Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

SEKULAR TEGAR LAWAN ISLAM

SEKULAR TIDAK FAHAM BAHASA ARAB BAHASA AL QURAN


ORANG SARAWAK, BIASA LA !

APA KATA KALAU ORANG SARAWAK FAHAM BAHAWA BAHASA 
AL QURAN ADALAH BAHASA ARAB, APA DAPAT FAEDAH DISITU?

ORANG SARAWAK FAHAM KE TAK ?

SESUNGGUHNYA TERPULANG LA PADA PEGANGAN AKIDAH !

FAHAM-FAHAM SAHAJA LAAA !

BUMI KENYALANG !


21 orang berkata:

Anonymous said...

Pas ajak tajudin salak ni bertanding atas tiket PN. Lps ni jadi suci la mcm najibon al penyamun. Blh tukar nama jadi lebai tajudin al salakin.

Anonymous said...

PRU 15 semangat Mat Kilau pasti bangkit.

Filem Mat Kilau kutip 13 jota dalam 6 hari tayangan... tapi malang dan pelik sekali air mata buaya atok tumpah lagi. Air mato buaya sambil try menangguk di air yang keroh...!!

Cari lah Melayu Mat Kilau dan buanglah jangan undi Melayu mudah lupa ke lautan dalam.

Ketokohan pejuang bangsa terdahulu seperti Mat Kilau, orang Melayu juga perlu kenal dengan taikun rasis yang ada bersama penjajah ketika itu. “Taikun rasis masih ada di negara kita. Peranan mereka macam dulu lagi. PRU 15 semangat Mat Kilau pasti bangkit hapuskan legasi tak guna ini

Legasi mereka masih ditinggalkan kepada bangsa Melayu untuk meneruskan agenda dalam DAP dan kroni taikun kaum Cina warga negara Malaysia. Pusat taikun rasa ada di Singapura bernama Lee Kwan Yew. Hanya Melayu mudah lupa bangsat selalu mengagumi taikun kaum Cina ini.

Sesuai pada Tun Mahathir anak cucu dan walaun walaun Tun dan otak PKR yang jual dan gadai pulau pulau negara bangsa malah gadai akidah agama pada COMANGO Pluralisma Murtad Syiah dan liberal.

Link Air mata buaya tertumpah lagi

https://youtu.be/IQ7Z6VTMF1g

Link atas air mata buaya atok berlinang lagi... Melayu mudah lupa

Melayu gadai Pulau Batu Putih dikata salah Bangsa Johor sebenarnya atok dlm diam diam serah pada anak Lee Kwan Yew.. reality sekarang barua DAP@LeeKwanYew inilah pelingkup bangsa nya.

Taikun rasis kapitalis yang menguasai politik dan ekonomi negara kita. Beginilah mereka dulu, sekarang dan akan datang.

Mat Kilau perlu ditonton seluruh lapisan masyarakat terutamanya golongan muda. Syabas ada yang menonton bertanjak, samping dan yg cilik datang bertanjak.

Dialog yang berani tuntas siapa makan cili dia yang terasa pedasnya. Cuma ada yang buat buat lupa sambil menangis memgalirkan air mata buaya. Tektik basi hodoh dan sangat lapuk. Rakyat melihat sinis dan naik meluat rasa tekak kembang muntah hijo..!!

“Hidup bermaruah. Kita kenal datuk nenek yang pertahankan maruah agama, bangsa dan negara

Susah mahu cari Melayu Mat Kilau sekarang yang tinggal 'Melayu Mudah Lupa' dan legasi tak guna ini.

PRU 15 semangat Mat Kilau pasti bangkit hapuskan legasi tak guna ini.

KHALAS

Anonymous said...

DOLU DOLU ABE TAJ NOK JADI DUTA INDON KE MAIN KUTUK
SKARE TAK JADI DUTA DEPA SIAP KASI JULANG
NAMPOK TAK GAME PEMIMPIN TERDESAK BATU API ATOK
PRU 15 KLU PUAK NI BERKUASA SEMULE ABR TAJ KE LONGKANG


KESIAN ABE TAJ... KIKKI

Anonymous said...

Dalam jangka masa 22 bulan PH di bawah Tun Mahathir telah menjual aset dan harta rakyat hampir RM80 bilion.

Selain itu PH telah menggadai banyak tanah milik Tabung Haji dan menghurung aset Tabung haji sejumlah RM19 bilion masuk ke dalam Special Purpose Vehicle milik MoF dibawah Lim Guan Eng.

Senang cerita , Ketika Pakatan Harapan pimpinan Tun Mahathir menjadi kerajaan 22 bulan, ia di lihat l sebagai kerajaan paling teruk dan gaga dalam sejarah negara selain kerajaan pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Dalam jangka masa singkat PH telah menjual aset dan harta rakyat hampir RM80 bilion.

Selain itu PH telah menggadai banyak tanah milik Tabung Haji dan menghurung aset Tabung haji sejumlah RM19 bilion masuk ke dalam Special Purpose Vehicle milik MoF dibawah Lim Guan Eng.

Ini menunjukkan betapa kerajaan PH tiada formula menambah “income” atau menarik pelabur masuk.

Tiada formula juga dari Rafizi untuk hal ini.

Sekaligus bermakna orang seperti Rafizi yang banyak formula sebenar nya sekadar ada formula untuk ‘counter’ secara teori untuk membidas Najib Razak sahaja dan bukan formula benar untuk dilaksanakan.

Di percayai , jika Najib Razak tidak mengesyorkan Malaysia untuk ‘adopt’ sistem percukaian GST, pasti sekali Rafizi akan datang menyerang Najib dengan menyatakan Najib pemimpin tidak peka perihal ekonomi dunia dan penyelarasan cukai sejajar 180 negara lain.

Pendekkan cerita jika Najib Razak syor kan penyelesaian ‘A’ , pasti Rafizi akan datang dengan formula ‘B’ dan sebalik nya.

Itu sudah pasti.

Ini menunjukkan betapa kerajaan PH tiada formula menambah “income” atau menarik pelabur masuk. Mana pergi nya formula Rafizi untuk menambahkan ‘income’ negara?

Mana pergi formula Rafizi untuk memberi pekerjaan kepada 1 juta rakyat seperti dijanjikan oleh PH , sebalik nya 40,000 kakitangan awam dibuang kerja.

Bermakna PH sendiri tidak perlukan formula Rafizi. Tiada formula juga dari Rafizi untuk hal ini.

Rafizi juga telah menjadikan Najib Razak sebagai sandaran populariti untuk naik kedalam arena politik Kembali.

Dengan menjadikan Najib Razak ‘opponent’ dan ‘punching bag’ nya Rafizi berharap akan dapat menaik kan nama nya dalam ‘corridors of powers’. Malah Formula Rafizi ke laut dalam.

Anonymous said...

Najib dah jadi pelakon. Nama dia MAT SAKAU.

Anonymous said...

Apa jasa Taufiq Ayman pada negara.

Jasa Zety mungkin terlampau besar pada negara kot okey lah tu...kalau susah sangat nak tangkap Zety elok tangkap suami nya Taufik Ayman dan anak anak Zety tapi apa pula jasa Taufiq Ayman dan anak anak nya pada negara..!?

Kes 1MDB ini elok lah tangkap dan rampas serta bekukan harta Taufik Ayman dan keluarga nya lagi di simpan lama lama lagi busuk bau kes 1 MDB ini..

Ini masa nya bertindak dan buat laporan polis beramai ramai supaya tangkap Taufiq Ayman dan anak anak Zety.

Di mana Zety berada disitu Tun Mahathir buat taik..!! Di mana Zety berada pasti ada rompakan di siang hari terjadi..Di mana ada Zety di situ Tun dan anak dan kroni buat taik..!

Rakyat dah meluat goreng mamak dah tak laku lagi tekak naik kembang wahai Tun Mahathir, Slogan pemimpin acah acah power Melayu Islamik bergema kembali.

Dolu DoJ , Wall Straight Journal, CNN NST sekarang ni naik pulak nama FBI kenakan Bossku... kini SPRM PDRM dan AG yang ada depan bijik mata keluarga penyamun pun depa boleh buat buat tak nampak.

Walauncai Tun dan macai PH ada hati nak geli geli gebang bangang tetiba pasal WSJ pulak dahh ...!! Alahaiii...!!

Apa pula istimewa Taufik Ayman suami pada Zety di mata agensi kerajaan Malaysia. Susah sangat nak tangkap Zety elok kerajaan tangkap Taufik Ayman dan anak Zety.

Siapa Gabenor BNM ketika itu? Kenapa Jho Low jadikan Tawfik Ayman iaitu suami Zeti rakan kongsinya?

“Sebab itu mesti ada RCI untuk bongkar misteri ini"

Soalnya kenapa Bank Negara lulus transaksi dana 1MDB ke luar negara tanpa di semak ketulenan akaun tersebut. Transaksi ke luar negara mesti ada kebenaran Bank Negara.

Rakyat bertanya Rules Of Law apa yang digunapakai untuk Zety dan keluarga penyamun ini..!?

The Edge juga mendakwa Tawfiq dipercayai antara rakan kongsi dalang 1MDB, Low Taek Jho dalam Abu Dhabi Malaysia Kuwait Investment Corporation (ADKMIC) ketika ia ditubuhkan pada 2007.

Apa yang rakyat boleh harapkan jika ada 'Rules Of Law' berpilih pilih dan memilih bulu untuk bertindak..!? What is so special about Zety berbanding orang lain..?

Zety adalah bekas Gabnor semasa Tun berkuasa dan di lantik pula jadi Pengerusi PNB dengan gaji sangat lumayan.

Nampaknya Zety sangat sangat istimewa di mata agensi kerajaan seperti SPRM PDRM dan AG.

Elok lah tangkap suami Zety si Taufik dan anak beranak Zety hubung kait mereka dalam kes 1 MDB ini.

Taufik dan anaknya bukan ada jawatan besar dan berpengaruh dalam Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).Takkan Taufik Ayman juga dapat layanan istimewa seperti Zety.

Kalau susah nak tangkap Zety sebab dia ex Gabnor Bank Negara dengan pengaruh hebat disekeliling nya.

Elok tangkap Taufik Ayman dan anak beranak Zety saja.... Bangkai gajah kalau ditutup lama lama akan busuk juga.

Kes 1MDB ini elok tangkap saja beku dan rampas harta Taufik Ayman dan keluarga nya lagi di simpan lama lama lagi busuk bau kes 1 MDB ini..

Suami Zeti itu si Taufiq Aiman anak anak nya bukan ada jasa pun pada negara..!!

KHALAS

Anonymous said...

Setuju. Bongkar kes rosmah dan anak2 najib jgk.

Anonymous said...

silakan

Anonymous said...

Pulau Batu Putih : Tun Mahathir Bin Mohamad jangan jadi bacul..!! Wahai Tun Mahathir Bin Mohamad Berani kerana benar takut kerana salah.

Dr Mahathir Mohamad pagi ini keluar dari pejabat Jabatan Peguam Negara (AGC), tempat dia sepatutnya diwawancara oleh panel salah laku tort berkaitan isu kedaulatan Pulau Batu Puteh.

Telo Tun dah mula goyang.. yang..yang..!! Tun disaran buat sumpah laknat macam Bossku... Harap Tun tidak bertindak bacul..

Tun Dr. Mahathir Mohamad beri alasan bodoh mempertikaikan kedudukan Tan Sri Mohamed Apandi Ali sebagai Pengerusi Jawatankuasa Kecil Tort of Misfeasance yang dianggapnya tidak wajar dilantik memegang jawatan itu.

Selama ini kalau kena kat anak dan kroni semua okey, kena kat batang hidung bersilat kuntau nak bagi alasan.. alahaiii... Bacul Atuk ni rupanya

Protes dan rasa tidak puas hati bekas Perdana Menteri itu ditunjukkan semasa negarawan tersebut hadir dalam sesi temu bual di Jabatan Peguam Negara (JPN) di Kuala Lumpur hari ini tetapi beliau segera meninggalkan malis tersebut.

Sesi tersebut tidak berlangsung seperti dirancang apabila menyaksikan Dr. Mahathir yang tiba pukul 11.40 pagi keluar meninggalkan perkarangan JPN dalam tempoh tidak sampai 15 minit.

Bercakap kepada pemberita kenapa telo atok dah goyang ketika Tun hendak beredar, Mahathir berkata "Perkara itu sebagai tidak masuk akal".

Menurut peguam Mahathir, kerajaan menubuhkan pasukan khas untuk menyemak semula isu perundangan berkaitan tuntutan terhadap Pulau Batu Puteh, dekat Johor.

Berani kerana benar Tun Mahathir Mohamad takut kerana salah..!!

Sindrom kemurungan melanda Tun. Kenapa jadi bacul sekarang..!!

Anonymous said...

Tun Mahathir Mohamad jangan berdolak dalih lagi dan jangan jadi bacul..!!

Kenapa tiba tiba Tun panas pungkuq.. Isu Pulau Batu Putih tapi Tun melalui tak tentu pasti... Jangan berdalih lagi straight TP teh pintu jawab lah kenapa Pulau Batu Putih beri pada anak Kwan Kwan Yew.

Tindakan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang terus menyerang institusi diraja bukan langkah yang terbaik untuk menyelesaikan sesuatu isu.

Tun Dr Mahathir Mohamad menganggap kenyataan dan kritikan yang dilemparkan terhadap beliau oleh Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar berkaitan tuntutan Pulau Batu Puteh adalah semata-mata pendapat baginda.

“Di negara kita ini Sultan bebas. Mereka mengatasi undang-undang. Jadi dia (baginda) boleh nak katakan apapun dan saya tidak boleh jawab.

Bosan dengan kerenah dan kenyataan Tun Dr Mahathir Mohamad, Sultan Johor, membidas bekas Perdana Menteri itu kerana membuat tuduhan bahawa pelaburan dari China menggugat kedaulatan negara.

Fitnah jijik Tun berkaitan kontroversi Forest City yang dicetuskan oleh Dr Mahathir dan para penyokongnya.

“Tetapi Dr Mahathir telah melampau dengan memuatarbelitkan isu. Beliau mengemuka tuduhan 700,000 orang dari China akan tinggal di JB, dan kewarganegaraan akan diberi, serta kawasan tanah yang luas akan dijual kepada mereka.

Forest City akan dibina di atas tanah yang ditambak dan kebanyakannya ialah unit kondominium. Dalam bahasa mudah, unit berkenaan adalah di udara. Ia unit starta.

“Saya ingin bertanya Dr Mahathir jika pembeli warga asing ini dapat membawa balik apartmen berkenaan ke negara mereka atau membawa seinci tanah yang ditambak,

Kecewa dan tersinggung dengan Pengerusi Parti Pribumi Bersatu itu, Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar menyifatkan Tun Mahathir meletakkan kepentingan politik atas kepentingan negara, khususnya Johor.

Kena batang hidung sendiri kelam kelibut kalih isu tah apa apa.. Si bacul yang merapu

Anonymous said...

Angkara pengkhianat negara.. nelayan di usir polis maritim Singapura berhampiran Pulau Batu Putih.

Ramai nelayan tradisi dihalau dari Kawasan Pulau Batu Putih berdekatan marin Singapura dianggap suatu pencerobohan.

Rakyat sudah pun mengetahui bagaimana Tun Mahathir bertindak sendirian dalam menyerah Pulau Batu Puteh kepada Singapura. Setelah Peguam Negara Appandi Ali di gantung tugas, Tun Mahathir telah tergesa gesa membuat keputusan menyerah kedaulatan negara kepada jiran.

Isu kedaulatan yang hilang ke atas satu-satu cebis tanah milik Malaysia nampaknya bukan satu perkara yang besar bagi bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

Ketika kabinet Pakatan Harapan belum siap dan Ketika Peguam Negara di gantung tugas , Mahathir telah bertindak sendirian tidak sabar sabar untuk menyerah PBP kepada Singapura , seolah olah takut kepada Singapura.

Mahathir menjawap dengan tidak jujur kepada perilaku nya.

Dalam jawapan nya Mahathir menyatakan antara nya berkenaan kos guaman , peluang untuk menang kes dan pelbagai lagi , malah menjelaskan perbandingan dengan Pulau Langkawi.

Sedangkan jawapan yang kita kehendaki ada lah kenapa buat keputusan secara sendiri?

Itu yang Mahathir tidak dapat jawap.

Maka tentu ada sesuatu yang menakutkan Mahathir berkenaan Singapura.

Adakah kerana Singapura tahu bermacam macam akaun proksi Mahathir? Seperti akaun Zeti dan lain lain yang belum didedah?

In semua andaian yang sangat lojik.

Apa pun tentu rakyat semua setuju terhadap saranan Menteri besar Johor Onn Hafiz Ghazi agar pengkhianat dikena kan Tindakan.

Ini lah bapa kepada segala pengkhianatan , dan hukuman harus di kenakan dengan kadar segera. Malah Mahathir menyalahkan Kerajaan Negeri Johor yang menafikan pemilikan ke atas pulau berkenaan.

Bangsa Johor dan rakyat Malaysia pasti sokong dan setuju dengan tindakan yang bakal diambil.

Nak perang dengan Singapura mudah saja lupakan Singapura pedulikan Singapura. Mana mana barangan yang masuk dari Tambak Johor naikkan cukai perkhidmatan. Pastikan kaum bangsa Lee Kwan Yew warga negara Malaysia ini tidak diberi muka seperti pengkhianat negara lakukan selama ini.

Anonymous said...

Aksi Tun Mahathir si bacul acah acah power Melayu Islamik cabut lari sesi inquiry. Belom ke mahkamah lagi tu...!!

Jika di panggung Mat Kilau berhempas pulas melawan musuh, di pejabat Peguam negara, satu aksi Mat Pulau sambil terkinja kinja mencipan cabut lari terjadi.

Tun Mahathir bergoyang telo kerana enggan meneruskan wawancara untuk siasatan berkaitan kesalahan membuat keputusan menyerah Pulau Batu Puteh.

Mahathir enggan meneruskan sesi soal jawap sekira nya Tan Sri Appandi Ali berada didalam panel menyoal di pejabat timbalan pendakwa.

Dengan alasan kontot Tun eehh silap plak..!! alasan konon nya Apandi sepatut nya tidak boleh menjadi penyoal kerana ada terbabit dalam pasukan menuntut Pulau Batu Puteh ,dan 1MDB, maka Atok rasa dia tidak perlu menjawap perilakunya lalu mencipan cabut lari..!!

Agak nya kalau masuk kandang mahkamah baru pijak tangga pertama mahkamah ada yg terbakau meletup bateri yang baru tukar di IJN dolu tu..!! kah.. kah.. kah..!!

Itu kah aksi Tun Mahathir si bacul acah acah power Melayu Islamik..!!

Mungkin agak nya Mahathir lupa bagaimana mahkamah nya telah mengunakan khidmat Gopal Sri Ram sebagai pendakwa terhadap Rosmah Mansor dan Najib RaZak.

Beratus kali Najib telah memohon berkali kali supaya Sri Ram diketepikan , namun mahkamah mengenepikan permohonan itu.

Sri Ram terbabit didalam episod datang kerumah Appandi membawa arahan Mahathir menangkap Najib Razak Ketika belum siasatan dan belum dibicara pun dimahkamah. Kemudian terbukti Sri Ram juga terbabit menerima bayaran guaman dari salah satu syarikat 1MDB.

Double Conflict of Interest telah berlaku disini. Ikut lah rulez of law. Hakim Nazlan GhaZali juga didapati terkait dengan penubuhan syarikar SRC Ketika berkerja dengan Maybank Investment. Zety, Taufik Aman Jho Low Nik Faizal Justo sampai Tun dan walau jadi setan bisu.

Apakah jika ditukar Appandi jawapan pada Sesi soal akan berlainan?

Apakah jika tukar kepada yang peguam lain yang melambak atau peguam yang ProMahathir jawapan diberi akan lain pula?

Puii..!!

Anonymous said...

Angkara pengkhianat negara.. fakta nya sekarang ini nelayan Malaysia telah di usir polis maritim Singapura berhampiran Pulau Batu Putih.

Ramai nelayan tradisi dihalau dari Kawasan Pulau Batu Putih berdekatan marin Singapura dianggap suatu pencerobohan.

Itu mata pencarian nelayan kita di Pulau Batu Putih. Menyerahkan Pulau Batu Putih pada anak Lee Kwan Yew seperti khianat dan menutupi rezeki mata pencarian nelayan kita di Johor sana.

Itu lah satu satu nya mata pencarian nelayan lain lah bagi anak cucu yang kaya raya. Anak cucu Tun mewah naik jet peribadi makan angin hulu hilir. Tun kata anak pandai berniaga bila untung anak pandai berniaga. Bilaanak Tun bila rugi minta kerajaan tanggung dan bailout beratus bilion sambil maki hamun bangsa Melayu.

Rakyat sudah pun mengetahui bagaimana Tun Mahathir bertindak sendirian dalam menyerah Pulau Batu Puteh kepada Singapura. Setelah Peguam Negara Appandi Ali di gantung tugas.

KenapaTun Mahathir telah tergesa gesa membuat keputusan menyerah kedaulatan negara kepada anak Lee Kwan Yew..!?

Adakah Tun sudah jadi barua proksi Lee Kwan Yew sebuah parti rasis negara ini..!?

Anonymous said...

Ahh semak la ko!

Anonymous said...

Indonesia jadi rebutan anggota BRICS dan G8..!?

https://youtu.be/KG9W6-h45_8

Memacu Pemulihan Ekonomi Global. Malaysia wajib sertai Pakatan BRICS.

IMF vs BRICS selepas Covit19 : Iran dan Argentina anggota baru BRICS. Malaysia bila lagi..!?

G7 negara maju kenapa Indonesia diundang ke G7..!?

https://youtu.be/hrb0rvOo6cc

Maju kah G7 ini..!? Pada para barua2 yg kagum doonia barat G7 ini bingkisan dari USA.. saksikan

https://youtu.be/3nvTgSW2L8Q

Ucapkan Selamat tinggal Dollar America. Lupakan dan pedulikan Singapura Bila US Dollar jadi kertas tisu USA bangkrupt dalam masa 24 jam dan sekutu nya di Asia Tenggara iaitu Singapura pun akan turut jatuh...!

Bank Pembangunan Baru (AIIB) ditubuhkan pada 2015 dengan modal permulaan $50 bilion oleh negara BRICS -- Brazil, Rusia, India, China dan Afrika Selatan - sebagai pengimbang kepada Tabung Kewangan Antarabangsa. (IMF)

BRICS dan Projek Wang Digital: Alternatif kepada US Dollar, Gelombang Baharu dalam Sistem Pembayaran Antarabangsa? BRICS New Development Bank memberi tumpuan kepada mata wang di luar Dolar AS sebagai mata wang utama. Tiada lagi US Dollar..!!

Rusia mula membangunkan sistem pembayaran nasional sebagai alternatif kepada perkhidmatan pemesejan kod kewangan SWIFT yang berpangkalan di Belgium pada 2014 selepas sekatan Barat dikenakan ke atas Moscow.

https://youtu.be/_0qpBgq6_ak

BRICS use New Monotary System Finance

Sidang kemuncak BRICS di China mungkin merupakan sidang kemuncak G-8 yang terakhir seumpamanya. Anda tidak akan pernah meneka (berkat keangkuhan yang berpanjangan dan keegoan Barat), tetapi China juga menjadi tuan rumah kepada ketua-ketua kerajaan negara-negara membangun yang dikenali sebagai BRIC (Brazil, Rusia, India, dan China).

Peralihan imbangan kuasa, kepentingan ekonomi dan strategi geopolitik menjadikan ini penting.

https://youtu.be/k9eS3Xx8qic

No more USD to BRICS

BRIC, dengan 40 peratus daripada populasi dunia tersebar di tiga benua, sudah menyumbang 25 peratus daripada KDNK global.

16 Jun lalu, para pemimpin BRIC bertemu di Yekaterinburg (Rusia), termasuk wakil kerajaan Pertubuhan Kerjasama Shanghai (SCO), yang ahlinya bukan sahaja China dan Rusia, tetapi juga Kazakhstan, Republik Kyrgyzstan, Uzbekistan, dan Tajikistan, selain India, Pakistan, Iran dan Mongolia sebagai pemerhati.

Dalam sekutu BRICS mereka mengugurkan Dolar AS sebagai perdagangan urus niaga dan mereka kembali menggunakan EMAS untuk berdagang.

https://youtu.be/CZkk567VgYg

Turkey Become New member on BRICS. Bangun Malaysia..!! Wake up Malaysia..!! Inilah masa bersama-sama ahli BRICS secara aktif untuk menjadi model peranan di negara ASEAN untuk penolakan semula pertukaran mata wang di kalangan ahli di Asia Tenggara.

Ini adalah masa membuat perang monetari dalam Dolar AS. USA akan bangkrupt negara tanpa mata wang Dollar dalam urus niaga monetari dunia.

Malaysia bila lagi nak jadi anggota BRICS.?

Anonymous said...

tu jer barua si bacul berhujah


kikiki

Anonymous said...

Tggu selasa depan.

Anonymous said...

Goreng mamak dah basi. Goreng mamak dah tak laku. Hanya goreng bagi walaun mamak utk geli geli bagi terkinja kinja spin dan fitnah balik.

Bekas Peguam Negara, Tan Sri Mohamed Apandi Ali membidas bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang membiarkan Pulau Batu Putih terlepas begitu saja.

Penyedilik Jabatan Peguam Negara telah menemui tiga dokumen baharu bagi mempertahankan Pulau Batu Putih.

“Bukan dia tidak tahu pasukan penyelidik dari Jabatan Peguam Negara telah menemui tiga dokumen baru yang mengatasi surat daripada pemangku SS Johor yang di buat pada tahun 1953.

“Bukan dia tidak tahu pendengaran kes di ICJ (Mahkamah Keadilan Antarabangsa) telah di tetapkan pada 11 Jun 2018.

“(Dr Mahathir) melepaskan kedaulatan negara dengan begitu sahaja.

Bila pemimpin di baruakan oleh Lee Kwan Yew melalui proksi nya parti politik di Malaysia dan taikun tikun bangsa Lee Kwan Yew warga Malaysia. Ini lah akibatnya semua tergadai dan digadai..

When we friend with Singapore we don't need enemy.!!

Kroni dan taikun proksi Lee Kwan Yew ini lah akan jadi timbang tara antara Pemimpin Singapura dan Malaysia. Sebab kroni ini dulu ada excess pada pemerintah sepanjang 22 tahun 22 bulan lama nya. Barua barua Lee Kwan Yew hanya jadi pak turut pada kehendak Singapira. Barua barua ini perlu dihapuskan PRU 15 nanti.

Nak ajar Singapura warga Lee Kwan Yew ini dengan menghapuskan dan dulu barua barua Lee Kwan Yew warga Malaysia terlebih dahulu.

Perang dengan Singapura ini mudah saja, cukai lori yang bawa bahan mentah dan bahan makanan ke Singapura kenakan caj perkhidmatan yg tinggi, lambat lambat kan dan sabotaj mana yg patut kemasukan lori lori ke Singapura sambil peduli dan lupakan Singapura selama lamanya.

Jikalau Singapura selalu main kasar dengan Malaysia mahupun Indonesia ( 1997 bila Lee Kwan Yew naikkan fix deposit semasa krisis kewangan dunia) ini masa balas balik..!!

KHALAS

Anonymous said...

Tidak kira bila PRU, PEJUANG akan tetap lawan’ – Mahathir

Peerghh Acah acah power goreng mamak tak laku. Seperti biasa Tun akan kasi gempak dolu bagi walau terkinja kinja. Bila dah gempal baik punya baru tarik hand brek, mintak sokongan bukan sokong kosong tapi banyak syarat2 mintak sokong klu mamak nak joint. Konon perasan power giler..!!

Kali ni mamak nak join kau join saja No More syarat syarat okeyyy..!!

Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang) bersedia bertanding dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) pada bila-bila masa sekiranya diadakan tahun ini atau tahun hadapan.

Pengerusi Pejuang, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu tetap akan memberikan saingan kepada parti lain yang bertanding dengan meletakkan calon.
Menurut Dr Mahathir lagi, pihaknya tidak pasti sama ada PRU15 akan diadakan pada tahun ini atau tahun hadapan serta terpulang kepada kerajaan untuk menetapkan tarikh berkenaan.

Kali ni klu mamak nak join kau join saja 'No More' syarat syarat lagi... kau nak terima tanpa syarat kira okeyy kalau nak syarat itu ini... mamak boleh blah beramboss..!!

Nak kena syarat itu ini konon..pi mampuih laa..

Goreng jaa lebihhh... puiii..!!

Anonymous said...

Dengan GST, Perniagaan Tidak Boleh Lagi Lari dari Mengisytiharkan Pendapatan Mereka

Ini yang Kartel Mafia Kerala tidak suka pasal GST. 22 tahun 22 bulan in heaven tsk perlu isytihar keuntungan boleh elak cukai dan yang penting boleh rompak dan tipu.

Beberapa pemilik perniagaan terutama kartel mafia, kartel ayam daging tulur dll akan dam telah menentang cukai barangan dan perkhidmatan (GST) habis habisan pada masa lalu kerana ia mengekang amalan mereka tidak mendokumentasikan transaksi dan mendedahkan keuntungan, kata seorang pakar cukai.

GST adalah ketakutan untuk anak cucu daan kroni kartel mafia.

Veerinderjeet Singh, pengerusi Tricor Malaysia, menyatakan bahawa perniagaan perlu mengisytiharkan cukai pendapatan dan keuntungan mereka, yang boleh dielakkan tanpa GST.

“Perniagaan yang tidak membayar cukai pendapatan, terutamanya perniagaan kecil, perlu tampil mengisytiharkan cukai pendapatan mereka jika ingin berdaftar di bawah GST. Mereka tidak mempunyai banyak pilihan,” katanya.

Masa terbaik laksana GST..

Anonymous said...

Aku niaga direct selling cai. Nak kena declare jgk ke?

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.