Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

AMBIGA RASA KESAL....

 AMBIGA RASA KESAL KERANA NAJIB DIJEMPUT KE ISTANA ?

NAJIB BERSAMA YANG DIPERTUAN AGONG DIHADAPAN HIDANGAN ?

KESAL ?$%#@&o.....PASAI ? @#!% {w..h#$Y

APA KATA RAKYAT ? ADUUUUUS !

LANGKAH RAKYAT BERTAMBAH JAUH DARI UMNO&BN ?

Ambiga Sreenevasan berkata amat dikesali bahawa Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menyenaraikan bekas perdana menteri itu sebagai tetamu baginda.10 orang berkata:

Anonymous said...

Sblom debat dengan Lim Kit Siang, Bossku tanya PenDrive mana..!? Lama bebeno tanya masih taknjumpa pend drive lagi ker..!?

Fitnah siapa MO1akhirnya ditemui..!

Peringatan krpada Umat Islam degil sangat?

Dan orang-orang yang kafir, setengahnya menjadi penyokong dan pembela bagi setengahnya yang lain. Jika kamu (wahai umat Islam) tidak menjalankan (dasar bantu-membantu sesama sendiri yang diperintahkan oleh Allah) itu, nescaya akan berlakulah fitnah (kekacauan) di muka bumi dan kerosakan yang besar.

(Al-Anfaal 8:73)

#PRN Bangsa Johor : Pengundi dihujani pembohongan, berita palsu dan kebencian, kata Kit Siang..!!??

Eh ye ke..!!? Pengundi Bangsa Johor dihujani pembohongan, berita palsu dan kebencian?

Mana pendrive? Mana bukti Bossku pembunuh Teo Beng Hock, Antantuya dan Hussain Najadi, PI Bala dan Altantuya?

Mana bukti Bossku masuk RM2.6b dan tidak dipulangkan? Mana bukti kapal selam tak boleh selam? Mana bukti hutang RM32b 1MDB boleh mufliskan negara tetapi pinjam RM120b masa PH tak mufliskan negara?

Mana tol-free PLUS dan Jambatan Pulau Pinang?

Mana bukti PAS dan UMNO adalah Taliban sedangkan BN mencalonkan orang MCA?

Tragedi malang FITNAH JIJIK 1MDB, Siapa MO1 akhirnya sudah terjawab...!!

Bekas CEO 1MDB Datuk Shahrol mengaku dialah MO2 yang disebut dalam laporan DOJ...dan paling mengejutkan lagi, MO1 yang selama ini kononnya adalah Bossku rupanya rupanya tidak benar sama sekali.

MO1 sebenarnya adalah Casey Tang Bekas Pengarah Eksekutif 1MDB !!

Ternyata benar apabila Bossku mengatakan mahkamah akan menjadi tempat segala kebenaran terungkai..akhirnya DSN bukanlah watak yg digelar sebagai MO1 dlm laporan DOJ itu.. dan

Tokong Lim Kit Siang CELAH MANA PENDRIVE DISEMBUNYIKAN.!?

https://m.facebook.com/TeamIstiqomah/posts/1599900903455273 kertas siasatan kevin morris.

Bossku juga bertanya mengenai 'pendrive' yg didakwa Charles Morais, adik Kevin Morais ada bukti kes 1MDB, SRC International dan mengapa abangnya dibunuh..!?

Bossku berkata Charles dakwa memiliki satu 'pendrive' diterima dri Kevin dan ada bukti semua kes tersebut.

Dng sokongan pemimpin DAP PKR dan PPBM, Charles mengadakan sidang media,beliau membuat Surat Akuan Sumpah dan mendakwa satu pendrive diterima drp Kevin yg ada bukti kes 1MDB, SRC International serta bukti mengapa Kevin dibunuh..!!

Lim Kit Siang membuat sidang media "Call for an international investigation into the murder of DPP Kevin Morais following the shock statutory declaration by his brother Charles who raised many disturbing questions" Kit Siang menuduh pembunuhan Kevin Morais ada kaitan dengan 1MDB/SRC.

"Persoalannya kini ialah di celah mana pendrive itu berada sekarang..!? Selepas tiga tahun ia masih tidak ditemui..!?

Dan celakalah mereka yang menuduh, memfitnah dan menghina Bossku selama ini..

Nasib bangsa ini sudah tidak dapat disandarkan kepada pemimpin melayu bersekongkol dng fitnah munafik....tidak menghargai sokongan orang melayu terhadap mereka.. pemimpin munafik ini tidak rasa takut dengan dosa fitnah jijik yang dijaja seluruh dunia.

Untuk menyedarkan pemimpin melayu fitnah jijik agar meninggalkan rasuah adalah sama mustahilnya untuk menyuruh orang melayu bawahan supaya jangan malas.

Kita kata mereka makan rasuah dan mereka kata kita pemalas... Bailout dan rompak, bailout dan rompak lagi...

Masa bertanding mereka mengharap undi melayu tetapi selepas menang mereka mahu menjaga yang bukan melayu... Pemimpin usang dan korup dan penipu tak diperlukan lagi dalam politik matang di Malaysia kini.

Apa penyakit agaknya yang sedang mereka hidapi ini?

Doa Bossku termakbul hari ini, satu dr sekian banyak tuduhan dan fitnah kepada nya telah terungkai... Karma fitnah akhirnya kembali pada sang fitnah. Pada sang munafik fitnah jijik dan macai sang fitnah karma fitnah kamu sedang membaham diri sendiri akhirnya

Tegakkan Kebenaran, Hapuskan Kebathilan..

Pada Allah lah kita berserah diri, dan Allah lah sebaik baik pelindung...

KHALAS

waspasa said...

india ambiga ph ini,,akan guna apa isu untuk membangkitkan kebencian kepada org2 melayu dan raja2 melayu. fitnah ph sudah terungkai , dan sudah tidak laku. prn melaka dan johor jadi bukti. insyallah, pru15 nanti, kita bakulsampahkan ph yg merupakan musuh org2 melayu dan musuh kpd ugama islam. daulat tuanku, poorah ambiga

Anonymous said...

Kenapa Tun Mahathir Ambiga dan Majlis Peguam sangat cemas panik gelabah mencipan sekarang ini apabila Hakim Nazlan disiasat?

Adakah ianya akan membongkar salahlaku percaturan dan penganiayaan yang PH dan Mahathir reka terhadap Najib?

Ambiga yang menikuskan diri apabila Claire Brown memetik nama nya sebagai sumber memberitahu berkenaan wang RM90 juta dalam akaun bank Haji Hadi di mahkamah London.

Adakah Ambiga dan Majlis Peguam berarak guling guling atas jalan raya demi keadilan ketika ini.?

Ambiga Marina Chin dll menikus bila Justo lesap , Jho Low lesap , Zety dan Taufiq Ayman ada kes hubungkait AMLA dlm kes 1MDB disebut dalam makhamah..!!

Adakah Ambiga dan Majlis Peguam berarak guling guling atas jalan raya demi keadilan ketika ini.?

Apabila SPRM menyiasat 20 kes rasuah termasuk kes berkilo kilo ganja diladang ganja kondo mewah anak Vincent Tan Navin Tan dan di lepas bebas AG Tomy Thomas dalam badan kehakiman semasa Kerajaan PH memerintah?

Adakah Ambiga dan Majlis Peguam berarak demi keadilan ketika itu?

Bila seorang penyanyi nasyid Melayu ditahan sebab tanam ganja di kondo disabitkan hingga hukuman gantung.. Majlis Peguam semua diam..!!

Adakah Ambiga dan Majlis Peguam peduli nasib penyanyi Melayu dan berarak demi keadilan ketika ini..!?

Apabila Guan Eng dilantik sebagai menteri kewangan dan kes rasuahnya digugurkan walaupun 30 lebih saksi sudah memberi keterangan di mahkamah?

Adakah Ambiga dan Majlis Peguam berarak guling guling atas jalanraya ketika itu?

Bila Apandi Ali membantah Tun serah Pulau Batu Putih pada anak Lee Kwan Yew sebab ada bukti dan fakta Pulau Batu Putih milik Malaysia..

Adakah Ambiga dan Majlis Peguam berarak guling guling atas jalanraya ketika itu?

Apabila kerajaan PH menarik balik laporan polis berdasarkan pendengaran Suruhanjaya siasatan DIRAJA (RCI) dan klasifikasi kes forex BNM sbg NFA dan ini menyebabkan tiada siapa yang di pertanggungjawab keatas kehilangan dan kerugian sebenar sebanyak RM33 bilion (RM150 bilion nilai sekarang) dengan tiada sesen pun diperolehi semula?

Masa tu Majlis Peguam tido tak buat bodoh bangang dah tak guling2 atas jalan raya..!!

Apabila minit mesyuarat lembaga pengarah 1MDB sebenar menunjukkan bahawa Maybank telah berurusan dengan 1MDB dan terlibat dalam mencadangkan dan menubuhkan SRC dimana hakim ini adalah Ketua Penasihat Undang-undang dan Setiausaha Syarikat.

Mereka tidak mengisytiharkan konflik kepentingan dan penglibatannya ketika itu dan menarik diri sebagai hakim untuk kes SRC?

Adakah Ambiga dan Majlis Peguam berarak ketika itu?

Sampai sekarang Jho Low lesap dan rakyat mendesak supaya Jho Low dibawa balik..

Adakah Ambiga dan Majlis Peguam berarak guling guling atas jalanraya ketika ketika ini..!?

Mungkin semua Majlis Peguam PH DAP PejWang menganggap Jho Low adalah pejuang yang meruntuhkan kerajaan BN...

Sekarang, hanya kerana dakwaan dibuat terhadap hakim yang telah mensabitkan Najib, sabitan yang mereka takut kiranya diketepikan, mereka melompat membelanya dan meragui kredibiliti SPRM...

Kenapa Majlis Peguan tiba tiba kalut mencipan nak guling guling atas jalan raya bila Hakim Nazlan di siasat SPRM..!?

Rakyat sudah sangat sangat menyampah dan sangat sangat meluat dengan Kartel Mafia yang 22 tahun menguasai negara ini..!?

PRU 15 August 22 ini adalah masa yang paling sesuai untuk hapuskan kartel mafia yang menjadi duri dalam daging supaya mereka lenyap selama lama nya dari bomi bertuah Tanah Melayu.

lnsyallah kemenangan akan menjelma sebentar lagi

Anonymous said...

Majlis Peguam digesa supaya Rujuk Artikel 125 Perlembagaan Persekutuan

Bekas Ketua Hakim Negara turut menggesa pihak Majlis Peguam untuk merujuk Artikel 125 Perlembagaan Persekutuan yang dipetik mereka dengan mendakwa siasatan SPRM tidak mengikut perlembagaan.

Artikel berkenaan berbunyi : Hakim itu “patut dipecat atas alasan apa-apa pelanggaran mana-mana peruntukan kod etika yang ditetapkan di bawah Fasal (3B) atau atas alasan tidak berdaya, oleh sebab kelemahan tubuh atau akal atau apa-apa sebab lain, untuk menunaikan fungsi jawatannya dengan sepatutnya,..”

Dimulakan dengan DAP dan kini pelbagai pihak lain, usaha yang giat digerakkan kumpulan tertentu untuk cuba menekan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) supaya berhenti menyiasat dakwaan berkaitan Hakim Mahkamah Rayuan Datuk Mohd Nazlan Mohd Ghazali.

DAP bersuara melalui Pengerusinya Lim Guan Eng yang menyifatkan siasatan berkenaan sebagai palsu dan berunsurkan politik.

Selepas Guan Eng, Ahli Parlimen Beruas Datuk Ngeh Koo Ham juga mempersoal tindakan SPRM yang melakukan siasatan.

Barua DAP@LeeKwanYew iaitu Pemuda Amanah pula mengutuk SPRM yang telah membuka kertas siasatan ke atas Mohd Nazlan. Melalui Exco Pemudanya, Fadhli Umar Aminolhuda, beliau berkata siasatan itu perlu dihentikan.

Demikian tulisan oleh bekas Ketua Hakim Negara Tun Abdul Hamid Mohamad dalam satu artikel hari ini berkaitan siasatan terhadap Mohd Nazlan.

Tuntutan Majlis Peguam untuk satu siasatan menyeluruh dibuat ke atas laporan polis yang dibuat oleh Hakim Mahkamah Rayuan Datuk Mohd Nazlan Mohd Ghazali terhadap blogger Raja Petra Kamarudin tetapi menghalang siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) ke atas Mohd Nazlan menunjukkan badan itu mengamalkan ‘double standard’.

Najib yang juga Ahli Parlimen Pekan kemudian menyebut sumpah laknat menyatakan dengan jelas bahawa beliau tidak meminta dan tidak merancang atau ditawarkan wang berjumlan RM42 juta berkenaan.

Sebagai orang Islam, Wallahi Wabillahi Watallahi saya tidak meminta, saya tidak merancang atau saya ditawarkan RM42 juta itu.

“Saya bersaksi kepada Allah, saya juga tiada pengetahuan mengenai jumlah wang itu. Begitu juga tiada bukti atau saksi berhubung perkara itu,” itulah lafaz sumpah Najib.

Anonymous said...

Bila orang bodoh merasa diri dah trrlampau bijak

(BN) menyenaraikan 18 “kebodohan” menteri Pakatan Harapan (PH) bagi menjawab dakwaan Ahli Parlimen Damansara Tony Pua bahawa Malaysia tidak mempunyai “menteri bijak” atas dasar yang dibuat oleh menteri PH ketika gabungan itu mentadbir negara selama 22 bulan.

Dari 18 perkara, termasuk gesaan bekas menteri industri utama Teresa Kok supaya rakyat minum satu sudu minyak sawit sehari untuk awet muda,

Bantuan RM30 yang diumumkan oleh bekas menteri kewangan Lim Guan Eng

Pengenalan kereta terbang oleh Menteri pH

Bekas menteri pendidikan Maszlee Malik yang mengubah penggunaan kasut sekolah berwarna putih kepada hitam

“Manifesto bukan kitab suci” oleh bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad

Kekaguman bekas menteri wilayah Kalit Samat persekutuan PH terhadap operasi Transit Aliran Massa (MRT) yang tidak memerlukan pemandu.

Cakap bergegau ekor bergelumang taik...

haahh tepokkk..!!

Anonymous said...

Mana pergi PKR pejuang COMANGO Gay LGBT Pluralist dan Liberal bila penyakit monyet ini kian menular dikalangan mereka.

Agensi Keselamatan Kesihatan Britain (UKHSA) mengeluarkan amaran kepada golongan lelaki gay supaya berwaspada terhadap ruam di muka atau bahagian kemaluan mereka.

Hubungan seksual dan tempat yang dilawati contohnya sauna, bar dan kelab sedang disiasat secara aktif untuk empat kes GBMSM (gay, biseksual dan lelaki yang melakukan hubungan seks dengan lelaki.

Menurut Badan Penyiaran Britain, simptom awal penyakit cacar monyet termasuk demam, sakit kepala, bengkak, sakit belakang dan sakit otot diikuti dengan bintik-bintik ruam. Jangkitan akan sembuh dalam tempoh antara 14 hingga 21 hari.

Enam lelaki homoseksual dan biseksual itu selepas mereka yang diuji positif cacar monyet pada minggu lalu. Kontak pesakit cacar monyet di Britain kini menyiasat bar dan spa untuk golongan gay

Ia termasuk bar, kelab dan sauna, demikian menurut kemas kini oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO).

Cacar monyet tidak mengancam nyawa namun, dalam kes tertentu penyakit itu didapati boleh membawa maut.

Gay tua dan pejuang dlm PKR COMANGO Gay LGBT Pluralist dan Liberal bila penyakit monyet ini kian menular dikalangan mereka mana suara kelian semua..!?

Anonymous said...

Kecoh kepoh pasal gambau bossku bersama dng keluarga komposor tuhh... klu dah nikah ka whats the problem.. dia mampu no hal..

yg ko orang sibuk sibuk what the hell broo..!?apo masalah ko orang sumo nih..!?

Gambau tu okeey jer.. tak 'blur' pun dan terang lagi bersuluh pun

Gambau sambut ari jadi kot... bukan video mat blur sampai sekarang atok diam bngang bisu macam gampang haram jadah.. mintak SKMM siasat lah..

Yg mat blur video tu sampai ke sudah SKMM PDRM SPRM LHDH AG Bah Narkotik Negara Pejabat Hutan Pejabat Nelayan Pejabat Peneroka Pejabat Rukun Tetangga dan macam pejabat agensi lagi... suma diam bangang pasal gambar 'mat blur' walau partner mat blur dah buat sumpah laknat lagi

lahanat belako semuo...

haahhh topokkk...!!

Anonymous said...

Rakyat dah meluat Tun Mahathir, beratus billion beralih tangan dari wang milik rakyat menjadi milik kroni.

Bukan salah Najib Razak jika dia popular waktu ini. Berpuluh jemputan di terima oleh Datuk Seri Najib Razak dan beliau terpaksa memilih tempat yang hendak di kunjungi sebab tidak boleh berada di semua tempat jemputan pada satu masa.

Tabiat Mahathir apabila sesuatu dakwaan itu benar dan beliau tidak dapat menjawap , berdiam diri dan berharap perkara berlalu pergi dan di lupakan.

Mahathir sepatutnya amat malu selama dua puluh dua tahun dia menjadi Perdana Menteri, dia hanya mengedarkan wang rakyat kepada kroni dan proksi nya sahaja.

Jika tidak cara “Bailout” , mungkin cara “pampasan” seperti Jambatan Bengkok. Akhir ini acara 'bailout dan rompak' dapat dihidu oleh rakyat dimana saja Zety diarah menjawat sesuatu GLC maka bailout dan rompakan pasti berlaku. Kerja kotor fitnah jijik pasti berlaku mengenakan musuh Tun.

Ini lah satu sebab kenapa Zety begitu liat diheret ke mahkamah atas kesalahan AMLA semasa jadi Gabnor Bank Negara.

Ketika Datuk Seri Najib mengeluarkan wang rakyat dan mengedarnya kepada rakyat seperti Bantuan Rakyat Satu Malaysia (BR1M) , Mahathir berasa amat malu kerana dengan tindakan Najib itu jelas menunjuk kan bahawa Najib melaksana kan perkara betul, maka Mahathir segera menempelak Najib dengan menyatakan Najib merasuah rakyat. Sial punya malaun renta ini..!!

Teori Mahathir mudah bela kroni Cina sebab kaum Cina boleh bagi anak cucu banyak duit rasuah dan saham sambil menghina bangsa nya sendiri.

Akhirnya Pulau Batu Putih digadai pada anak Lee Kwan Yew dan jadi barua pada proksi Lee Kwan Yew di negara sendiri.

Hakikatnya anak cucu serta sanak saudara dan kroni yang bodoh berniaga asal saja bailout berlaku maka orang Melayu ditunjal dahi sedangkan anak dan sanak saudara yang bodoh bangang berniaga.

Najib mengamalkan perkara betul , kerana wang di edar dibawah (rakyat marhaen) akan naik keatas kerana putaran ekonomi sedangkan cara Mahathir mengalihkan wang milik rakyat kepada kroni nya.

Sapura Energy contoh terbaru bila ada saja Zety di PNB suntik dana milikan saham Sapura Energy maka rompakan oleh anak Mahathir pun dimulakan. Begitulah Tun Mahathir mencuri duit negara.

Cara Mahathir pula wang di edar diatas (kroni nya) belum tentu turun kebawah.

Alasan bangang Mahathir segera umum selepas dua puluh tahun, dia gagal memajukan orang melayu , kerana sikap orang Melayu. Kutuk Melayu bila anak serta sanak saudara dan kroni rompak dan curi duit negara.

Itu cara Mahathir salah kan orang lain, Mahathir tidak pernah salahkan diri sendiri.

Terkini wang sejumlah RM2.9 bilion milik PNB telah dialihkan kepada syarikat Sapura Energy milik kroni Mahathir.

Dari syarikat milik kroni , kini menjadi beban kepada rakyat untuk menyelamatkan Sapura Energy atas sebab sudah menjadi milik rakyat.

Isu Forex bila untung forex duit masuk poket kroni, bila rugi 30 billion duit rakyat kena tanggung semua sapu berak taik kroninya. Sambil itu kroni kroni Mahathir kekal kaya raya.

Mahathir ucap kepada rakyat “jangan iri hati kepada orang kaya’ , kini kita pesan kepada Mahathir jangan iri hati kepada orang Popular macam Najib.

Mahathir yang sepatut malu membela orang semburit dan penyamun 1MDB Zeti Akhtar yang terdapat wang RM700 juta di dalam akaun suami nya di sorok di Singapura.

Kekecewaan Tun Mahathir kerana jutaan wang ringgit telah di habiskan unuk memburukan kan jenama Najib semenjak PRU14 lagi namun tidak berhasil.

Semua salah Melayu. Celaka lah PejWang kali ini dan celaka melingkuplah Boboi dan Marina Gereja pejuang COMANGO murtad di PRU 15 nanti. Lingkupkan PejWang maka lenyapkan legasi ini selama lamanya.

Anonymous said...

Adakah Bekas diplomat Malaysia berstatus Datuk diberkas polis selepas disyaki menanam dan memiliki ladang pokok ganja membabitkan hampir 100 batang pokok terlarang itu gang G25..!?

Kes itu dianggap rampasan pokok ganja terbesar di dalam sejarah narkotik negara berikutan sebelum ini kebanyakan rampasan hanya membabitkan pokok ganja yang ditanam di dalam pasu sahaja.

Adakah Datuk ini gang G25 pejuang liberal pluralist lgbt gay dan icerd ..!?

Kita tgk Datuk ni lepas bebas mcm anak Cina Vincent Tan kroni depa atau senasib dng penyanyi melayu tu... suma kes ada ladang ganja


haah kita tunggu dan lihat sambil haahh tepokkkk

Anonymous said...

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) melingkup bermula selepas kerajaan PH pimpinan Tun Mahathir melantik “ahli politik aktif” menjadi ketuanya.

Kata Mohamed Raus Sharif kebebasan dan sikap tidak berpihak SPRM tidak lagi dapat dipertahankan apabila wujud campur tangan politik di dalamnya.

“Kebebasan dan integriti SPRM harus sentiasa dipertahankan dan dipelihara. Dan pegawai SPRM mesti menjalankan tugas mereka tanpa rasa takut. Paling penting, ia bebas daripada campur tangan politik.

“Malangnya, peristiwa dalam empat tahun kebelakangan ini sedikit sebanyak menimbulkan keraguan terhadap kebebasan SPRM. Ia bermula dengan pelantikan ahli politik aktif sebagai ketua pesuruhjaya SPRM

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.