Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

DAH TAHU BARANG MELAMBUNG KASI TURUN LAAA !

HARGA BARANG !

 ORANG POLITIK SAMA ADA BERKUASA ATAU TIDAK

JANGAN MEMEKAK KAT MAYA 

RAKYAT DAH FAHAM HANGPA CAKAP PASAI HARTA SANA SINI

BARANG KASI TURUN LAA !


ORANG POLITIK, WAKIL RAKYAT, MENTERI DAN SEBAGAINYA

HANGPA BANYAK DUIT, BOLEH LA PUNG,PANG, PUNG PANG CAKAP

ELAUN RIBU,RIBU, KERJA HANYA BUKA MULUT !

KO ORANG KENA TURUN TENGOK NASIB RAKYAT.

TANYA MEREKA

JANGAN JADI SYAITAN BISU !

RAKYAT DAH FAHAM BAHASA POLITIK

WAHAI RAKYAT, KAMU LIHAT BEKAS PEMIMPIN NEGARA KAMU SENDIRI

MEREKA SEDANG BERANTAKAN KERANA HARTA


DUA-DUANYA BEKAS UMNO
8 orang berkata:

Anonymous said...

eh bukan orang ko pun ada dalam tu ke, napa tak pakat sama, diam je, ana puas hati sampai tambah 22 x pun ikut redo...

Anonymous said...

Jgn acah2 bangang la pak karam! lebai pas pun bersekongkol apa!

Anonymous said...

Kalau Lee Kwan Yew tidak percaya pada kaum Melayu di Singapura kenapa kita di Malaysia terhegeh hegeh memberi kepercayaan pada kaum Lee Kwan Yew warga Malaysia disini.!?

Ini lah musibah bila urusan Kerajaan diberi kepercayaan pada kaum LeeKwanYew@Jho Low. Fakta dalam Kes 1 MDB cukup cukup lah orang Melayu dan pemimpin Melayu beri muka pada kaum Cina@LeeKwanYew ini..!!

Kisah Yang Tidak Terungkai Tentang Gabnor Bank Negara Malaysia Zetigate, Tommy Tomas dan Tun Mahathir dengan 'Rules of Law Pha Chu Cheng' cap ayam Kerala..!!

Pada 19 November 2021, SPRM mendedahkan senarai lebih 300 individu dan entiti Cina (saya ulang bukan 3 ekor bukan 30 ekor Cina yer tapi 300 ekor orang Cina..!! Nak ker lagi percayakan kaum Cina Jho Low ni..!? Sudah sudah lah tuhh percayakan kaum Jho Low ini bila berurusan dengan mereka.!! )

(Tak serik serik lagi kena main dng kaum Jho Low nih wooii..!!) 300 individu itu terutama nya dari Pulau Pinang, yang banyak menerima kira-kira RM800 juta wang 1MDB afalah kaum Jho Low ini, tetapi tiada satu tindakan diambil terhadap kaum Jho Low ini untuk mendapatkan semula wang itu.

Cukup cukup lah, sudah sudah lah, enough lah wahai pemimpin2 Melayu kat Malaysia ini apa sial kau orang masih percayakan pada kaum Cina Jho Low di negara ini..?

Kau orang tak serik serik lagi ker kena main dengan kaum Jho Low ini..!?

Kaum Jho Low sedang tepuk tangan saksikan kebodoh bangangan pemimpin Melayu barua belaan mereka dipermainkan dan bercakaran sesama Melayu..!!

Skg Jho Low tengah ketawa terbahak guling guling tengok betapa lemah nya pemimpin Melayu bercakaran sesama sendiri..

Sebelum PRU 14 berguling guling pemimpin walaun dan barua bangsa Jho Low terpekik terlolong tangkat Jho Low, Nif Faisal dll.

Nampak tak sekarang betapa bodoh bangangnya dalam tempoh 22 bulan pemimpin ultra lusui dan lusuh bila PH berkuasa dan Jho Low lesap sambil tepuk tangan melihat kebodoh bangangan pemimpin2 Melayu berantakan sesama ssndiri...

Kau orang tak serik serik lagi ke kena main dengan kaum Cina LeeKwanYew@DAPJho Low ni..!? Harga barang naik pun kerja kaum ini jugak... Kerajaan mesti buat sesuatu tangani harga barang ini.

PRU 15 masa kita hapuskan barua barua DAP@LeeKwanYew

Anonymous said...

PENDUDUK KG BARU MASIH INGATKAH..!? - DULU BARUA DATUK AMIN SHAH MASA PM KE 4, SEKARANG PEJWANG SELESAIKAN ISU KG BARU

https://www.thethirdforce.net/kerajaan-gagal-selesaikan-isu-kampung-bharu-demi-mempertahankan-hartanah-orang-melayu-wilayah-persekutuan/

Pada penduduk KG dengar baik baik apa yang aku mahu khabarkan pada kelian. Ini adalah FAKTA dan BUKTI yang krlian kena buka mata luas luas.

Sejarah tanah yang lesap di zaman PM ke 4 Tun Mahathir melalui proksi dan barua Datuk Seri Amin Shah jangan di lupakan. Sekarang PM ke 7 datang ke Kg Baru melalui barua Kalit Samat pula... makin nak mampos makin mengila nak menipu lagi.

Dr M: Lower rate offered to Kg Baru landowners to ensure property prices are affordable to Malays - selagi bole si renta penipu bole tipu kau tipu aje ler semahu kau atok... bodosss..!!

Barua PM ke 4 ini dulu yang menyebabkan srbahagisn tanah Kg Baru digadai oleh Datuk Seri Amin Shah mamak P. Pinang tergadai bila tawaran oleh PM ke 4 hanya RM350.00 psf srdangkan nilai pasaran masa itu RM1400.00 psf.

Masih ingat tawaran PM ke 4 dulu melalui proksi baruanya Datuk Amin Shah ini..!?? Kesemua syarikat Amin Shah Buisness Focus dan Syarikat Perkapalan lingkup bangkrap akhirnya..!!??

Setiausaha Agung, Dewan Perniagaan Melayu Malaysia (DPMM) Amirhamzah Karim mempersoalkan tindakan kerajaan yang mahu membeli tanah di Kampung Baru pada harga rendah.

Katanya, harga yang ditawarkan seharusnya berpatutan dengan nilai tanah semasa iaitu RM 2,000 satu kaki persegi.

“Di situ (Kampung Baru) tanah itu adalah nilai dia RM 2,000 kaki persegi, kenapa Kalit Samat nak beli RM850 saja, kenapa tidak nilaikan pada harga semasa.

"Zaman PH dan PM yg sama kali ke 2 melalui "proksi barua baru PM ke 7 iaitu Kalit Samat" nyanyi lagu yang sama seperti 'Datuk Amin Shah barua PM ke 4' mengalun lagu yang sama pada kelian wahai Penduduk Kg Baru..."

Tak serik serik lagi ke wahai Penduduk Kg Baru dilagukan dan didendang nyanyian y sama oleh PM ke 7 sama seperti nyanyian proksi barua PM ke 4 dulu...!!??

Datuk Amin dulu menawarkan RM350.00 psf dengan nilai pasadan masa itu RM1500.00 psf... tengok sendiri game dari PM ke 7 dan PM ke 4 , game plan tetap sama

Kerajaan tawar beli tanah Kampung Baru RM850 satu kaki persegi...persoalan yang timbul ADILKAH harga ditawaran tersebut..!?

Tahukan PejWang ada pemaju melayu Kg Baru menjana projek 1 ekar dengan nilai GDV RM400 juta..!! Sedarkah di Kg Baru ada 3 pembangunan berskala mega sudah tertegak depan biji mata org Kg Baru sekarang ini...!? Pemaju orang tempatan Kg Baru sendiri.

Beliau seorang gelaran Datuk memiliki ciri ciri seorang pemaju Melayu dan projek pembangunan nya yg berjaya dilakukan semasa era Najib sebagai perdana menteri.

3 Projek kondo dan servis apartment hampir 100% sudah terjual oleh pembeli bumiputra sahaja. Sbb syarat jualan khas untuk Melayu bumiputra sahaja dan Melayu mampu membeli hampir keseluruhan unit unit kondo dan pangsapuri tersebut..!!

Hanya kurang 1 ekar dengan bilangan unit unit kondo dan servis apartment yang sudah terjual hampir RM400 jota..!! Nilai GDV bagi keluasan tanah kurang 1 ekar saja mencecah RM400 juta untuk satu projek.

Bayangkan nilai GDV bagi 3 projek yang sudah pun tegak siap, terjual dan diduduki dengan keluasan setiap projek itu kurang dari 1 ekar... Pemaju Melayu Bumiputra ini sudah memiliki GDV bagi keseluruhan 3 projek dng jumlah keluasan lebih kurang 3 ekar sahaja nilai GDV hampir RM 1 billion..!!!

Berambos PejWang berambos Khairuddin. Lingkupkan boboi melingkuplah PejWang dan Tun.

Anonymous said...

Bila nak sita dan bekukan harta Zety dan keturunan nya..!?

Yang terima RM100,000 pun kena beku akaun , dan kena dakwa ( Ahmad Maslan dan Sharir Samad) tapi yang ini ratusan juta masih bebas dan tidak kena apa apa.

Apa yang membuat kerajaan begitu lembab dan lambat untuk bertindak terhadap Zeti dan Keluarga keturunan tak guna ini.?

Harap kan pagar, pagar makan padi

Apa masalahnya dengan kes Zety dan keturunan nya ini?

Adakah atas sebab jika Zeti di seret , maka Tun Mahathir Kartel Kerala akan diseret sama..!?

#LingkupkanBoboiMelingkuplahPejuang

Anonymous said...

Mana pegi pejuang2 BMF???

Anonymous said...

https://wrlr.blogspot.com/2021/12/propaganda-tanah-penduduk-kampung-baru.html?m=1


Budak budak reformasi bang non ni dah tak ada isu nak up ker...!?

Tahun 2019 kau org nak bagi keliru pembaca ...

Anonymous said...

Rules Of Law Kerala Part 3 : Jangan persenda sumpah laknat. Karma sumpah laknat kembali pada sang fitnah jijik

Sekitar bulan Mac lalu, Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman, Datuk Zainuddin Yaacob sendiri telah mengesahkan yang suami Zeti, Datuk Dr Tawfik Ayman, sedang disiasat atas dakwaan pengubahan wang haram.

Yang menjadi pertanyaan ramai ialah, mengapa siasatan ke atas Zeti dan ahli keluarganya mengambil masa yang terlalu lama dan perlahan. Rakyat telah berbicara mengenainya sejak tahun 2019 lagi tetapi kes ini masih terumbang ambing dan kes ini masih belum dibawa ke mahkamah.

NGO antirasuah menjadi pihak terbaru yang menuntut penjelasan berkenaan laporan yang mengaitkan bekas gabenor Bank Negara Malaysia (BNM) Zeti Akhtar Aziz dan keluarganya dengan skandal 1MDB.

Center to Combat Corruption and Cronyism (C4) juga menyasarkan Dr Mahathir Mohamad, dengan membangkitkan tindakan perdana menteri itu yang melantik Zeti sebagai Majlis Penasihat Kerajaan selepas PRU14.

“Adakah Mahathir tahu tentang perkara ini?

Transaksi meragukan berjumlah RM66 juta dari ahli perniagaan Low Taek Jho, atau Jho Low, kepada sebuah syarikat didakwa milik suami dan anak Zeti pada 2015, iaitu ketika dia menjadi gabenor BNM.

“Jika aliran wang dalam skandal 1MDB masih tidak cukup untuk menunjukkan tahap rompakan yang parah, pendedahan ini jika benar menunjukkan terkaitnya lagi korupsi dalam institusi kita bila Gabnor Bank Negara bertindak sebagai penyamun dan pencuri.

Dia mendakwa Najib pernah memanggilnya pada 2015 dan meminta dia membersihkan namanya, tetapi permintaan itu ditolak Zeti.

“Jika ia memang ada kebenaran, kewibawaan BNM secara keseluruhan akan dilihat terjejas, dan menunjukkan unsur konspirasi subahat dan korupsi.

“Pelantikan Zeti sebagai ahli Majlis Tindakan Ekonomi (Economic Action Council) semasa Tun Mahathir berkuasa kali kedua yang menjejaskan usaha mencari kebenaran di sebalik skandal 1MDB.

Dakwaan tanpa caj ini bukan sahaja mencemarkan imej Bank Negara tetapi tandatangan Zeti berada di atas setiap helaian wang kertas Ringgit Malaysia mengingatkan kita ini adalah tandatangan perompak, pencuri seorang bergelar Gabenor Bank Negara wanita pertama di Malaysia.

Bukanlah menjadi rahsia lagi bahawa pihak berkuasa Singapura telah memaklumkan kepada Bank Negara seawal tahun 2015 dan kemudian sekali lagi pada 2016.

Transaksi yang mencurigakan daripada akaun yang dikaitkan dengan Jho Low ke syarikat milik suami Zeti dan kemudian salah seorang anak lelaki mereka.

Zeti sendiri pada awal tahun ini menafikan sekeras-kerasnya penglibatan keluarganya. Zeti menyifatkan dakwaan terhadap dirinya dan keluarganya adalah palsu dan berniat jahat, dan mereka tidak pernah menerima dana 1MDB.

“Saya ingin menegaskan yang saya dan keluarga tidak pernah menerima apa-apa wang daripada 1MDB,” katanya,

Kesimpulannya, masyarakat inginkan penjelasan apakah Zeti sebagai Gabenor Bank Negara menyedari urusan bisnes suami dan anaknya dengan Jho Low.!?

Di manakah garis pemisah yang membezakan beliau sebagai isteri, ibu serta penyamun dan pencuri dalam masa yang sama beliau menyandang jawatan Gabenor Bank Negara wanita pertama Malaysia.

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.