Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

MENGAPA PERTIKAI VAKSIN ?

 BUKAN SEBAB VAKSIN  DARI SUMBER HALAL ATAU HARAM, TAPI KESAN ALAHAN DARI PENGAMBILAN VAKSIN ITU YANG RAMAI MENJADI TAKUT.


TAK BOLEH NAK SALAHKAN ORANG RAMAI YANG MEMPERTIKAIKAN ATAU ENGGAN AMBIL VAKSIN, SEBAB  MEREKA  TAKUT  PADA  ALAHAN.

SOAL VAKSIN DARI SUMBER YANG HARAM MISALNYA ORANG TAK PERTIKAIKAN SANGAT, SEBAB ORANG PERGI MENUNAIKAN FARDHU HAJIPUN KENA CUCUK BENDA YANG BERSUMBER BABI ?

ERTINYA BABI ITU BUKAN SEMUANYA TAK BAIK, ADA YANG BAIK HU,HU

JIKA KERAJAAN BOLEH JAMIN KEPADA MEREKA YANG MENGAMBIL VAKSIN TAK MATI PUCUK OK LA HI HI HI

ADA YANG KATA ORANG YANG ADA MASALAH JANTUNG DAN MAKAN UBAT CAIR DARAH BILA AMBIL VAKSIN MEREKA AKAN KENA SAKIT GILA BABI ?

PENDEK KATA MACAM-MACAM ALASAN YANG DIBERIKAN HANYA KERANA ALAHAN.

ADA YANG KATA AKAN JADI MANDUL ?

PENDEK KATA RAKYAT MASIH RAGU KESNNYA, PANJANG KATA  ADA YANG SEBUT, KALAU NAK BAGI VAKSIN BAGI PADA WARGA MAS DULU, SEBAB MEREKA DAH LAMA HIDUP ? ALASA KURANG ASAM ! $%#@^&*%$# .......

AKHIR KALAM, MATI BUKAN SEBAB VAKSIN ATAU APA-APA SEBAB. MATI ADALAH SEBAB HIDUP, KALAU TAK NAK MATI JANGAN LA HIDUP.


1 orang berkata:

Anonymous said...

1. Tun dan UMNO
Cikgu Kamarul Azman Habibur Rahman..

Pengasas PPBM

(Persoalan prinsip, dasar dan akidah. Perlukah aku menang bila prinsip maruah negara dan akidah digadai untuk menang..!?)

Seorang yang bijak pasti mampu memanfaatkan musuh-musuhnya, daripada seorang bodoh yang dijahanamkan oleh rakan-rakannya.

(Perlukah aku menang dan mengangkat sesorang yang bercakap pasal islam dengan gah bila berkuasa tetapi bila kuasa sudah tiada sanggup pula mengadai akidah bersama anak cucu menjulang perjuangan COMANGO, LGBT Seksuality Merdeka dan bersama sama jadi barua Lee Kwan Yew@ DAP bila sudah kehilangan kuasa.!? Ingat 22 tahun 22 bulan berapa banyak tanah orang Melayu tergadai dan bailout bagi tokey Cina)

Dalam meniti hari-hari menuju kepada terbitnya fajar pilihanraya umum ke 15, UMNO perlu mempunyai pandangan yang jelas dan terang tentang siapa rakan dan siapa lawan. Ini bukanlah masa untuk UMNO menambahkan musuh tetapi sebaliknya.

(Kami tidak menambah musuh cukup lah musuh yang sedia ada pengajaran 22 tahun 22 bulan cukup mengajar kami siapa musuh dan kawan dikala susah dan senang..)

Mantan Presiden Amerika Syarikat Abraham Lincoln pernah berkata “Bukankah aku membinasakan musuh-musuh ku dengan menerima mereka sebagai rakan?”

( Yer Abraham Lincon dan Tun tidak sama, Abraham mati ditembak semata mata menghentikan sistem hamba abdi sungguh mulia dan manipulasi Federal Reserved, hingga mati ditembak demi prinsip kerjanya walaupun dia agama Kristian.
Tun apa yang dia buat untuk negara selama 22 tahun 22 bulan... prinsip flip flop dan lalang)

Saya cuba menyelami perasaan para pemimpin serta ahli-ahli UMNO apabila Tun Mahathir mula menunjukkan tanda-tanda untuk pulang ke pangkuan UMNO.

(Tanda kepulangan untuk apa..!? Yang rakyat nampak tanda kepulangan orang yang cukup terdesak menyelamatkan anak cucu dan kroni setelah tipu daya dan muslihat politiknya mudah dibaca oleh rakyat)

Ternyata ada perasaan yang masih dan akan terus terusik tentang apa yang telah berlaku.

(Apa guna nya untuk menang bila semua harta rakyat dibailout sesuka hati demi anak cucu bila rugi berniaga sambil memaki hamun bangsa sendiri tak tahu berniaga dan sebagainya bila perniagaan anakcucu rugi..!?)

Ramai juga yang seperti telah menutup hati terhadap Tun.

(Perlu kah aku harus menang semata mata untuk menang bila prinsip flip flop Rules Of Laws yang dilaung dari satu bukit ke satu bukit dengan mudah dipijak pijaknya dengan lidah bercabang fitnah jijik bila kuasa ditangan.. bila kuasa sudah tiada diulang ulang Prinsip Of Laws. Sekali diperbodoh tidak mengapa kalau lebih sekali cuba memperbodohkan rakyat itu bangang namanye..)

Namun untuk menang dalam permainan politik, UMNO tidak mampu untuk menutup pintu terhadap mana mana tokoh yang ingin bersama mereka.

(Ye kami mahu menang dan bodohlah kalau bertanding tak nak menang. Apa guna menang bila maruah akidah iman tergadai..!?
Biarlah kalah tapi kalah bermaruah dengan akidah iman tidak digadai dan dijual beli dengan mudah...bijak kah aku semata mata untuk menang bila akidah maruah bangsa digadai sesuka hati)

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.