian Tanjung Pagar terhasil dari gantian tanah KTMB.

Bermakna apa yang diganti dan yang diserah kedua duanya sekali terlepas.

Datuk Seri Najib Razak berjaya mengganti tanah panjang KTMB yang tidak cukup luas kerana panjang sahaja tapi tidak berguna untuk bina apa apa pun dengan tanah luas yang boleh membina bangunan dan hotel.

Ketika itu , keretapi KTMB sudah tidak lalu kesitu lagi kerana henti di Woodlands sahaja.

Tapi sebaik sahaja PH dan Tun Mahathir ambil alih semua nya terlepas bermodalkan cerita umpan 1MDB dan hutang negara kepada rakyat.

Apa pun kerisauan dan persoalan adakah Tun Mahathir masih mencengkam pihak pihak berkuasa dalam negara lalu mereka berpihak untuk menutup juga siasatan?

Lihat sahaja kes babit kroni Tun Mahathir berkait kes AMLA dan wang masuk akaun di Singapura yang masih tidak ketentuan apa perkembangan nya.

Anonymous said...

Apa yg ko merepek ni syaitan?????

Anonymous said...

Lupakan saja soal Palestine kalau Pulau Pisang pun tak mampu diambil alih rumah api di pulau itu yang diuruskan Singapura.

Pada pemimpin pemimpin politik samada dari kerajaan atau pembangkang terpekik terlolong pasal kebebasan Palestine ditindas oleh Barat dan Isreal. Pulau Pisang pun boleh kecut telor nak ambil alih pengurusan rumah api dari Singapura.

Malaysia tidak akan hilang kedaulatan terhadap Pulau Pisang, di sini tetapi rumah api di kepulauan tersebut akan diuruskan Singapura selagi terbitnya matahari dan bintang.

Ketetapan itu selaras perjanjian ditandatangani pada tahun 1900 antara Sultan Johor ketika itu, Almarhum Sultan Ibrahim dengan Gabenor negeri-negeri Selat, Sir James Alexander Swettenham berkaitan Pulau Pisang yang diyakini terus dipatuhi.

Mengikut perjanjian itu, Pulau Pisang adalah hak mutlak Kerajaan Negeri Johor dan British ketika itu hanya diberi kebenaran untuk membina, mengendali dan menyelenggara rumah api berdasarkan perjanjian bertulis atau indenture yang ditandatangani pada 6 Oktober 1900 dengan persefahaman itu diteruskan sehingga kini.

Status quo itu turut diakui Singapura berkaitan hak dan kedaulatan Johor ke atas Pulau Pisang meskipun selepas mereka keluar daripada Persekutuan Malaysia pada 1965 yang menyaksikan hak pengurusan rumah api bertukar tangan.

Walaupun perkara yang terjadi di Pulau Batu Puteh atau Pedra Branca agak sukar untuk berlaku di Pulau Pisang, namun kelalaian pihak tertentu sekiranya berlaku boleh menyebabkan ‘pisang berbuah dua kali’.

“Rakyat ada mengikuti titah Sultan Johor sekarang, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar pada 2017 bahawa perjanjian Pulau Pisang itu selagi ada matahari dan bintang, ia tidak boleh dibatal.

Malah baginda juga titah Singapura terang-terangan kata ia bukan hak dia, bukan tanah dia. Mereka akui ia milik Johor dan cuma tadbir rumah api sahaja.

Namun bila pemimpin pengkhianat berkuasa di Malaysia kejadian di Pulau Batu Puteh boleh berlaku lagi.

Malaysia di­khuatiri hilang kedaulatan ke atas Pulau Pisang jika terus membiarkan negara lain membina dan mengurus rumah api di kepulauan tersebut, sekali gus bakal me­ngulangi nasib Pulau Batu Puteh.

Memetik laporan The Straits Times, Menteri Luar Singa­pura pada tahun 2003 memaklumkan kepada Parlimen negara itu bahawa Pulau Pisang adalah milik Malaysia dan mengulangi pendirian Singapura tidak pernah mempersoal kedaulatan Malaysia ke atas Pulau Pisang, tetapi peng­urusan rumah api di situ harus kekal bersama Singapura.

Meskipun Pulau Pisang kini tidak lagi didiami penduduk, ia berperanan seperti pintu kedaulatan negara yang melambangkan pertahanan sebagai pusat tinjauan awal sekiranya berlaku apa-apa.

Kita tak mahu apa yang terjadi pada Pulau Batu Putih bila negara di pimpin oleh barua DAP@ Lee Kwan Yew. Kesemua barua barua ini menyimpan duit yang dicuri di Singapura oleh penyamun dan perompak negara.

Ini lah yang menyebabkan sesiapa saja barua barua Singapura@DAP yang jadi pemimpin dan menyimpan wang di Singapura akan kehilangan taring dan sengat bila berhadapan Singapura. Mereka hanya retorik dan acah acah power Melayu islamik supaya walaun terkinja kinja terpekik terlolong memberi sokongan..!!

Sebabnya mudah Singapura akan mengunakan kuasa duit yang di simpan mereka untuk tunduk sambil tangan barua ini dipulas tunduk pada kehendak Singapura.

Sepatutnya urusan Pulau Pisang sudah dikembalikan sepenuhnya tetapi duit duit yg dicuri hasil rompakan yang di simpan di Singapura menyebabkan pemimpin barua amat lunak bila berhadapan dengan Singapura.

#sialpunyapemimpinsamuajadibarua

عمار حمادة said...

غسيل البيوت
شركة نظافة عامة بالدمام
ارقام شركات تنظيف منازل بالرياض
صيانة المكيفات السبلت
اصلاح مكيف
شركات تنظيف مكيفات بالاحساء
شركة تنظيف مكيفات عمالة فلبينية بالرياض
مبادرة دعم أجهزة التكييف حساب المواطن
تنظيف مكيفات الخرج
جنة المملكة لتنظيف المكيفات

شركة اللمسة الاخيرة said...

شركة عزل اسطح بالخفجي
شركة عزل اسطح بالنعيرية
شركة عزل اسطح بالخبر
شركة عزل اسطح بالقصيم

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.