Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

PEPERANGAN BELUM LAGI TAMAT

 SEMAKIN PANAS !

BUKAN PASAL CURI JUTA-JUTA TAPI BILLION !


DUA-DUA DARI UMNO LA. APA NASIB UMNO LEPAS INI ?

DUA-DUA MEMBURAIKAN RAHSIA CURI, RAKYAT TAK TAHU
INI DUA ORANG LA KASI TAHU, KASI PECAH LOBANG !

SANGAT PROFESIONAL ? TAPI TERBURAU JUGA ! SEPATUTNYA
INI DUA ORANG JANGAN BANYAK CAKAP, KASI REPORT LA !!!

BARU TAHU !

KAN KE DUA-DUA SUDAH TAK DE POWER ?

KALAU ADA YANG MASIH BERKUASA MUNGKIN ADA LUBANG BOLEH TUTUP

pakai khidmat ni pun boleh gak

PANDANGAN RAKYAT PULA

Ini la ghopanya kerja orang atas ! orang politik ! orang ada kuasa !
mereka menyamun ? mencuri ? cara terhormat ?

rakyat sakit di dalam kehidupan, mereka rupanya cemburu kerana siapa dapat banyak !

mereka pandai kornar kiri dan kanan, kalo tak pandai kornar dah lama masuk dalam ?

daaak eh, lambat masuknyeeee !

PASAL

pandai konar-kornar !


20 orang berkata:

Anonymous said...

Selamat menyambut tahun Baru 2022 , dan semoga skandal Keluarga Zeti akan di buka pada tahun 2022 tanpa alasan.

Polis DiRaja Malaysia telah umum Siasatan terhadap laporan Polis Singapura dari awal bulan Mac 2021. Laporan dari kerajaan Singapura sampai ke Bank Negara Malaysia dari tahun 2015/2016.

Belum ada khabar berita dan kenyataan “follow up” dari siasatan berkenaan kisah wang milik 1MDB sejumlah RM700 juta masuk kedalam akaun milik suami Bekas Gabenor Bank Negara di Singapura.

Ketika Tun Mahathir jadi Perdana Menteri kerajaan gagal , hampir setiap hari ada pihak muncul beri kenyataan berkenaan kes 1MDB.

Selain mahu bermain persepsi , ia juga bertujuan menanam minda rakyaat bahawa Bossku sudah bersalah dan hanya menunggu hukuman sahaja.

Kini, dengan kuasa tuhan, muncul pula kes dan skandal keluarga Zeti dengan wang “haram” RM700 juta dari Jho Low masuk ke dalam akaun sulit di Singapura.

Apakah kedudukan siasatan sekarang.?Sudah di tahap mana siasatan? Adakah cubaan “cover up” sedang dilakukan?

Ini kerana di yakini, perbicaraan jika di buka akan ‘upsett’ kan kes DSNR dan menjadi “advantage” kepada DSNR atas sebab kenyataan kenyataan mereka yang terbabit dapat di rumuskan mereka berpakat untuk mengenakan DSNR.

Tun Mahathir memberi “hint” dirinya terbabit dan mengetahui banyak dengan langsung tidak berani suruh PDRM segerakan siasatan.

Tidak masuk lojik akal dan fakta jika kes RM42 juta di bank-in oleh pihak lain menjadi kes besar dan mampu penjarakan DSNR, namun sebaliknya, wang sejumlah RM700 juta masuk kedalam akaun peribadi Taufeq Ayman yang dijaga sendiri tidak menjadi kes pula.

Undang undang apa yang mampu penjarakan DSNR tapi tidak mampu penjarakan Suami Zeti atas terima wang dalam akaun nya?

beberapa hari lagi sudah tahun baru 2022, adakah puak pro Mahathir akan harap rakyat melupakan berkenaan skandal ini?

Jika bersungguh sungguh dengan kes DSNR kenapa pula tidak bersungguh sungguh dengan skandal Zeti?

Wang di pulangkan setelah akuan SD keluarga Zeti di tandatangan membuktikan lojik proMahathir hanya bertaraf sampah sahaja, jika ia wang halal berniaga seperti sampah sarap Mahathir jelaskan, kenapa ia perlu di pulangkan?

#kartelkarelakegelisahanAMIN

Anonymous said...

KWAP dan KWSP fakta sebenarnya tak pernah dimusnahkan - Bossku.. AMIN

Malah dalam tempoh Bossku jadi PM, nilai aset KWAP naik dari RM52 bilion pada akhir tahun 2008 ke RM141 bilion pada tahun 2017 sebelum jatuh ke RM136 bilion pada tahun 2018 bawah kerajaan PH.

Ya. Naik 3 kali ganda – bukan dimusnahkan. AMIN

“The fund’s total assets under management (AUM) now total a record RM150 billion, more than triple its initial size in 2007. KWAP is the country’s third largest fund manager by asset size. Its audited 2019 and 2020 financial results have yet to be tabled in parliament, but the fund size stood at RM136.5 billion as at December 2018.”
https://www.theedgemarkets.com/article/cover-story-protecting-retired-civil-servants-nest-eggs

KWAP juga tidak rugi satu sen pun dari pinjaman RM4 bilion kepada SRC. KWAP juga tetap dibayar balik pokok dan faedah pinjaman tersebut. AMIN

Dana RM4 bilion SRC juga tak “lesap”. Seperti didedahkan dalam perbicaraan SRC, dana sebanyak US$1.2 bilion SRC telah dibekukan di Switzerland dan Hong Kong setelah dipindah ke sana pada tahun 2012 semasa US$1 = RM3.00 akibat orang Tun Mahathir ke sana untuk membuat laporan.

Jika dibawa balik sekarang, nilai tersebut sudah cecah RM5 bilion sebelum mengira faedah yang diterima semasa dibeku – iaitu lebih tinggi dari RM4 bilion yang dipinjam KWAP kepada SRC.

"Namun ianya tidak pernah dibawa balik oleh kerajaan PH dibawah Tun Mahayhir dan kerajaan PN sebab bila dibawa balik maka tuduhan Bossku mencuri wang pencen RM4 bilion akan terbongkar sebagai fitnah." AMIN

Baiknya si pencuri tu kan, dah dituduh fitnah mencuri dipulangkan balik duit curi semula. AMIN

Ada yang kena bailout sampai sekarang buat bodoh bangang tak bayar balik duit rakyat yang bailout syarikat anak beranak itu.

Dana berhubung RM42 juta di mana bossku dijatuhkan hukuman pula sebenarnya dana yang diluluskan daripada keuntungan SRC untuk tujuan CSR yang dibayar kepada Ihsan Perdana yang dilantik SRC untuk melakukan CSR.

Dana itu dipindah tanpa pengetahuan Bosskudan juga pengatahuan CEO Ihsan Perdana kepada akaun atas nama Najib dan turut dibelanjakan untuk CSR.

“Hari ke-18: Bekas pengarah Ihsan Perdana kata tak tahu akaun Ambank milik Najib”
https://www.malaysiakini.com/news/476168

Melingkup boboi maka melingkup lah Tun dan PejWang..AMIN

KHALAS

kah kah kah

#LingkupkanSiFitnahMelingkupBoboiAMIN

Anonymous said...

Kasi spin lg cai..tp apa la gunanya ko meroyan dalam ni. Ko patut jadi saksi pembelaan najib. Ko gi mana masa bicara sebelum ni cai??

Anonymous said...

Aku bole gi jadi saksi dng syarot nta bawak Jho Low dan Zety masuk mahkamah dolu....KHALAS


kah kah kah

Anonymous said...

Adik Azam Baki bodoh bangang tak pandai buka akaun atas nama sendiri, kena bagi nama abang, kesian kesian begitu Bodoh sekali, tapi tapi pandai main saham siang malam cari untung, kah kah kah

Nak cover pun pandai pandai lah sikit, jangan sampai orang panggil bangang kah kah

Zety Aziz walau pun Gabnor Nank Negara lagi pun bodoh bangang tak pandai buka akaun atas nama sendiri, kena bagi nama suami dan anak beranak.

Paling sadis anak beranak Zety buka akaun kat Bank Singapura lagi, kesian kesian begitu Bodoh sekali, tapi tapi pandai pindah duit curi 1MDB dari Jho Low sebanyak RM700 juta bro..AMIN

Kes AMLA Zety dan keturunan penyamun ini tak kena tindakan. Rupa rupanya kat Mesia ni Kalau penyamun besar SPRM letak nama adik tak kena tindakan. No wonder Zety pun letak nama suami pun tak kena tindakan kah kah kah..!!

Siang malam buat untung, kah kah kah
Nak cover pun pandai pandai lah sikit, jangan sampai orang panggil bangang kah kah.

Malaysia dan macam celaka bro..AMIN

Jho Low jadi beruang bro..AMIN

Pulau Batu Putih Tun beri pada anak Lee Kwan Yew Bro...AMIN

Malaysia Boleh...AMIN

Keluarga Malaysia Semua Boleh Amin..!!

KHALAS

kah kah kah...

Anonymous said...

Dapat elaun ke tabiat ko ni??

Anonymous said...

Mendakwa dan tangkap Ex Gabnor Bank Negara Zeti dan keturunan penyamun ini umpama mendakwa seluruh rangkaian kartel di belakang Zeti selama ini...!!

Apa yang hebat nya keluarga si Zeti, Taufeq dan anak beranak pencuri ini masih belum didakwa lagi setelah bertahun tahun membuat siasatan.

Kesimpulan telah pun dibuat oleh rakyat berkenaan siapa yang melindungi Zeti dan keluarga dan kenapa “yang melindung” takut kes dibuka.

Kes akaun keluarga Zeti di Singapura jika didedah boleh terlihat ke mana wang disalur, sejumlah RM700 juta seperti yang dilaporkan oleh Datuk Seri Najib melalui siasatan Polis Singapura.

Baru baru ini juga dilaporkan banyak wang negara telah dialih keluar dan hinggap di pesisir.

Dua kes boleh dibuka, pertama kes Kes bekas Gabenor yang meluluskan wang keluar termasuk yang mengalir kedalam akaun peribadi keluarga penyamun ini.

Kedua, Bank Negara Malaysia juga boleh didakwa cuai atau bersubahat membantu wang alih keluar. Imej Bank Negara macam sampah hanyut dalam longkang.

Bekas Perdana Menteri Malaysia miliki kekayaan diluar negara sejumlah RM46 bilion dan dia membisukan diri dan enggan memberi kenyataan mungkin atas sebab tahu implikasi jika dia respon.

Lansung tak respon terus jadi bisu pekak tuli macam orang tua celaka terencat akal. Lansung tak berbunyi bunyi..!!

Rakyat tentu sudah boleh berfikir, kenapa suami dan Zeti Akhtar Aziz sendiri masih belum didakwa dakwa lagi.. Hebat kah keluarga penyamun ini..!?

Semua tahu siapa yang sangat takut Zeti didakwa. Pelbagai pihak sudah desak, dari individu berpengaruh ,NGO , sehingga pelbagai parti Politik namun kes masih belum dibuka buka juga.

Siasatan berkenaan wang 1MDB masuk ke dalam akaun keluarga Zeti juga sudah lama disiasat. Macam polis cari Jho Low sampai Jho Low dikatakan oleh ex IGP lantikan Tun bertukar jadi beruang.

Mendakwa Zeti umpama mendakwa seluruh rangkaian kartel dibelakang Zeti selama ini.

Melaysia dah macam celaka broo..AMIN

Anonymous said...

Jangan jadi Pukimak sangat..AMIN

Jangan Lupa Kes Rasuah Guan Eng Yang Bernilai RM6 Billion Ini… AMIN

Kes Azam Baki SPRM Cuma Namanya DiGuna Untuk Saham Bernilai RM300,000.00 Sahaja Tahun 2016… AMIN

Jangan Lupa Kes Rasuah Guan Eng Yang Bernilai RM6 Billion Ini… Kes Azam Baki SPRM Cuma Namanya DiGuna Untuk Saham Bernilai RM300,000.00 Sahaja Tahun 2016…

Anjing Anjing PHaprak Menyalak Macam Nak Runtuh Langit… AMIN

DAP, PKR, Amanah, NGO Yang Bersama PHaprak… AMIN

Jangan Nampak Kuman Sahaja… AMIN

Gajah Tepi Mata Buat Buta, Pekak dan Bisu... KHALAS

kah kah kah

Anonymous said...

Mahathir Serah Pulau Negara Senang2 kepada anak Lee Kwan Yew Singapura ada lah “National Embarrassment”.

Lupakan Singapura eratkan hubungan dengan Indonesia. AMIN

Pada isu Pulau Batu Puteh pula Panglima Mahathir hanya mampu menuding jari kepada isu tanggungjawap bersama dan bukan menjawap kenapa serah Pulau sebegitu mudah.

Tun Mahathir yang lantang dengan isu 1MDB terus diam membisu apabila Singapura mendedahkan kroni kesayangan beliau dan Tun Daim miliki wang yang banyak dalam akuan luar negara dari wang 1MDB termasuk dalam senarai Pandora List juga.

Dengan maklumat itu juga Singapura berjaya cengkam Tun Mahathir kata netizen, takut terdedah harus ikut telunjuk.

Sebuah Pulau milik rakyat dan milik negara di serah kepada negara jiran secara tindakan “solo” dan bersendirian adalah tindakan Memalukan negara.

Negara lain berbunuhan dan berperang mempertahankan barang seinci tanah mereka.AMIN

Selain kes wang yang banyak dalam akaun kroninya dan Pandora list, Tun Mahathir juga jadi barua DAP@LeeKwanYew dalam isu Pulau Batu Puteh.

Jho Low sampai sekarang ketawa terbahak tepok tangan bila Melayu sesama melayu bercakaran. Bila sesama Melayu bercakaran Singapura dan proksi nya DAP barsama kaum Jho Low@Lee Kwan Yew akan dapat untung.

Bila Melayu bercakaran sesama sendiri maka Singapura dan DAP akan dapat untung. Jika Melayu bersatu pada maka kecelakaan besar pada Singapura dan Kaum nya Lee Kwan Yew@DAP dan barua Melayunya seperti Tun PKR PAN dan PejWang di Malaysia.

Daru dulu aku dah tulis lupakan terus Singapura jiran tak guna ini. Rapatkan hubungan ekonomi kebudayaan sesama serumpun dangan Indonesia. AMIN

Langkah Petronas Carigali dan Pertamina di Indonesia dan melabur dlm industri migas di Indonesia perlu dipertingkatkan lagi. AMIN

Jika hubngan Indonesia Malaysia dieratkan "Singapura is nothing". Jahanam Singapura... AMIN!!

Pergi jahanam Singapura.. KHALAS

Anonymous said...

Jd macai najib ni dapat gaji ke? Kalau ye, camne nak join? Aku tgh nak pakai duit ni. Harapkan i-sinar, PM dari umno tak luluskan lg.

Anonymous said...

Apek Sohai lansung tak bunyi bila keluarga penyamun Zety mencuri RM700 juta duit rakyat.

Serangan demi serangan oleh Apek Sohai Lim Kit Siang lakukan terhadap Ketua Pengarah Suruhanjaya Pencegah Rasuah , Datuk Azam Baki.

Apek tua celaka ini lansung tak bunyi bunyi seperti juga macam orang tua celaka itu sama perangai kedua dua celaka tua itu...AMIN

Apek tua itu bukan atas sebab mahukan kebenaran , tetapi lebih kepada hendak meletak “pressure” dan juga membalas dendam terhadap kes rasuah yang dikenakan oleh SPRM terhadap anak nya Lim Guan Eng.

Kes Guan Eng yang didakwa bawah Seksyen 16(a)(A) Akta SPRM 2009 iaitu meminta atau menerima suapan dan juga bawah Seksyen 403 Kanun Keseksaan – Criminal Misappropriation of property..AMIN

Menyerang berulang kali terhdap KP SPRM , Apek tua ini berharap imej dan reputasi SPRM rosak dan ini membawa erti anak nya di dakwa oleh sebuah agensi yang tiada kredibiiti dan rosak.

Apek tua ini juga 'Cina Apek Mudah Lupa' juga ini adalah agensi yang tidak dan belum ambil tindakan terhadap kes keturunan keluarga pencuri dan penyamun yang menjaga hal ehwal wang negara iaitu bekas Gabenor dan keturunan penyamun nya yang melesapkan curi wang dari Jho Low sebanyak RM700 juta wang 1MDB.

Tidak kah itu menunjukan bahawa Bossku didakwa oleh sebuah kerajaan yang tiada kredibiliti pimpinan Atok dan Dinasti Apek Tua ini?

Kerajaan Apek Tua 22 bulan itu juga telah menguggurkan sejumlah 15 kes puak mereka , dan menyembunyikan banyak maklumat berkenaan kes keluarga Zeti.

Maka ringkasnya, Bossku didakwa oleh kerajaan yang di pimpin oleh perasuah, pesalah forex, peliwat dan juga pensemburit dan penzina isteri orang hatta rakyat kini mendapat banyak bala banjir besar..AMIN

Bossku tetap konsisten membalun Apek Tua dan orang tua celaka ini dalam entri di laman Facebook nya di mana pendirian hipokrit Atok dan Apek Tua dengan begitu jelas..AMIN

Bayangkan wang haram dalam akaun bekas Gabenor yang masuk di akaun keturunan keluarga penyamun ini langsung tidak di minta untuk disiasat atau di segerakan buka kes oleh Atok dan Apek Tua celaka ini, tapi terpekik terlolong berulangkali minta KP SPRM di siasat pula.

KHALAS

kah kah kah..

Anonymous said...

Ancok omak kau lah aiii...!!

Rupa rupanya kalau pindah duit atau saham ke akaun adik, suami atau anak anak tak kena tindakan kot.. patut lah Zety pun lepas...AMIN

kah kah kah

Tanpa melalui sebarang proses siasatan, Ketua Pesuruhjaya SPRM, Azam Baki nampaknya terus dibersihkan daripada sebarang salah laku atas dakwaan memiliki sejumlah saham yang besar dalam sebuah syarikat korporat.

Beliau dibersihkan hanya dengan memberi penjelasan kepada Lembaga Penasihat Pencegahan Rasuah (LPPR) SPRM saja. AMIN

Menurut Pengerusi LPPR, Abu Zahar Ujang, pihaknya berpuas hati dengan penjelasan Azam bahawa saham-saham itu adalah milik adiknya yang meminjam akaunnya bagi membelinya pada 2015 dahulu.

Saham-saham itu kini, katanya, telah pun dipindahkan kepada nama adiknya, Nasir Baki...AMIN

Dalam kes Zety rakyat pun terkejut seorang yang berintegriti tinggi, bekas Gabenor Bank Negara dan kini memegang jawatan Pengerusi Permodalan Nasional Berhad (PNB).

Polis akan melengkapkan siasatan Tawfiq Ayman, suami kepada bekas gabenor Bank Negara Zeti Akhtar Aziz, berhubung dakwaan menerima dana berkaitan 1MDB. 30 Dis 2020 hingga Januari 2022 (hari ini) adalah lebih 2 tahun..!!

Saham-saham itu kini, katanya, telah pun dipindahkan kepada nama adiknya, Nasir Baki.

Tambah Abu Zahar, LPPR berpuas hati dengan penjelasan Azam bahawa Ketua Pesuruhjaya SPRM itu tidak mempunyai sebarang manfaat kewangan mahupun konflik kepentingan dalam pemerolehan saham tersebut.

“Ahli-ahli LPPR berpendapat Azam tiada sebarang kepentingan sendiri dalam saham-saham berkenaan,” kata Abu Zahar lagi.

Wowww….senangnya Azam membersihkan diri dan dibersihkan oleh LPPR!!

Zety pulak dibisukan oleh puak Kartel Kerala No wonder Zety pun boleh lepas.. AMIN

Hancok omak Zety lah aaiii.. seko seko tak berguno sumo mcm gampang tak boleh harap...!!

KHALAS

kah kah kah kah..

Anonymous said...

Azam baki patut cakap, dapat derma saham dr arab gila mcm najib..kan cai...

Kah kah kah

Khalas cai!

Anonymous said...

Bossku jugak yang depa mintak tolong. AMIN

Beberapa NGO dan individu mewakili pencarum Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) hari ini tampil meminta bantuan Bossku membawa suara mereka dengan merayu kepada Perdana Menteri, Ismail Sabri Yaakob dan Menteri Kewangan, Tengku Zafrul Tengku Abdul Aziz supaya membenarkan pengeluaran dana simpanan sebanyak RM10,000 tanpa syarat.

Apa sal tak mintak tolong kat orang tua celaka tu...!? Ancok omak btul lah..!!

KHALAS

kah kah kah...

Anonymous said...

Azam Baki la Azam Bakul la... Zety kes AMLA ko buat bangang bisu..AMIN

Hang pi serbu pusat judi jack pot dan hamg pi rampas mesin dan angkut mesin Jack Pot tu kat jln Mayang, Jln Klang Lama Kat Jln Tun Razak sblah Balai Bomba dan USA Ambassy dan jln Kia Peng KLCC tu... AMIN

Klu kau rampas mesin jack pot tu aku sujud hormat kat hang naaa...!!AMIN

95% orang Melayu kat pusat judi kat atas tu semua Melayu yg melingkup main judi jack pot...AMIN

Klu stakat rampas mesin kuda kat pusat snooker dan karaoke jamban itu klas kambing saja haahh...!!AMIN

Baru bapak kepala bapak VVIP tokey judi panas..AMIN

Klu laman sugar daddy bole sekat apa masalah judi online tak bole sekat..!?

ADA BRANI..!!

KHALAS..

Malaysia Darul Judi

kah kah kah..

Anonymous said...

deyy tambyyy berapa lama polis nak nak amik keterangan kes AMLA Zety dng keturunan penyamun dia haaahh..!! AMIN

Jho Low jadi beruang aljazeera cari Jho Low sambil gentel telo sidang media dng Jho Low lagi...AMIN

Jangan nak jadi puki mak sangat pasal Azam Baki la Azam Baklu laaa...AMIN

Jho Low tgh terbahak ketawa tgk pemimpin Melayu bercakaran sesama sendiri kena bodoh bangang dng Jho Low sambil kaim Jho Low tumpang tepok tangan lagi...AMIN

Bahana kena Bodo bodooo Melayu jadi barua DAP@LeeKwanYew.. aancok omak btol la barua Melayu ni

KHALAS...

kikikiki

Anonymous said...

Positif dadah dan langgar SOP Covid 19 ...Kalau Adun DAP tokong diam bisu macam kes keluarga penyamun Zety kalau Adun BN Yokong paling bising macam Azam Baki... kita tunggu dan lihat...

Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) dari Perak kerana positif dadah dalam serbuan di sebuah pusat hiburan di Perai, di Bukit Mertajam malam tadi.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Pulau Pinang ACP Mustafa Kamal Gani Abdullah berkata lelaki berusia 50-an itu ditahan dalam pemeriksaan pada 9 malam di pusat hiburan berkenaan selepas ujian air kencing mendapati dia positif dadah.

"Ujian air kencingnya yang pertama mendapati dia positif dadah namun pihak polis akan menunggu laporan sampel air kencing daripada patologi untuk tindakan selanjutnya," katanya ketika dihubungi Bernama hari ini.

Beliau berkata Adun yang bukan bergelar Datuk itu direman sehari dan akan dibebaskan dengan jaminan polis sementara menunggu laporan patologi dan kesnya disiasat menurut Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya.

#hancokomakbtollakannn

Anonymous said...

Malaysia seribu kali ganda lebih baik dari USA..AMIN

Polis tembak lelaki kulit hitam, Carolina Utara kembali bergolak..AMIN

Tindakan anggota polis kulit putih yang tidak bertugas menembak mati seorang lelaki kulit hitam di Carolina Utara Amerika Syarikat mencetuskan kemarahan penduduk setempat...AMIN

USA indah khabar dari rupa... AMIN

Pada pemimpin melayu liberal yg berkiblat kan barat dan agenda COMANGO LGBT GAY hedonisme.. yang mengagungkan barat terutama USA..AMIN

link kat bawah ni hah..


https://youtu.be/J9pfDXZS7-U Uncle SAM indah kabar dari rupa


https://youtu.be/rJJl5gytOKw

US indah khabar dari rupa..AMIN

Mat Salleh yg duduk di Malaysia jogging siang malam tu duduk kat Malaysia ikut Rules Of Law Malaysia jgn memandai nak berlagak pandai ... AMIN

https://youtu.be/rG3CcRW32BA Skid Row di USA.. AMIN

Malaysia tiada SKID ROW..Jahanam USA

KHALAS

Anonymous said...

"National Embarrassment" bila Tun Mahathir dengan selamba sambil gentel dan garu telo beri kan Pulau Batu Putih pada anak Lee Kwan Yew..

Mahathir Serah Pulau Negara Senang2 kepada anak Lee Kwan Yew Singapura ada lah “National Embarrassment”...AMIN..puii..!!

Pusat fitnah Malaysia terbesar adalah Singapura@Pusat Media Fitnah Asia Tenggara. Pemimpin pembangkang Melayu seringkali gunakan media Singapura untuk memburukkan dan rujukan mereka untuk fitnah adu domba politik mereka.

Lupakan Singapura dan pedulikan saja Singapura itu..!! Lupakan Singapura eratkan hubungan dengan Indonesia. AMIN

Mana mana Pemimpin yang mesra dengan Singapura adalah wajib dicurigai dan diawasi permainan dan game pemimpin itu.

Awas pemimpin itu mungkin musuh dalam selimut. Orang rapat yang mengelilingi pemimpin itu mungkin musuh dan barua barua atau talibarut talam dua muka yang digunakan untuk kepentingan dan survival Singapura.

Melalui proksi dan barua Singpura di Malaysia dalam parti DAP dan taikun yang dibela oleh pemimpin itu untuk keuntungan dan batu api adu domba Singapura mengucar kacirkan pemimpin Melayu berantakan sesama sendiri....!!

Masa Malaysia - Indonesia eratkan hubungan ekonomi budaya sesama serumpun dan tinggalkan lupakan Singapura yang tidak membantu..

Indonesia sudah pindahkan ibu negara nya ( satu strategi yg cukup baik dengan kebangkitan Negara China) di Kalimantan sempadan Sawarak Sabah dekat dengan China Laut China Selatan adalah kelebihan buat kedua negara.

Petronas sudah memulajan carigali Migas di Indonesia. Pengeboran terbesar Petronas Carigali di Madura membuka mata pihak Indonesia. CSR Petronas membuka mata rakyat Indonesia pada penduduk setempat menguntungkan mereka.

Exxon Mobil, Shell Chevron sudah bertapak lama di Indonesia tapi Petronas baru menapak di Indonesia dan CSR Petronas disanjung tinggi penduduk setempat.

Apalah sangat Singapura seluas Pulau Lombok dan Pulau Langkawi jika hubungan ekonomi, kebudayaan sesama serumpun dieratkan lagi.

Jika kedua dua negara bergerak seiring dengan sumber alam dan tenaga kerja yang banyak Singapura is nothing..!!

Lupakan Singapura jahanamkan Singapura awasi permainan jahat barua dan talibarut Singapura di kedua dua buah negara ini.

Jika hubungan Malaysia - Indonesia dipereratkan lagi sesama serumpun maka kecelakaan besar pada Singapura dan kuncu kuncu mereka di sini.

If you friend with Singapore then you don't need enemy.. Lupakan Singapura tinggalkan Singapura. AMIN

Fuck u Singapore..!!

Ari candra rahmanaga said...

Nice post,thanks for sharing very useful
Visit Us IT TELKOM SURABAYA

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.