Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

NAJIB PERDANA MENTERI KE 10

ADUUUH ! SIAPA YANG TAK MALU NI ! PN KE ?

TAKKAN BILA MENANG MAHU MAKAN BERSAMA
KATA MAT HASSAN
PN TAK PERNAH MINTA JAWATAN DI MELAKA
KATA WAN SAIFUL

PAS DAPAT 3 DUN MELAKA JIKA BERSAMA UMNO
PAS DAH TERSILAP BESAU SEBAB BERSAMA PN.
PADA HAL UMNO DAH BERSIH SEBERSIH-BERSIHNYA DARI SEBARANG KES MAHKAMAH TU PASAI LA BN/UMNO MENANG BESAU KAT MELAKA ! ISH,ISH PEH SILAP BESAU !

ORANG PEH NI KURANG MAKRIFAT KOT !
SEBAB TU PEH KENA BELAJAU NGAN UMNO !

INI LA POLITIK

BILA RAKYAT MELAKA DENGAU NAJIB AKAN JADI PM KE 10, MAKA RAKYAT MELAKA SUUKAAA SANGAT.

INI LA MELAKAAAA !


ADA GAK ORANG MELAKA BAGITAHU:

SHHH, SEBENARNYA NAJIB TAK SALAH,  ZAHIDPUN TAK  SALAH, KALAU SALAH DAH LAMA DOK DALAM PENJARAAA !

DUA PEMIMPIN TU KENA FITNAH, KENA NAYAAA !

DIA ORANG TU LA PEMIMPIN KITA YANG BETUL !

SHHH, KO RANG JANGAN RISAU, DUA PEMIMPIN KITA TU AKAN BEBAS !

KITA ORANG MELAKA SHHHH, PERLU BANGUN, MENANGKAN BN.

DENIKIAN LA KIRA-KIRA KEMPEN POLITIK SHHHH KAT MELAKA.

TERNYATA KEMPEN SHHHHH BERJAYA !

NI LAGI SORANG PEMIMPING BENGONG !

DAH TAHU BERSATU DAH TAK ADA DALAM PH, BUAT APA BUAT KENYATAAN
BENGONG, DAN TENGIIIIN ! MIMPI KE ? AWAT NAK SALAHKAN KEKALAHAN PADA UNDI BERSATU.

BANGUN MAT, BANGUN ! TAK DAK MODAI NAK CAKAP KA ?

MACAM MANA NAK GANTIKAN NUAR BRAHIM JADI KETUA PEMBANGKANG !

CER  KIRA SATU SAMPAI 10, BOLEH LAGI TAK ?

ORANG PKR NI SATU KEPALA NGAN MAT SABU, HUJAH TENGIN !

SEGERAKAN PRU 15 DEMI MANDAT RAKYAT ???
ATAU
SEMENTARA SEMANGAT MELAKA MASIH PANAS !
ATAU SEMANGAT NAJIB DAN ZAHID MASIH PANAS ?

10 orang berkata:

Anonymous said...

SPRM baru-baru ini mendedahkan sekurang-kurangnya RM65 juta dana berkaitan 1MDB yang diambil balik dari Singapura disimpan oleh syarikat milik Tawfiq Ayman, suami bekas Gabenor Bank Negara Malaysia.

Seorang Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) menggesa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengambil tindakan segera susulan pendedahan sekurang-kurangnya RM65 juta dana berkaitan 1MDB yang diambil balik dari Singapura disimpan dalam syarikat milik suami bekas Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM), Tawfiq Ayman.

Gesaan itu dibuat Abdul Azeez Abdul Rahim (BN-Baling) bagi membolehkan rakyat mengetahui perkara sebenar.

“Susulan laporan media baru-baru ini pada 19 Nov yang mengatakan dana 1MDB ada kaitan dengan bekas Gabenor Bank Negara, Zeti Akhtar Aziz, di mana nama suaminya disebut dan jumlah wang sebanyak USD15.4 juta bersamaan kira-kira RM65 juta terlibat.

Rakyat kalau nak keluar atau masuk duit dalam bank 20 ribu sahaja kena declare pada Bank Negara... Zety tak kan tak tahy peraturan ini..!!!

Tangkap Zety dan suami rakyat tahu angkara kerja siapa di belakang barua laki bini ini..!!

Anonymous said...

"Hisyhhh..!Kalah lagiii..!"

Tak po doh! Seribu kali kalah pun x po doh!

"Kalau cakap camni maso kempen ari tu kan sonang...!"

# Atok merbok vs atok hud-hud ...kek mano tah...padang merbok ko?

Anonymous said...

Bila nak tangkap dan soal siasat Zety dan keluarga si barua ini..!!

Mana melesap nya haramjadah ‘pejuang menentang kleptokrat’ tiba tiba telo pejuang pejuang kleptokrasi bedesup masuk dalam perut sunyi sepi senyap jadi setan bisu bila terbongkar nya mengenai penglibatan barua betina pejuang kleptokrasi iaitu Zeti dan suami dalam 1MDB.

Seorang Gebanor Bank yang tidak menjalankan amanah kerja , gagal menjalankan dan melapor dan declare pergerakan berbillion ringgit.

Kalau rakyat biasa 50 ribu perpindahan dan pergerakkan wang ke sesuatu akaun perlu declare pada Bank Negara..!! Lebih pelik seorang Gabenor Bank Negara sanggup dikudakan dan dibaruakan oleh sesorang berprofile tinggi.

Banyak isu terkeluar memerlukan penjelasan yang lebih jelas. Apakah banyak maklumat sengaja disembunyikan?”

Harap PM keempat, ketujuh dan kelapan, serta YB (Ahli Parlimen) Gelang Patah, Bagan dan Port Dickson, jangan lambat sangat (bersuara).

“BERSIH boleh bersiap sedia acara guling guling ke jalan raya bila keadaan mengizinkan. SPRM berkata, ia berjaya mendapatkan semula aset dan dana yang dikaitkan dengan 1MDB berjumlah RM20.5 bilion setakat ini.

Jumlah itu termasuk pemulangan aset berjumlah USD15.4 juta (RM64.4 juta) membabitkan akaun Cutting Edge Industries Ltd, iaitu syarikat milik Tawfiq dan Samuel Goh.

Zeti menjadi saksi dalam perbicaraan rasuah bekas Perdana Menteri, Najib Razak, berhubung tuduhan berkaitan 1MDB.

Tawfiq sebelum ini disoal siasat polis berhubung dana 1MDB. Tiada maklumat terkini mengenai siasatan terbabit. Polis pun nampak nya tido dalam kes keluarga Zety.

----sambung---

Anonymous said...

--sambung lagi siall..!!

Langkah Tan Sri Zeti Akhtar Aziz, suaminya, Datuk Tawfiq Ayman dan Tun Dr Mahathir Mohamad sangat mencurigakan sejak dari mula lagi berkaitan dana 1MDB ini. Malah ramai pihak turut mendesak agar pihak berkuasa menyiasat mereka bertiga.

Dalam masa yang hanya sekor Jho Low saja dan dia lesap mungkin tengah terguling guling ketawa terbahak bersama kaum species Jho Low melihat betapa bodoh bangangnya pemimpin Melayu yang sudah di baruakan DAP@LeeKwanYew dan pemimpin2 Melayu dan orang Melayu akhirnya bercakaran sesama kaum Melayu.

Siasatan terhadap bekas gabenor BNM itu berikutan pendedahan oleh SPRM. Susah sangat siasatan tentang dokumen wang keluar masuk yang hanya memerlukan pembuktian , tarikh, waktu , siapa meluluskan dan siapa terbabit .

Bank pusat itu, katanya, gagal menjalankan tugas fidusiarinya untuk memaklumkan dan melaporkan pergerakan haram berbilion ringgit wang 1MDB.

Rakyat berpendapat ia cuba dilengahkan atas sebab kononnya ada “nama” besar terbabit dan tahu tentang wang ratusan juta ini. Syak wasangka rakyat semakin meninggi apabila cubaan menutup transaksi dan penyata akaun dihalang dari didedahkan dimahkamah ketika Datuk Seri Najib memintanya.

Ketegasan MCA (mungkin ini main wayang opera Cina species kaum Jho Low mengaburi mata kaum Melayu) juga semakin menyerlah apabila parti politik kaum Cina itu menggesa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menjalankan siasatan ke atas bekas gabenor Bank Negara Malaysia (BNM) Tan Sri Zeti Akhtar Aziz dan suaminya berhubung kaitan skandal satu keluarga barua dalam kes 1MDB.

Rakyat berharap Zeti dan suaminya akan memberikan penjelasan secepat mungkin supaya siasatan lanjut dapat dijalankan

Mengapa ‘pejuang menentang kleptokrat’ senyap mengenai penglibatan Zeti dan suami dalam 1MDB. SPRM didesak agar menjalankan siasatan menyeluruh supaya rakyat dapat mengetahui cerita sebenar.

Tuduhan membuta tuli terhadap individu yang tidak bersalah akan dihentikan. Sebagai bekas gabenor Bank Negara Malaysia (BNM), Zeti harus dipertanggungjawab kan ke atas kes 1MDB kerana dia sepatutnya tahu apa yang berlaku.

Ruang Chedet Tun masih lagi menulis pasal tanah free 100 jota yang 'bodoh bangang dan tak ujud' dan Bossku sudah tarik balik permohonan walau pun perkara itu sudah lama dan basi sejak 2018.

Jangan main main dengan sumpah laknat. Kali ini rakyat akan ajar pejuang kleptokrasi ini secukupnya dan pastikan kasi melingkup Mukhriz Tun Mahathir selayaknya.

Melingkup boboi maka melingkup lah Parti Pejuang dan Tun Mahathir Mohamad.

#lingkupkanbaruaDAP@LeeKwanYew

Anonymous said...

Barua Tun Mahathir Mohammad dendang filem lama ala ala kisah 1MDB.

8 Dis 2021 rayuan bossku didengar di mahkamah. Untuk menimbulkan persepsi fitnah jijik sambil menburukkan imej bossku barua Tun dendang filem lama kisah ala ala Jho Low 1MDB...

Beau Willimon, pencipta siri TV thriller politik terkenal versi AS “House of Cards”, bakal menghasilak siri baru mengenai kisah Jho Low dan skandal 1MDB.

Siri ini berdasarkan buku “Billion Dollar Whale: The Man Who Fooled Wall Street, Hollywood, and the World” yang ditulis Tom Wright dan Bradley Hope.
Siri yang belum diberi tajuk ini juga akan diterbitkan bersama oleh SK Global, yang membiayai filem blockbuster “Crazy Rich Asians”.

“Ia adalah kisah mengenai ketamakan dan penipuan kewangan, dan sindiran sosial yang komedi,” kata CEO bersama SK Global, John Penotti dan Charlie Corwin dalam satu kenyataan.

Dalam filem tu tak pulak ditunjukkan penyamun lesap dan jadi beruang. Lebih mengelikan hati filem itu tidak pula menunjukkan controller paymaster seperti tugas tugas seorang Gabenor Bank dilakonkan melesapkan puluhan juta duit ke dalam akaun keluarga.

Kikikiki... Barua Tun cuba timbulkan persepsi fitnah jijik sambil meruntuhkan imaj bossku...

Sekiranya 8 Dec mahksmah memutuskan membebaskan bossku dari tuduhan fitnah jijik oleh kartel Kerala Tun Mahathir maka Malaysia perlu bersedia yang Bossku akan diangkat menjadi PM kali ke 2.

Amin

#adalaguadalahlagi

oopsss silap itu GV.. kikikik..#LingkupBoboiMelingkuplahTun

Anonymous said...

Hairan bin ajaib kenapa keluarga dan keturunan Zety tidak didakwa dibawah AMLA.!?

Ingat bahawa ini hanyalah baki dana yang dia dan anak-anaknya ambil daripada Jho Low dan bersembunyi di Singapura seperti dilaporkan oleh The Edge hampir RM700 juta.

Jadi, kenapa suami dan anak Zeti tidak pernah didakwa atas AMLA dan kenapa PDRM MASIH menyiasat kes ini sejak pemuda UMNO membuat laporan polis pada Disember 2020?

“Apa kesudahan siasatan terhadap keluarga bekas Gabenor Bank Negar?”

Zeti adalah saksi utama dalam kes Najib dan menyembunyikan sekurang-kurangnya RM65 juta di luar negara untuk dirinya adalah lebih daripada RM42 juta yang Najib terima dalam akaunnya di Malaysia tanpa berselindung yang kemudiannya dibelanjakan untuk CSR?

Acme Time kemudiannya diketahui dimiliki oleh Jho Low dan Eric Tan Kim Loong dan akhirnya membayar AS $ 16 juta (RM65 juta) kepada keluarga Zeti di akaun mereka di Singapura.

Suami dan 2 anak lelaki menerima hampir RM700 juta dari Jho Low selama bertahun-tahun dan disembunyikan di Singapura.

Polis Di-Raja Malaysia (PDRM) mengatakan mereka MASIH menyiasat perkara ini. (tidak pasti apa yang harus disiasat kerana polis Singapura sudah menyiasat dan SD yang ditandatangani oleh suami dan 2 anak lelaki itu adalah bukti)

Singapura memberikan maklumat mengenai hal ini kepada Bank Negara Malaysia (BNM) (ketika Zeti masih menjadi gabenor) pada tahun 2015 tetapi tidak ada tindakan yang diambil di Malaysia sehingga sekarang.

Malah Najib mengatakan bahawa dia tidak menyedari perkara ini dan baru mendapat tahu beberapa bulan selepas itu.

Jadi mengapa fakta bahawa keluarga Zeti yang menerima begitu banyak wang daripada Jho Low selama bertahun-tahun tidak diberitahu kepada mahkamah dalam kes SRC.

Setakat ini Pulis tidak mengatakan kat celah sudut mana Pulis menyiasat kes itu..!?

Anonymous said...

Kah kab kah sblom tu budak Syed Saddiq sekarang Mazlee.. ucap selamat beramboss pada PejWang dan Tun Mahathir dan Boboi

kah kah kah kah..

kan dah pesan lama nak lingkup kan PejWang lingkup kan boboi maka melingkuplah Tun Mahathir Mohammad

Barua DAP@LeeKwanYew wajib melingkup terusss dari Tanah Melayu..


#adalaguadalagi

oopsss itu hasgtag GV.. kikiki

#lingkupBoboiMelingkupTunMahathir

Anonymous said...

Rules Of Low Kerala. Rules Of Law celah mana Tun pakai..!?

Tun Dr. Mahathir Mohamad diminta memahami terlebih dahulu Kanun Prosedur Jenayah sebelum membuat komen berhubung isu layanan berbeza pelaksanaan undang-undang antara Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Datuk Seri Najib Tun Razak.

http://chedet.cc/?p=3584

Dalam tulisan Che Det The Rule of Law bekas Perdana Menteri itu mempersoal mengapa Najib tidak menjalani hukuman penjara dan denda walaupun setelah beliau dijatuhkan hukuman oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 28 Julai 2020.

Seksyen 311 Kanun Prosedur Jenayah menyebut, ‘Penggantungan Pelaksanaan Sementara Menantikan Rayuan’ yang berbunyi:

“… mahkamah bawahan atau hakim boleh menangguhkan pelaksanaan mana-mana penghakiman, perintah, sabitan atau hukuman sementara menantikan rayuan dengan syarat-syarat mengenai jaminan membayar wang atau melaksanakan atau tidak apa-apa perbuatan atau pengenaan apa-apa hukuman yang dijatuhkan oleh atau dalam penghakiman, perintah, sabitan atau hukuman sebagaimana yang difikirkan munasabah oleh mahkamah bawahan atau hakim itu.”

“Berdasarkan kepada asas-asas yang diberikan di dalam permohonan peguam Najib inilah maka Hakim Datuk Mohd. Nazlan memberikan Penggantungan Pelaksanaan kepada beliau pada 28 Julai 2020,”

Fitnah Dr. Mahathir, Najib bersalah dan perlu menjalani hukuman, tetapi Najib dilayan seperti orang tidak bersalah, tidak membayar denda atau dipenjara. Keistimewaan itu diberikan kepada Najib bila ia tidak diberikan kepada Anwar atau mana-mana pesalah lain dan ia sangat jelas peraturan undang-undang tidak dikenakan sama rata.

Situasi sama turut berlaku ke atas Anwar apabila dijatuhkan hukuman penjara lima tahun atas pertuduhan meliwat bekas pembantu peribadi beliau, Mohd Saiful Bukhari Azlan oleh Mahkamah Rayuan pada 7 Mac 2014.

Peguam Anwar juga memohon supaya beliau diberikan Penggantungan Pelaksanaan dan diterima oleh hakim.

“Maka Anwar juga boleh terus bebas walaupun setelah dijatuhkan hukuman dan hanya menjalani hukuman setelah hukuman itu dikekalkan oleh Mahkamah Persekutuan pada 10 Februari 2015.

“Oleh itu, apa yang berbeza di dalam layanan terhadap Anwar dan Najibnya? Malah, bukan setakat mereka berdua, ramai lagi telah diberikan Penggantungan Pelaksanaan..!?

Rules Of Law Kerala digunakan semata mata ikut selera Che Det untuk Che Det dan terpakai untuk Che Det demi cita cita dan fitnah jijik Che Det. Mana mana rules of law yang tidak memenuhi rules of law Che Det tidak terpakai untuk Che Det dan kroni..

Dalam kes barua betina Kartel Kerala bernama Zety dan keluarga barya dan juga Jho Low yg lesap tah ke mana sambil Jho Low tepuk tangan saksikan kebodoh bangangan pemimpin Melayu yang telah berjaya di baruakan oleh DAP@LeeKwanYew Rules Of Law Che Det ialah ber diam bisu dan katakan pada seluruh dunia 'Saya Tak Tahu'

Ini lah ciri ciri pemimpin acah acah power Melayu Islamik yang patut dilingkupkan PRU 15 nanti.

Barua DAP@LeeKwanYew sila beramboss


Barua DAP@LeeKwanYew wajib melingkup terusss dari Tanah Melayu..


#adalaguadalagi

oopsss itu hasgtag GV.. kikiki

#lingkupBoboiMelingkupTunMahathir

Anonymous said...

Terkini !!! Selamat Tinggal Pejuang Selamat Tinggal Boboi dan Tun.

Dr Maszlee Malik sertai PKR esok?

November 26, 2021

Dr Maszlee Malik sertai PKR esok? Dr Maszlee Malik yang merupakan Ahli Parlimen Simpang Renggam dijangka menyertai PKR esok.

Penyertaan itu akan diumumkan dalam acara yang turut disertai Presiden PKR Anwar Ibrahim menurut sumber daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) Simpang Renggam.

“Esok Maszlee akan serahkan 500 borang keahlian baru (kepada Anwar). Sebanyak 20 ranting baru (PKR) akan ditubuhkan di Simpang Renggam,” kata sumber itu yang dilaporkan portal Malaysiakini.

#LingkupkanBoboiMelingkupTun&PejWang

Anonymous said...

Harap pagar, pagar makan padi bila kegiatan AMLA Gabnor Bank Nrgara Zety terbongkar Najib buat laporan polis, minta siasat jika wujud persembunyian bukti kes 1MDB dan SRC

Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak meninggalkan Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi pagi tadi selepas membuat laporan jika wujud persembunyian bukti material berhubung transaksi wang berkaitan 1MDB dan SRC International.

https://www.astroawani.com/berita-malaysia/najib-buat-laporan-polis-minta-siasat-jika-wujud-persembunyian-bukti-kes-1mdb-dan-src-333165

Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak meminta Polis Diraja Malaysia (PDRM) menyiasat jika wujud persembunyian bukti material berhubung transaksi wang berkaitan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan SRC International.

Bekas Perdana Menteri itu turut memohon PDRM menjalankan siasatan terperinci berkaitan beberapa pemimpin dan pegawai kanan kerajaan di zaman pemerintahan Pakatan Harapan (PH) yang didakwa beliau, sengaja menyembunyikan bukti berkaitan 1MDB

Najib turut mengakui kekecewaannya harap kan pagar, pagar makan padi apabila beliau dan pasukan guamannya tidak dimaklumkan mengenai hubung kait atau urus niaga antara ahli keluarga terdekat seorang bekas Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM) Zety dengan ahli perniagaan dalam buruan, Jho Low.

Tangkap dan siasat gang kartel Kerala dalam kes 1MDB...!!

#lingkupBoboiMelingkuplahTun

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.