Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

PERJUMPAAN DENGAN YANG DIPERTUAN AGONG

OOOO TANYA PASAI PRU15, AWAT LA TAK TANYA HANG ADA PARTI KE TAK ? AWAT LA DEPA PANGGE OGHANG TAK DA PARTI ! PELEK NO !
TAK PULAK TANYA MELAYU NAK KASI PECAH LAGI KE TAAAK !
AGONG TANYA: BILA SESUAI NAK ADA PRU 15 ?

KITA TUNGGU MAHADHIR MUHAMMAD BUAT SIDANG MEDIA PADA JAM 4.30 PETANG INI, DIA NAK CAKAP APA ?

TETIBA MUNCUL CERITA NAK MAGERAN ? NI CERITA BANGANG ! MULUT GATAI !

AGONG BERJUMPA DENGAN KETUA-KETUA PARTI POLITIK


PERJUMPAAN SEDANG BERJALAN, DIDAHULUI DENGAN BERJUMPA DENGAN PERDANA MENTERI DARI PARTI BERSATU.

DI IKUTI DENGAN KETUA PARTI PKR ANUAR BRAHIM.
KEMUDIAN SETIAUSHA DAP LIM GUAN ENG

KEMUDIAN KETUA PARTI AMANAH MAT SABU.

KEMUDIAN MAHADHIR MUHAMMAD

KEMUDIAN SHAFI'E AFDAL, SETERUSNYA UMNO DAN PAS 11 JUN

SETEUSNYA PARTI DARI SABAH DAN SARAWAK.

AKHIRNYA YANG DIPERTUAN AGONG AKAN BERJUMPA DENGAN RAJA-RAJA MELAYU PADA 16 JUN.

BINCANG APA ? YANG JELAS PASAL DHARURAT, COVID 19 DAN BUKA PARLIMEN.

SELEPAS JUMPA DENGAN RAJA-RAJA MELAYU BARU BOLEH TAHU APA
TUJUAN BERJUMPA DENGAN YANG DIPERTUAN AGONG,

 SPEKULASI ? JIKA ADA BERITA SEBELUM 16 JUN ITU SEMUA SPEKULASI
KERANA MABUK KETAGIH BERPOLITIK.

SEKURANG-KURANGNYA ADA TIGA PARTI POLITIK YANG BELUM LULUS PENDAFTARAN OLEH ROS MUNGKIN AKAN TURUT BERJUMPA YANG DIPERTUAN AGONG, PARTI TERSEBUT ADALAH PEJUANG, MUDA DAN BEKAS TENTERA.
11 orang berkata:

Anonymous said...

"Apobilo payung kuning dibukak....!
Tiupan siren polis berkomandang di seluruh pelosok ruang udaro Istano...!
Berbondong-bondong la gerombolan 'penobuk dari bawah kapal'naik kereto bosar monuju ramai-ramai ko pintu bosi Istano!
Dibori masuk pulak tu!"

Eisyhh! Raso semacam pulak bait puisi den ni...macam ado yang tak kono nie...yang dikarang ikut tingkap dedaun pokok Padang Merbok.
Apo komen kawan kito Agen CIA?

"Bantai apo-apo ann la ostad...jangan guno namo binatang...cukup! Maun x semacam puisi ostad tuh tadi...! Sekojap sobut payung..skojap sobut kapal....skojap keto bosar la..!
Laa...nie dah makan ko bolum?"

# Atok merbok vs Atok Hud-hud di Padang Merbok yang sopi bangat!

Anonymous said...

Penjelasan Najib mengenai fitnah dan propaganda ph ke atasnya selama ini
May 24, 2021

Pada tahun 2018, ramai yang bersorak dan keji Najib apabila kerajaan Pakatan Harapan dan media dikawal mereka umum ratusan juta ringgit dalam bentuk cash, ribuan barangan mewah, hartanah mewah dan 27 buah kereta mewah dirampas dari saya kononnya dibeli dengan duit 1MDB.

Najib korup dan hidup mewah atas wang Rakyat dari 1MDB, kata propaganda mereka.

Namun 3 tahun kemudian, apa yang diberitahu dalam mahkamah ialah:

– Wang yang disebut RM2.6 bilion telah dikembalikan kepada penghantar 4 bulan kemudian selepas PRU-13

– Tiada sebarang bukti pernah diberi pendakwa raya sejak ia dirampas 3 tahun dahulu bahawa wang tunai dan barangan yang disita dari saya adalah berasal dari 1MDB. Bukti mereka cuma dua afidavit ahli polis.

Afidavit adalah seperti Akuan Bersumpah (SD) – sama seperti SD dibuat dan diserah kepada mahkamah oleh seorang pendakwa raya berbangsa India beberapa tahun dahulu bahawa seorang ahli politik Melayu pernah ada hubungan sulit dengan isterinya yang berbangsa Cina.

– Wang tunai dan barangan yang disita bukan kesemua dirampas daripada Najib tetapi daripada 17 lagi responden yang tiada kaitan dengan Najib.

– Wang tunai yang disita adalah RM187,750 dalam wang kertas lama (old notes), RM21,150 wang kertas baru, £320,500 wang kertas lama, £2,700 wang kertas baru, US$100, €20, S$40, 2,870,000 Sri Lankan rupees, 13,177,00 rupiah, 376 hryvnias (Ukrain), 50 francs Perancis, 10 rands Afrika Selatan, 531 riyals (Arab Saudi), and 740 pesos Filipina. (Apa? PH fikir Najib beli wang kertas lama dengan duit 1MDB, ya?)

– Hartanah mewah iaitu sebuah kondominium bukan milik Najib tetapi milik orang lain dan dibeli dengan duit mereka sendiri.

– 27 buah kereta mewah yang dikatakan milik Najib masa itu sebenarnya adalah 27 buah kereta van jenis Nissan Urvan yang dimiliki oleh sebuah NGO untuk kerja kebajikan.

Propaganda PH (dan diteruskan PN) ialah hampir RM3 bilion pernah masuk dalam akaun Najib – iaitu RM2.6 bilion yang dipulangkan, RM642 juta yang dibayar terus dari Kementerian Kewangan Arab Saudi kepada akaun Najib dan RM42 juta wang SRC yang dimasukkan tanpa arahan dan pengetahuan Najib.

Tetapi selama 3 tahun, cuma satu bukti pernah dikeluarkan dalam mahkamah bahawa Najib gunakan duit tersebut untuk membeli barang untuk peribadi – iaitu jam tangan untuk Rosmah

sambung...

Anonymous said...

sambung...

Itupun tidak mengambil kira bahawa RM642 juta yang diterima dari Raja Abdullah itu sebenarnya boleh digunakan oleh Najib sebagaimana Najib mahu (seperti US$100 juta diberi Raja Abdullah kepada Raja Sepanyol yang beliau simpan untuk kepentingan peribadi serta diberi kepada kekasihnya).

Selain satu jam tangan di Hawai dan itupun setelah Najib tolak untuk raikan harijadi Rosmah sebab rebut nak pulang ke Malaysia untuk pantau banjir besar tahun 2014 setelah selesai main golf dengan Presiden USA, Najib tidak gunakan wang tersebut untuk peribadi.

Rosmah juga tidak beli berlian meraih jambu seperti propaganda PH sebelum PRU-14 dan ini disahkan dalam Parlimen oleh kerajaan PH sendiri.

“8 Apr 2019: Timbalan menteri sahkan isteri VVIP tidak beli berlian merah jambu” di pautan;
https://www.malaysiakini.com/news/471381

Malah, tidak seperti anak-anak PM4/PM7, PM5 dan PM8, anak-anak Najib tidak memiliki apa-apa syarikat tersenarai.

Semua dana dalam akaun khusus itu untuk kerja amal termasuk membekalkan kain jubah (untuk imam, tahfiz dan termasuk semua masjid-masjid di seluruh Malaysia sebanyak lebih 7 ribu masjid, dan bantuan untuk mangsa-mangsa banjir antara tahun 2011 dan 2014 – termasuk membeli TV, perkakas elektrik, membina rumah untuk mengganti kerosakan banjir.

Rujuk pautan;
https://www.astroawani.com/berita-malaysia/kenyataan-jakel-mengenai-dakwaan-terima-wang-1mdb-210750

Najib jaga Petronas. Nilai bersih Petronas naik 3.8 kali ganda dari RM114.2 bilion ke RM432.3 bilion sebelum PRU-14.

Rizab tunai Petronas turut naik dari RM45.5 bilion ke RM174 bilion pada masa PRU-14.

Tidak pernah ada satu tohmahan yang kata Najib atau anak-anak Najib atau kroni dikatakan terlibat dalam projek Petronas.

Lalu hampir RM50 bilion aset Petronas dikikis PH dan PN selepas PRU-14.

Najib pengerusi Khazanah Nasional. Nilai bersih Khazanah naik 3.7 kali ganda dari RM32 bilion ke RM116 bilion sebelum PRU-14.

sambung ----

Anonymous said...

sambung ----

Tidak pernah ada satu tohmahan yang kata Najib atau anak-anak Najib atau kroni dikatakan terlibat dalam projek Khazanah.

Lalu dihakis dan dijual PH dan PN sehingga nilai turun ke RM80 bilion.

Najib jaga tabung KWAN yang naik 3.7 jali ganda dari RM4.3 bilion ke RM16.9 bilion sebelum PRU-14.Lalu dikorek oleh PN masa darurat.

Semasa Najib PM, kekayaan negara naik sebanyak RM1.2 trilion ke RM2 trilion manakala hutang negara naik RM300 bilion sepanjang tempoh 9 tahun Najib Perdana Menteri.

(Tetapi hutang negara naik lebih RM300 bilion dalam tempoh 3 tahun selepas PRU-14 manakala kekayaan negara menurun.)

IPP dahulu milik kroni-kroni PM4. Kita beli balik masa Najib Perdana Menteri (tetapi dijual semula selepas kita diselesaikan perjanjian berat sebelah yang banyak merugikan TNB dan Petronas).

Lebuhraya PLUS milik pihak swasta. Kita beli balik dan letak 50.1 peratus bawah kerajaan dan 49.9 peratus bawah KWSP supaya rakyat boleh mendapatkan pulangan daripada hasil tol.

Hasil daripada dasar “kroni saya(Najib) rakyat”, dividen dan hibah tabung-tabung rakyat seperti KWSP, ASB, LTAT dan Tabung Haji adalah tinggi dengan konsisten sepanjang tempoh itu. Pelbagai bantuan kepada rakyat diperkenalkan dan dinaikkan tiap-tiap tahun.

Pelbagai projek-projek pembangunan serta infrastruktur seperti Pengerang, MCKIP, TRX, Bandar Malaysia, Taman Tugu, Bangunan Warisan 118, Pan Borneo Highway, sambungan LRT1/.LRT2, LRT3, MRT1, MRT2, HSR, Lebuhraya CSR bebas tol dan sebagainya dilancarkan dan dimajukan bagi rakyat dan demi pembangunan negara.

Ini dikatakan Najib penyamun, penyangak dan perompak dan Najib mufliskan negara.

Nota: Semoga Allah SWT memberikan nusrahnya (bantuan) kepada bekas Perdana Menteri keenam ini yang teruk difitnah malah yang memfitnahnya sehingga kini masih tidak berani bersumpah laknat sepertinya.

Bukan hanya melibatkan kes beliau tetapi pemfitnahnya sendiri takut untuk bersumpah atas isu yang melibatkan mereka sendiri seperti satu keluarga terlibat menerima duit Jho Low, terlibat isu semburit, terlibat isu skandal dengan isteri seorang penjawat awam dan membayar RM5 juta kepada wanita Cina tersebut, isu liwat, isu pelbagai lagi termasuk skandal Forex, Perwaja Steel dan lain-lain yang semuanya masih tidak berani bersumpah laknat (bahawa mereka tidak terlibat) kecuali Najib.

Justeru jika ada mana-mana pihak ingin menuduh selepas ini dengan ‘bukti’ kononnya Najib bersalah maka jalan mudah mohon sahaja beliau bersumpah laknat terlebih dahulu (laknat ke atas dirinya sendiri dan keluarga)

Anonymous said...

Kenapa News Straits Times Singapura yang sangap dan kecoh kepoh ni... Utusan Harakah Sinar Harian BH biasa2 saja...!?

Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim yang berada di Istana Negara pagi tadi selama hampir sejam setengah berkata, perbincangan bersama Agong tertumpu kepada darurat dan langkah untuk memerangi pandemik.

Menurut beliau, tidak ada langsung perbincangan kemungkinan pembentukan kerajaan baharu.

Pertemuan dengan ketua parti politik itu diadakan menjelang Mesyuarat Majlis Raja-Raja Melayu yang dijadualkan Rabu depan bagi membincangkan krisis Covid-19, menurut laporan Straits Times Singapura.

Pepatah orang putih berbunyi “If you have friends like Singapore you don’t need enemy” atau maksud dalam bahasa Melayu nya “kamu tidak perlu kan Musuh jika kamu berkawan dengan Singapura”. Mengapa perlu ada musuh jika sahabat mu sendiri berkelakuan seperti musuh. Namun begitu lah kenyataan nya.

Singapura amat bernasib baik kerana memilki sebuah parti proxy DAP melalui baruanya PejWang, PKR dan PAN di Malaysia yang boleh membantu untuk mencapai cita cita masa depan nya.

Pusat fitnah tetangga sudah mari mau adu domba batu api... pembangang akan jadi lidah biawak News Straits Times Singapork. Minggu depan WSJ Reuter AP CNN CNBC dll lidah batu api yahudi doonia pulak kasi batu api..

Tinggalkan Singapura lupakan Singapura mantapkan hubungan tetangga serumpun maka Singapura yang kaya tinggal Sejarah. Link

https://youtu.be/LNdOfLq-WXA

Petronas+ Pertamina sepakat jangkapanjang

Ucapkan Selamat Tinggal pada Singapura yang hanya seluas Pulau Lombok atau Langkawi itu. Petronas - Pertamina jalin hubungan yang lebih hebat.

https://youtu.be/SJoEFd4ZUEY (Singapura bisa gelap gelita tanpa Indonesia)

Bangau dan barua mula taruh minyak.. tungguu


#bangaudahpulangsuarasumbang

Anonymous said...

Knp agong x nk jumpa wakil pas? Walaun bingai tlg jwp.

Anonymous said...

Kerajaan Kedah Baru kata mereka sehebat Singapura

Kedah memperoleh pelaburan langsung asing (FDI) yang diluluskan dalam sektor pembuatan berjumlah RM42.4 bilion daripada RM58.8 bilion diterima negara bagi suku pertama (Q1) 2021.

Pertumbuhan memberangsangkan dan menjadi petunjuk prestasi ini dicapai ketika usia kerajaan negeri pimpinan Menteri Besar, Muhammad Sanusi Md Nor baharu berusia setahun pada 17 Mei lalu.

Malah, rekod positif yang dipacu luar biasa dan mencatat sejarah baharu bagi Kedah ini berlaku ketika mana dunia masih berdepan cabaran pandemik COVID-19 di mana telah memperlahankan ekonomi.

Angka tersebut bahkan jauh mengatasi jumlah FDI diterima negeri lain iaitu Sabah (RM4.3 bilion), Selangor (RM4.0 bilion), Melaka (RM3.4 bilion) dan Johor (RM1.7 bilion) bagi tempoh sama.

Laporan Lembaga Pembangunan Pelaburan Malaysia (MIDA) ini telah dibentangkan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Dato ‘Seri Mohamed Azmin Ali kepada Kabinet, semalam.

Isyallah rakyat Malaysia kaum Melayu sudah ada kesedaran. Lupakan Singapura tinggalkan Singapura pedulikan Singapura.

Batalkan HSR lagi bagus tingkatkan pelaburan negara tetangga serumpun. Syabas Petronas Carigali jumpa sumur migas di Sampang Madura Indonesia. 185 juta barrel sumur baru ditemui. Banyak sumur akan diterokai.

#bangaudahpulangsuarasumbang

Anonymous said...

Bila sel sel otak sudah berhubung baru nampak kebijakkan jawapan Presiden Amanah

Presiden AMANAH, Mohamad Sabu menegaskan partinya menolak penubuhan sebuah badan seperti Majlis Gerakan Negara (Mageran) seperti dicadangkan Tun Dr Mahathir Mohamad.

Bekas Menteri Pertahanan itu berpendapat Mageran seperti satu lagi siri darurat yang jelas tidak berkesan dalam memerangi pandemik.

“Perjuangan kita adalah untuk menamatkan darurat yang terbukti gagal menangani Covid-19 dan merosakkan sistem demokrasi.

“Kenapa perlu kepada darurat 2.0 (Mageran) untuk apa?

Anonymous said...

Ingatkan Tun pemimpin terakhir Yang Dipertuan Agung Jumpa, rupanya hari ini YDA jumpa pemimpin UMNO. The Mageran can say Good Bye..!! No wonder bangau2 Tun panas bontot.

Presiden Umno, Ahmad Zahid Hamidi akan membawa suara akar umbi ketika menghadap Yang di-Pertuan Agong, Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah hari ini, kata Ahli Majlis Tertinggi Umno, Mohd Puad Zarkashi.

Beliau yang juga Ketua Umno Batu Pahat berkata, semua akan tertumpu kepada Zahid esok kerana beliau adalah individu yang akan menghadap Sultan Abdullah secara empat mata dan bersemuka.

“Ramai positif, yakin dan percaya hasilnya ialah darurat tidak disambung dan parlimen akan bersidang semula,” katanya di Facebook hari ini.

Namun, beliau berkata apa jua cadangan yang diusulkan selebihnya bergantung kepada budi bicara dan kebijaksanaan Agong untuk membuat keputusan.

“Hatta memanggil semua ketua parti adalah luar biasa. Tuanku tidak lagi mendengar sebelah pihak. Mendengar nasihat kerajaan sahaja tidak memadai,” katanya.

Dalam pada itu katanya, kerajaan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin kini sudah tidak ada majoriti kerana Perhimpunan Agung Umno sebelum ini sudah memutuskan menarik balik sokongan terhadap kerajaan Perikatan Nasional.

“Tiada siapa hatta PM8 (Muhyiddin) boleh dakwa Umno masih kekal sokong kerajaan PN. Habis Mahyuddin maka tamat lah riwayat Tun Mahathir dan boboi.

Patut lah bangau bangau Tun pukul canang Kerajaan Mageran. Rupa rupanya Tun sedang cemas gelabah panas bontot

pakresky said...

Assalamualaikum wr.wb,saya pak resky pekerjaan saya sehari-harinya cuma seorang TKI pembantu di negara tentangga yaitu di malaysia yang pendapatannya tidak seberapa dan suami saya cuma kerja di kelapa sawit,buat biaya anak sekolah aja tidak cukup di kampung apalagi untuk mencukupi kebutuhan hidup keluarga sehari-harinya dan suatu malam saya buka internet dan tidak sengaja saya temukan number HP EYANG WORO MANGGOLO langsung saya telpon beliau dan menceritakan semua keluahan saya dan akhirya di kasih ANGKA GHAIB 6D benar-benar tembus dengan adanya EYANG semua hutang-hutang saya di kampung sudah lunas semua ,bahkan sekarang saya sudah buka usaha WARUNG MAKAN di malaysia!!! sekali lagi saya mengucapkan banyak terimah kasih kepada EYANG WORO MANGGOLO atas bantuan Eyang kini impian saya selama ini sudah jadi kenyataan dan berkat bantuan EYANG WORO MANGGOLO pula yang telah memberikan angka ghaib hasil ritual,beliau kepada saya yaitu 6D dan alhamdulillah telah berhasil memenangkan 5x berturut-turut tembus .
Solusi yang tepat jangan anda putus aza karna EYANG akan membantu anda semua dengan Angka ritwal/GHOIB apa bila anda butuh angka togel 2D-3D-4D-5D-6D, dijamin 100% jebol.
Apabila ada waktu silahkan/SMS EYANG WORO MANGGOLO di number 082-391-772-208 .
DAN BELIAU JUGA BISA MENBANTU ANDA TUK PUTARAN YANG ADA DI BAWA.
angka;GHOIB: singapur
angka;GHOIB: hongkong
angka;GHOIB; malaysia
angka;GHOIB; toto magnum 4d
angka"GHOIB; laos…
angka"GHOIB; macau
angka"GHOIB; sidney
angka"GHOIB: vietnam
angka"GHOIB: korea
angka"GHOIB: kudalari
sekali lagi makasih yaa Eyang waktu itu saya cuma bermodal uang cuma 300 ribu dan akhirnya saya menang banyak dan berkat angka gaib hasil ritual Eyang saya sudah buka usaha Kini kehidupan keluarga saya jauh lebih baik dari sebelumnya,bagi anda yang ingin seperti saya silahkan HUB/SMS EYANG WORO MANGGOLO di number 082-391-772-208 insya allah beliau akan menbantu anda semua.trimakasih...

Anonymous said...

Semua orang lain tak pandai, hanya Tun sahaja yang pandai. Mahathir kalau dia buat sesuatu pasti akan ada kepentingan untuk diri sendiri. Contoh tahun lepas Tun sanggup terhegeh hegeh datang HQ PKR untuk dilantik sekali lagi jadi PM. Seleoas berkuasa semula semua orang dalam PH lokos dikencingnya.

Siap serah memo kepada YPDA untuk buka Parlimen, Macam mana PejWang boleh bersetuju dengan cadangan 'dick'tator gila kuasa ini? Ini sebelum berkuasa pun PejWang tak berani bantah, bayangkan kalau Mahathir jadi Pengerusi Mageran, ada tak mereka berani bersuara atau jadi pak turut?

Kalau yang mencadangkan MAGERAN ini Khairy, Hishamuddin, Hadi Awang atau Anwar Ibrahim sekalipun, Tun akan lawan sebab ia salah dan bertentangan dengan prinsip demokrasi dan segala macam lidah bercabangnya.

PejWang boleh senyap dan redha dengan apa saja tindakan Mahathir yang tak pasti jawatan tah apa yg disandangnya nanti dalam PejWang yang belum pun didaftarkan dah berlagak membelakangkan Parlimen.

Sebelum berjuang supaya Mageran ini dikemukakan oleh Agong, lebih helok Tun berjuang tubuhkan Parti PejWang yg dikemukakan pada ROS dolu.


#bangaudahpulangsuarasumbang

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.