Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

TERUSKAN TAYANGAN MAT KILAU

MEMERANGI WAHABI MALAYSIA

 YANG KURANG SENANG DENGAN MAT KILAU ADALAH WAHABI

BENARKAH DALAM PAS RAMAI WAHABI?

DIKATAKAN TANJUNG MALIM TEMPAT BERKEMBANG WAHABI?

TERUSKAN PENAYANGAN MAT KILAU.

MAT KILAU

MEMBENDUNG WAHABI DI MALAYSIA

DAN 

FAHAMAN SEKULAR MALAYSIA

SIAPA YANG TIDAK SENANG DENGAN MAT KILAU

MEREKALAH WAHABI DAN SEKULAR TEGAR DI BUMI 
MALAYSIA.

KALAH KEPADA KUMPULAN YANG KURANG SENANG DENGAN
MAT KILAU BERERTI PENGECUT DAN DAYUS

ALLAHU AKBER !!!!!!!

13 orang berkata:

Anonymous said...

Sapa yg x senang dgn mat kilau tu?

Anonymous said...

BN tak kuat. Jenama Tun Mahathir di PRU 15 yang meujudkan gabungan pembangkang bertanding untuk kalah.

Nurul kata PH perlu 2 kali pusingan PRU untuk menang. PRU-15 bakal menyaksikan samada Perikatan Nasional (PN) ataupun Pakatan Harapan (PH) bertanding hanya untuk kalah selagi nama Tun Mahathir dijaja. Kalah bermaksud gagal menududuki Putrajaya.

Putrajaya adalah tempat bagi parti yang menang. Mengapa dikatakan dua parti itu bertanding untuk kalah? kerana hanya satu jawapan, gagal berkerja berpasukkan untuk melawan musuh yang sama.

Gagal berpasukan sebab jenama Tun Mahathir yang bukan saja lusui lapuk malah bertambah bodoh dengan new branding 'kertel mafia'

Terbukti dengan jelas melalui PRN Melaka dan Johor, dua parti itu bertanding untuk kalah dan melingkup.

Para pemimpin dua parti itu, bukanpun tidak tahu, bahawa Umno/BN boleh dikalahkan dengan syarat Tun Mahathir dengan brand baru 'kartel mafia' wajib dibuang terus dalam longkang.

BN tak kuat sangat tapi BN akan menang mudah bila jenama Tun Mahathir@si bacul Mat Pulau cabut lari mencipan inquiry Pulau Batu Putih dibawa sekali lagi PRU 15.

Anonymous said...

Dailog filem itu akan sentap seperti orang macam Pejuang COMANGO spt Marina Gereja Marina Chin Dr Farida CT Kasim Gang G25 , SIS dan Penganut Pluralisma Murtad dlm PKR gay dan LGBT...

Melayu Melayu golongan ini yg sentap ada juga yg jrnis muka tebal sampaii
keluar air mata buaya.. iaitu Melayu Midah Lupa..


puiii

Anonymous said...

Amenda la si bahlol ni meroyan. Bawa2 la berubat.

Anonymous said...

Berapa lama Pejabat Peguam Negara hendak perap kes rasuah Zeti dan Nazlan? Arahan siapa yang Peguam Negara.? Nak tunggu apa lagi? Rakyat dah naik meluat..!!

Kes Zeti dan Nazlan tidak akan menjadi minat awam tanpa kes Najib Razak.

Kes sengaja dilambatkan kerana bualan rakyat bahawa kes berkaitan bekas Gabenor BNM terkait dengan dua orang VVVIP yang sangat berpengaruh.

VVIP yang mengawal kartel mafia selama 22 tahun 22 bulan lamanya. PRU 15 mahukah rakyat dibelenggu dengan kuasa kartel mafia ini..!?

Ditahap mana sekarang kes kedua orang lantikan Mahathir semenjak diserah kepada pejabat Peguam negara?

Oleh kerana kes Najib Razak begitu menonjol , maka apabila nama Zeti dan Nazlan muncul , maka tumpuan pun beralih kepada kedua kuncu Mahathir ini.

Persoalan dari rakyat , kenapa begitu berat sangat untuk mendakwa Zeti dan Nazlan?
Apa yang menghalang Peguam negara bertindak? Arahan siapa kah yang Peguam negara tunggu?

Jangan sampai Peguam Negara dilihat sebagai tidak efisien oleh rakyat, lebih teruk jika dilihat Peguam Negara berada di bawah pengaruh VIIP tertentu yang ada kepentingan terkait dengan kes ini.

Rakyat tidak akan lupakan kes tertangguh ini, malah dijangkakan nama Zeti dan Nazlan akan dilaungkan oleh rakyat sebaik sahaja Najib Razak menghadapi hari terakhir perbicaraan nya , tidak kira salah atau tidak bersalah.

Mereka tetap mahu kedua individu ini dibawa kemuka pengadilan. Impak dari kes Najib menyebabkan minat rakyat beralih terhadap kes Zeti dan Nazlan.

Tumpuan Rakyat kini kepada Peguam Negara Idrus Harun berkaitan dua kes berprofil tinggi babit Zeti dan Nazlan.

Tumpuan terakhir untuk rakyat adalah PRU 15 ini. Tolak lah kartel mafia kerala ini. Hukuman berpilih pilih, anak kroni bebas lepas tiada hukuman ingat kes anak Cina Taikun dan kroni bebas lepas dari hukuman gantung kes ladang ganja di kondo mewah.

Kalau seronok tengok mafia kartel kerala di bodoh bangangkan oleh Jho Low sambil tepok tangan bersama kaum nya Lee Kwan Yew di Singapura sana membarua kan mafia kartel ini bercakaran sesama Melayu lupakan lah kebangkitan konon nya panji hitam Bani Jawi dari timur.

Orang bodoh bangang saja yang percaya panji hitam dari Bani Jawi dari timur kalau mafia kartel Kerala masih diberi kuasa. Lupa kan saja panji bodoh tak berfaedah itu utk terus di momokkan lagi.

Jangan diharapkan apa apa perubahan menangis air mata darah sekalipun tak ada bawa erti sekiranya kartel mafia kerala ini diberi kuasa PRU nanti.

Cukup cukup lah rakyat sudah meluat..!!

Anonymous said...

Cukup2 lah spin. Pak kiram pun dh meluat dgn cai najib ni.

Anonymous said...

Mitos pencarian Bani Jawi Panji Hitam Dari Timur akhirnya dibodoh bangang kan oleh Jho Low dan kaum nya Lee Kwan Yew di Singapura.

Bani Jawi yang bergolok menggadaikan Pulau Pulau pada Inggeris dan Lee Kwan Yew. Tak cukup dng gadai Pulau gadai akidah dng COMANGO dan Pluralism Murtad Gay & LGBT. Asyik buat fitnah jijik Saja..!!

Lupa Kan Saja Bani Jawi Panji Timur Ko orang tuhh..!!! Celah mana panji nak muncul kalau semua hak milik suka hati mak bapak dia nak di gadai semuanya.!!

Kalau seronok tengok mafia kartel kerala di bodoh bangangkan oleh Jho Low sambil tepok tangan bersama kaum nya Lee Kwan Yew di Singapura sana membarua kan mafia kartel ini bercakaran sesama Melayu lupakan lah kebangkitan yang konon nya panji hitam Bani Jawi dari timur. Lupe Kan keturunan Keturah haakk tuiii itu.. kah kah kah..!!

Tumpuan terakhir untuk rakyat adalah PRU 15 ini. Tolak lah kartel mafia kerala ini. Hukuman berpilih pilih, anak kroni bebas lepas tiada hukuman ingat kes anak Cina Taikun dan kroni bebas lepas dari hukuman gantung kes ladang ganja di kondo mewah.

Orang Bani Jawi berteori bodoh bangang saja yang percaya panji hitam dari dari timur kalau mafia kartel Kerala masih diberi kuasa. Lupa kan saja panji bodoh tak berfaedah itu utk terus di momokkan lagi.

Jangan diharapkan apa apa perubahan menangis air mata darah sekalipun tak ada bawa erti sekiranya kartel mafia kerala ini diberi kuasa PRU 15 nanti.

Kalau kartel mafia Kerala masih diberikan kuasa lupakan Bani Jawi Panji Dari Timur keturunan Keturah haak tuuiii itu...!! Itu Hanya mitos bodoh belako kikikiki..!!

Cukup cukup lah Kartel Mafia Kerala ini rakyat sudah meluat..!!

Anonymous said...

Kaum Cina dapat Musang King, penduduk Kg Melayu mandi lumpur kebun musang king. Nnpknya tak serik2 Melayu kena 'babikan' oleh kaum ni

Siapa ECK dan Aman Mega, dan adakah mereka mempunyai kaitan?

ECK Development dikaitkan dengan MBI International Sdn Bhd – sebuah firma yang terlibat dalam penipuan dan pengubahan wang haram, dan pengasasnya yang menjadi buruan, Tedy Teow digelar “Jho Low 2 ” .

Beberapa eksekutif MBI International didakwa melakukan pengubahan wang haram, termasuk anak lelaki Tedy Teo Ee Meng.

Pengaruh kuasa pasangan suami isteri, pemaju besar.

Menurut Suruhanjaya Syarikat, ECK Sdn Bhd tidak wujud tetapi firma dengan nama ECK Development Sdn Bhd dan Aman Mega dikaitkan melalui pengarah dan pemiliknya.

Mereka ialah Khor Eng Chuen, 58, dan isterinya, Ginney Chew, 43, dari George Town, Pulau Pinang.

Pasangan bergelar “Tan Sri ” dan “ Puan Sri ” itu masing-masing mempunyai pengaruh kuasa yang besar dan dikaitkan dengan pembangunan berprofil tinggi di Pulau Pinang dan Kedah.

Ketika kerja-kerja pemulihan dijalankan di kampung-kampung berhampiran Kupang, Baling selepas banjir besar melanda pada 4 Julai lalu, pemilikan ladang durian yang dikatakan sebagai punca bencana itu kini menjadi perhatian .

ECK Development juga merupakan penaja utama Persatuan Bola Sepak Kedah, dengan Chew dinamakan sebagai tokoh penting dalam pengambilan jurulatih Sepanyol, Ramon Marcote pada 2017.

Nama firma itu bagaimanapun tidak disebut dalam kenyataan media oleh kerajaan negeri selepas banjir itu melanda.

Menurut laporan berita sebelum ini, projek itu dibangunkan oleh ECK Sdn Bhd.

ECK Development ialah syarikat usaha sama bagi Lapangan Terbang Kulim yang menelan belanja berbilion ringgit dan pemaju projek terowong bawah laut Pulau Pinang bernilai RM6.3 bilion.

ECK Development mengambil alih ekuiti untuk projek terowong bawah laut Pulau Pinang daripada Consortium Zenith pada Januari tahun lepas.

Penduduk mendakwa tidak pernah mengalami banjir seteruk ini sebelum projek tanaman durian itu dijalankan, walaupun hujan selama dua tiga hari.

Bila lah Melayu nak sedar diri. Kenapa lah orang Melayu tak serik serik kena babikan Oleh kaum Jho Low no..!?

Anonymous said...

Konspirator 1MDB boleh dikenal pasti dalam perbicaraan kes Zeti Akhtar jika dijalankan. Malang AG dan SPRM tidor..!! Makan gaji buta..!!

Zeti dan Taufik Ayman tak kebal bila bila masa boleh kena kutip, yang kebal pihak kartel mafia yang melindunginya

Mahkamah Amerika mendahului hukuman sebaliknya mahkamah di Malaysia masih terkontang kanting tidak buat apa apa tindakan pada semua yang terlibat.

Pembabitan bekas Gabenor Bank Negara Tan Sri Zeti Akhtar Aziz telah sampai keperingkat kertas telah diserah kan kepada Peguam Negara. Sampai sekarang semua tido..!!

Mahkamah di Amerika Syarikat telah menjatuhkan hukuman terhadap Roger Ng Chong Hwa.

Rakyat tentu berfikir, kenapa suami dan Zeti Akhtar Aziz sendiri masih belum didakwa dakwa lagi. Semua tahu siapa yang sangat takut Zeti didakwa. Zeti Akhtar Aziz tidak sekebal mana, bila bila sahaja dia boleh di kutip dan didakwa.

Taufik Ayman pula tiada jasa pun pada negara dia sekadar proksi pencuri mewakili bini nya saja. Sayang keturunan cerdik pandai ini tidak diwarisi oleh anak cucu..!!

Banyak negara hilang hormat kepada Malaysia akihat kesilapan kerajaan 22 bulan pimpinan Tun Mahathir, maka antara yang
tiada alasan untuk melengah lengahkan pendakwaan terhadap Zeti Akhtar Aziz.

Imej negara yang rosak boleh diperbaiki ada lah mendakwa Zeti Aziz dengan segera untuk meyakinkan dunia luar Malaysia tidak dikawal oleh kartel mafia tertentu.

Mendakwa Zeti umpama mendakwa seluruh rangkaian kartel dibelakang Zeti selama ini.

Segera dakwa Zeti Akhtar Aziz demi imej dan reputasi yang sudah lunyai dibawah Tun Mahathir oleh kerajaan Pakatan Harapan

Kes membabitkan Zeti Akhtar Aziz terlalu ‘straight forward’ dan kerajaan Singapura sudah pun memberi maklumat lengkap mengenainya.

Kerajaan Malaysia tidak boleh melambat lambatkan pendakwaan kerana kes yang dikenakan terhadap bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak telah di’execute’ dengan sepantas kilat

Negara sedang mengalami defisit kepercayaan kerana banyak kesilapan dilakukan oleh kerajaan Pakatan Harapan pimpinan Tun Mahathir.

Antara nya, pembatalan perjanjian bertulis Bersama negara China, Singapura dan Saudi Arabia.

Ini sangat memalukan negara dan negara tidak dirpercayai oleh pelabur kerana perkara perkara ini. Kesemua mereka lari kenegara jiran.

Zeti dan Taufeq Aymen masih belum didakwa lagi setelah bertahun tahun membuat siasatan , maka kesimpulan telah pun dibuat oleh rakyat berkenaan siapa yang melindungi Zeti dan keluarga dan kenapa “yang melindung” sangat cemas terdesak takut kes dibuka.

Malaysia perlu imej yang baik sebelum rakyat muak bosan dan menyampah apa yang berlaku depan mata rakyat. 'The judgment day' PRU 15 masa penentu bagi membendung kerosakan dilakukan kartel mafia ini dihentikan terutama sistem penghakiman dan penguatkuasaan.

Hapuskan mafia dan kartel ini dengan menolak mereka di peti undi PRU 15 nanti.

KHALAS

Anonymous said...

Filem Melayu Mat Kilau pasca endemik terbaik.

Mat Kilau... filem terbaik hari pertama released filem Melayu ini kutip 1 jota sehari... hari ke 14 tayangan 60 jota..

Elok lah walau walaun Tun dan otai otai PKR hayati filem Mat Kilau. Mereka dah terlalu jauh menyimpang mana tau boleh insaf kerana ego bodoh sombong kelian..

Pada walaun dan otai kalau rasa tak ada malu dan harga diri lagi sekurang kurangnya nonton Filem Mat Kilau mungkin rasa malu dan harga diri timbul sinis dan tercalar ego masing masing selepas nonton filem ini.

Dialog penuh mesej tajam dan sindiran. sesuai pada Tun Mahathir anak cucu dan walaun walaun Tun dan otak PKR yang jual dan gadai pulau pulau negara bangsa malah gadai akidah agama pada COMANGO Pluralisma Murtad Syiah dan liberal.

https://youtu.be/IQ7Z6VTMF1g

Link atas air mata buaya atok berlinang lagi... Melayu gadai Pulau Batu Putih dikata salah Bangsa Johor sebenarnya atok dlm diam diam serah pada anak Lee Kwan Yew.. reality sekarang barua DAP@LeeKwanYew inilah pelingkup bangsa nya.

Banyak mutiara kata dalam dialog filem itu yang menusuk kalbu dan berunsurkan nasihat yang membakar jiwa dan ego penonton walaupun ia adalah filem fiksyen.

Walau Tun dan Otai otak PKR yang jauh menyimpang setelah mereka semua berambos dari parti asal UMNO dan PAS menubuhkan parti serpihan bertunjangkan liberal, pluralis serta jadi barua barua DAP@ Lee Kwan Yew melalui proksi kroni taikun taikun kaum Lee Kwan Yew warga negara ini elok menonton filem Mat Kilau. Sindiran tajam mesej filem ini.

Sarat dengan mesej dan sindiran amat tajam tentang Melayu dan mampu menaikkan rasa cinta kepada agama dan bangsa setanding filem dari Turkiye, Fetih 1453 pada 2012 kerana terdapat persamaan dari segi genre dan tema.

Mesej yang jelas ingin disampaikan dalam filem Mat Kilau adalah mengenai kepimpinan berkualiti tahu asal usul dan harga diri.

9 FILEM TEMPATAN YANG TAK LAKU

1. Mendidih Bro RM4,090 Pengarah: Z Lokman

2. Spy In Love RM4,059 Pengarah: Daniel Rifki

3. Puthiya Payanam RM6,651 Pengarah: S Kathiraven

4. RIP? (Tamil) RM8,156 Pengarah: S T Bala

5. Kamar Seksa RM15,034 Pengarah: M Suurya

6. Kerja Kahwin RM15,293 Pengarah: Anwardi Jamil

7. Hijabsta Ballet RM16,013 Pengarah: Syed Zul Tojo

8. Vettai Karuppar Ayya (Tamil) RM18,622 Pengarah: Amigoz Sugu

9. Pencuri Hati Mr Cinderella RM18,864 Pengarah: Ahmad Idham

* Kutipan keseluruhan RM106,782

10. agak filem M brapa yaa..!??

Filem Anak LGbT Atok Ineza Roussille Filem M for (Mangkok Tingkat dll) = RM++.++

Anonymous said...

Ini bukan sketsa bukan juga perodi Ini benar benar kejadian. Orang Cina kaya raya makan besar hasil durian king, orang Melayu Muslim miskin dan maut banjir lumpur ladang durian king.

Aidiladha hari ini yang sepatutnya diraikan penuh kegembiraan, disambut dengan rasa pilu oleh Abd Rahman Said, 71, kerana masih terkenangkan tiga ahli keluarganya yang terkorban dalam kejadian banjir dan fenomena kepala air di sini pada Isnin lepas.

Bila lah Melayu nak sedar diri. Kenapa lah orang Melayu tak serik serik kena 'babikan' oleh kaum Jho Low ni..!?

Semua nak gadai ada pulau digadai, ada tanah tergadai ada akidah sengaja digadai. Lingkupkan pemimpin Melayu jenis bengap, bodoh dan tak ada jati diri PRU15 nanti.

Bencana itu menyebabkan isterinya Salmah Mat Akib, 53, anak tirinya Mohd Khairul Ikhwan Nor Azman, 14, dan menantunya yang sedang hamil empat bulan Nurul Anis Abu Hassan, 23, maut apabila rumah mereka di Kampung Iboi di sini dihanyutkan arus deras.

“Bukan tidak mahu melupakan kejadian itu tetapi saya masih sedih teringatkan isteri.

Kaum Cina dapat Musang King, penduduk Kg Melayu mandi lumpur kebun musang king. Nnpknya tak serik2 orang Melayu kena 'babikan' oleh kaum ni.

Cukup cukup lah kena 'babikan' oleh kaum Jho Low ini.

Anonymous said...

Ahli politik veteran Daim Zainuddin menjangkakan PAS akan memperolehi lebih banyak kerusi pada pilihan raya umum akan datang berikutan perpecahan dalam BN dan Pakatan Harapan (PH).

Manakala, parti serpihan seperti Bersatu dan Pejuang mungkin tidak mampu bertahan pada PRU15, kata bekas menteri kewangan itu.

Parti dalam PH akan kehilangan sebilangan kerusi yang dimenangi pada 2018, katanya.

“Pembangkang tidak akan dapat majoriti kerana DAP akan kehilangan sebilangan kerusi sementara PKR akan kalah lebih lagi.

“Bagi Pejuang, saya rasa sudah habis dan begitu juga Bersatu.

“Dan jika kita tidak hati-hati, PAS akan dapat lebih banyak kerusi,” katanya yang dipetik oleh The Malaysian insight dalam satu wawancara.

Persoalannya kenapa Daim Kata perlu berhati hati..!? Daim tak perlu takut PAS dia hanya perlu takutkan jika barua barua DAP@ LeeKwanYew berkuasa mcm Tun PAN Mat Sabun dan Bang Non nanti semua digadai termasuk telo bijik mak bapak depa semua

Anonymous said...

Tubuhkan RCI dan tangkap Mukhriz Tun Mahathir.

Musang King tokey Cina kaya raya, orang kampung Melayu mati tenggelam.

Konsep ladang rakyat yang diperkenalkan oleh Azizan itu digagalkan oleh Menteri Besar selepas itu iaitu Datuk Seri Mukhriz Mahathir kerana khuatir projek itu akan mengharumkan nama Azizan dan PAS dalam kalangan orang miskin.

Tender dikeluarkan untuk kayu balak dan buat pertama kali dalam sejarah, dapat harga RM11,000 hingga RM17,000 sehektar.

"Sempat tanam getah TLC seluas 162 hektar saja (fasa pertama) berkonsepkan ladang rakyat, membabitkan 300 peserta rakyat miskin dan pada 2013, kerajaan bertukar.

Zaman pemerintahan Allahyarham Ustaz Azizan, tidak berbangkit sebarang isu mengenai Ladang Rakyat, apatah lagi Musang King, yang masih tidak dikenali.

"Apa terjadi lepas itu, ladang rakyat dibatalkan, ada di tangan Mukhriz (dua kali) dan Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah (2016). Sama seperti dia (Mukhriz) batalkan projek Maahad Tahfiz Sains di Pulau Tuba, alasannya supaya PAS tidak berkembang di Langkawi.

RCI platform terbaik cari punca bencana, pihak bertanggungjawab. Sama seperti Tun maka Datuk Seri Mukhriz Mahathir turut menafikan kerajaan negeri ketika pimpinannya mempunyai kaitan dengan ladang durian di Gunung Inas.

Mukhriz berkata 'Bukan salah saya'

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.