Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

PARTI KEMAKMURAN NEGARA

 APABILA SUARA KAMI TIDAK DIPEDULIKAN.

KAMI TIADA PILIHAN LAIN MELAINKAN MEMBELA NASIB SENDIRI.


SETELAH LEBIH DARI 6 TAHUN MERAYU TERNYATA RAYUAN KAMI SEOLAH-OLAH TELAH DIBAKUL SAMPAHKAN.

YANG IKHLAS BERJUANG UNTUK RAKYAT AGAMA DAN NEGARA

TENTERA MEMELIHARA DAN MENJAGA NEGARA SUPAYA RAKYAT DI DALAMNYA SENANG DAN BEBAS MENCARI REZEKI DAN KEKAYAAN.

JASA BEKAS TENTERA NEGARA SELEPAS BERSARA DARI PERKHIDMATAN TIDAK DIPEDULIKAN OLEH GOLONGAN POLITIK MELALUI SUARA PARLIMEN. 
4 orang berkata:

Anonymous said...

Hebat Tun buat baik dng Kuli sbb nak hasut pemimmpin UMNO jatuhkan PN. Otai PKR dah tendang Tun awal lagi.

Tun Dr Mahathir Mohamad mendedahkan beliau menjalinkan kerjasama dengan Tengku Razaleigh Hamzah kerana mahu mengajak beberapa pemimpin Umno menarik sokongan terhadap kerajaan Perikatan Nasional (PN).

Bekas Perdana Menteri itu berkata jika ia dapat direalisasikan, kerajaan PN akan jatuh dan usaha melantik Perdana Menteri baharu dapat dilaksanakan.

Selagi nyawa dikandung badan hasut, fitnah, batu api dan adu domba tetap jadi pilihan Tun Mahathir. Umo dah lanjut kubo dah seru cukup cukup lah jadi batu api...


#fitnahjijiktetapjadipujaan

Anonymous said...

Aiek? Sekarang Kerajaan Melayu Islam perintah tau! Semuo dapek pembelaannyo dongan adil macam kek Kelantan, Terangganu dan Kodah kato Tok guru.

Tak kan la ado laie...keluhan-keluhan gini? Apo dah jadi, ostad?
Apopun, ostad-ostad, pomongang kuaso kito...tolong-tolong la nengokkan?
Ado la yang tak kono dan tak sampai-sampai rezeki ke alamatnyo tu..!
Tak kan la satu duo projek x sangkut kot? Walau pun time duit 'sudah berkurangan'?

Agen CIA yang ado, sarankan...habis bagus time nie, pakat-pakat la ramai-ramai dok berdoa cam PM kito buek! Sabar yo la...!
# Atok merbok vs Atok Hud-hud di padang Merbok hijau nan sopi!

Anonymous said...

Enemy at my gate : Pepatah orang putih berbunyi “If you have friends like Singapore you don’t need enemy” atau maksud dalam bahasa Melayu nya “kamu tidak perlu kan Musuh jika kamu berkawan dengan Singapura”. Mengapa perlu ada musuh jika sahabat mu sendiri berkelakuan seperti musuh. Namun begitu lah kenyataan nya.

Singapura amat bernasib baik kerana memilki sebuah parti proxy DAP melalui baruanya PejWang, PKR dan PAN di Malaysia yang boleh membantu untuk mencapai cita cita masa depan nya.

Walau pun di Negara jiran kita ada orang Melayu tetapi mereka tidak dapat Malaysia jadi kan proksi untuk bangsa Melayu. Kerana apa.!?

Sebabnya orang Melayu Singapura menjadi contoh untuk di lihat oleh orang Melayu Malaysia sebagai yang di tindas, maka ramai lah pihak melenting dan membidas kenyataan itu.

Melayu Singapura sendiri yang menjawap dengan mengata kan mereka semua maju, berjawatan tinggi tanpa perlu kan tongkat dan bantuan subsidi.

Amat betul lah kata mereka , tetapi mereka lupa jika mereka berjaya menjadi engineer, doctor atau pun saintis sekali ia lah mereka tetap melapor kan diri kepada orang atasan mereka yang berbangsa lain.

Berikan kami nama seorang di kalangan Melayu Singapura bergelar ahli perniagaan berjaya bertaraf billionaire di Singapura setaraf taikun taikun billionaire kaum Cina di Malaysia.

Kalau ada sila namakan taikun billionaire Melayu di Singapura itu. Berikan fakta profile dan biodata billionaire Melayu Singapura itu.

Di Malaysia ramai taikun orang Cina jadi billionaire sebab 22 tahun 22 bulan di beri muka berlebih lebihan oleh pemimpin Melayu yang dulu dijulang ultra Melayu tapi akhir sisa nyawa melutut jadi barua DAP@ LeeKwan Yew.

Singapura selalu dijadikan idola oleh parti DAP dan Kaum Cina di sini dengan bantuan barua mereka kalangan Melayu dalam Parti PejWang, PKR dan PAN kejayaan sulung mereka adalah berjaya bila akhirnya ISA dimansuhkan.

Di Singapura PAP sebagai pemerintah masih lagi mempraktik hukuman ISA yang zalim, dan PAP ada lah abang kepada DAP. Peliknya barua2 melayu DAP ini senyap sepi buta mata hati.

Nampak tak betapa licik game mereka, game serampang dua mata di Singapura ISA kekal tapi di Malaysia berantakan untuk dimansuhkan. Parti DAP dengan bantuan khadam Melayu mereka dalam PKR, PAN dan PejWang pula yang terkinja kinja memansuhkan hukuman ISA.

Membarai kan apa apa sahaja yang berbau Islam dan Melayu ada lah “main targert” proksi mereka disini yang ditunjangi PAP Singapura.

PH melalui parti PejWang , PKR kesemua pemimpin utama parti ini dan anak cucu masing masing ada ciri ciri pejuang anutan Pluralisma agama , Liberal, COMANGO, G25, Gay dan LGBT.

Parti PAN oleh Mat Sabu yang ada bau bauan syiah pula menyanjung aspirasi perjuangan DAP@PAP dalam Pakatan Harapan sebagai abang besat di Malaysia.

Apakah tujuan negara jiran masih mengekalkan hukuman ISA? Siapa musuh mereka? Orang cina? Orang Melayu?

Melayu di Malaysia harus faham betul betul sesuatu isu. Kenali Musuh orang Melayu dan barua suruhan DAP@Lee Kwan Yew yang sedang membatu api kan sesama Melayu utk pecah belahkan kesatuan Melayu.

Kuatkan azam sedarkan pengundi muda melayu PRU 15 kali ini pastikan nama nama pemimpin utama itu dalam PKR, PAN dan PejWang dilenyapkan terus dalam peta politik Malaysia.

#BaruaDAPberertibaruaLeeKwanYew

Anonymous said...

Mahathir perjelas bagaimana anak-anaknya boleh kaya - Salah Najib fitnah anak anak saya


Tun Dr Mahathir Mohamad memberitahu beliau melarang anak-anaknya daripada menjalankan perniagaan dalam negara sepanjang menjadi Perdana Menteri.

Ahli Parlimen Langkawi itu berkata, beliau juga tidak membenarkan anaknya memperoleh kontrak kerajaan selain menceburi politik.

“Bila saya jadi PM, anak saya, saya tak benar buat niaga dalam negara. Tak boleh dapat kontrak kerajaan dan tak boleh masuk politik, saya tak benarkan.

“Semua orang tahu mana ada pegang jawatan apa. Mukhriz tak jadi wakil rakyat. Mokhzani pun tak, Mirzan tak berniaga dalam negara, dia berniaga di Filipina.

“Marina is not in politic. Saya tak beri pasal takut orang kata pasal saya PM, dia bagi pada anak dia.

“Tapi Najib kata kononnya anak saya buat bilion ringgit,” katanya dipetik dari wawancara Mingguan Malaysia hari ini

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.