Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

KERAJAAN GAGAL

KU LI MINTA UBAH KERUSI DARI KUMPULAN KERAJAAN YANG GAGAL SAMA DENGAN MOTO BENDERA HITAM !
INI LANGKAH PERTAMA UNTUK TUMBANGKAN KERAJAAN PN.

HANYA MENGHARAPKAN 2 ATAU 3 ORANG LAGI DARI UMNO MENGIKUTI LANGHAH KU LI, TUMBANGLAH KERAJAAN PN. MERDEKAAAA !

NUAR BRAHIM BOLEH JUMPA AGONG LEPAS PARLIMEN BERSIDANG !

SABOTAJ: POLITIK KOTOR

PENGANJUR KIBAR BENDERA HITAM DAKWA POLIS GANGGU !


DALAM KEADAAN DHARURAT NAK KIBAR JUGA BENDERA HITAM ?

TAK SABAR-SABAR DALAM MEMBURU CITA-CITA.

WALAUPUN ADA MOTIF MENJADI PELURU PARTI POLITIK.

BENDERA HITAM MENGAMCAM KERANA DIKATAKAN:
KERAJAAN GAGAL !

GENG BENDERA HITAM KATA POLIS GANGGU MEREKA.

KEMUDIAN ?

GENG BENDERA HITAM MERUNGUT DENGAN ALASAN DEMOKRASI LA

PERLEMBAGAAN LA DAN APA-APA ALASAN LAGI LA ....

SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA APA YANG NAK DIRUNGUTKAN?

GENG BENDERA HITAM ANTI KERAJAAN DENGAN ALASAN :
kerajaan gagal disebar diseluruh negara.

POLIS JUGA ADA ALASAN MENJALANKAN TUGAS.
SAMA-SAMA ADA ALASAN, ADA TUGAS.
SO ?

MASING-MASING JALANKAN TUGAS LAA !
12 orang berkata:

Anonymous said...

Dah ado pulak kempen bendero itam lopeh bendero putih.. siap berkonvoi laie...nie apo kemahuan diorang yang sobonar, ostad agen CIA kito?

"Den dah jumpo puak-puak nie?
Biaso la darah mudo...semuo orang mudo yang suko bonar cari glamor dan namo! Nak kato kerajaan gagal ko, hapo ko...biarkan la! Jangan di layan sangat...mungkin ado yang konfius nie..!

Konfius? Tang mano tu?

"Ingat laie tak...pasal kes panji-panji hitam yang bakal di kibarkan dari sobolah timur...tando imam Mahdi akan muncul dan Islam akan bangkit oleh puak yang didakwo sosek dulu tu? Apo nomo eih tah...den pun dah lupo...!"

"Ramalan tuan guru syekh tu mungkin bonar...tapi dah dikato mimpi...bendero itam nie la kot yang terpandang dalam mimpi tuan guru tu!"

Ado bonar kot! Iyo la, zaman moden mano pakai panggeh panji bagai! Kendoraan pun bukan kudo laie...! Habih tu ostad...nak dibiarkan ko? Mano tau, buleh jadi api bosar nie? Bahayo!

"Ala...orang Melayu...jiwo koreh macam biskut! Sokojap yo tu! Biskut... kono rondam dalam air...kopi..milo...kopi latte...hmmm, terleno lombut semuo...! Termasuk la, yang berdogar-dogar cakap pasal musuh Islam la...jirat Cino la...halal haram...sumooo... karam!!!"

# Atok merbok vs Atok hud-hud di padang Merbok yang sopi x bertopi!

Anonymous said...

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam perlu kaji umur persaraan wajib.

Esok bersidang elok disyorkan umur bersara wajib dikaji semula. Perdana Menteri, Menteri Kewangan, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam, Jabatan Perkhidmatan Awam serta Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengkaji semula semua tuntutan doktor kontrak bersesuaian dengan satu reformasi secara menyeluruh sistem kesihatan negara.

“Pada 26 Julai nanti satu lagi titik hitam sejarah negara akan terlakar apabila seramai 23,000 doktor kontrak akan mengadakan mogok tidak hadir bekerja selama satu hari setelah kerajaan konon nya merasakan telah wujud lambakan doktor dalam negara.

“Setakat ini Malaysia mempunyai seramai 71,041 doktor perubatan dan 73 peratus atau 51,912 berkhidmat dengan KKM. Manakala seramai 32 peratus atau 23,071 orang merupakan doktor kontrak dan sejak 2016 hanya 786 orang atau 3.4 peratus sahaja telah diserap ke jawatan tetap.

SPA diminta kembalikan umur persaraan wajib kepada 55 - 56 tahun.

Anonymous said...

Betul ke Malaysia negara gagal..!?

Biar link ber bicara...

THIS IS TOTALLY FAILED STATE

pilih saja link yang mana suka


https://youtu.be/feblbnQgibc USA is failed state


https://youtu.be/kyaA9b4KoKI fail state of USA

https://youtu.be/J9pfDXZS7-U USA is failed state

https://youtu.be/J9pfDXZS7-U Uncle SAM indah kabar dari rupa

Anonymous said...

Kaji lah balik umur persaraan wajib sektor awam dan swasta.

Dalam masa 6 jam, 20 amaran terhadap doktor kontrak dari pengarah hospital

Hartal Doktor Kontrak, penganjur mogok pada hari ini, berkata lebih 20 amaran telah dikeluarkan dalam jangka masa enam jam terhadap doktor kontrak kerajaan yang merancang untuk mengambil bahagian dalam tindakan perusahaan itu.

Seorang wakil gerakan pekerja itu memaklumkan hal tersebut kepada Malaysiakini, dengan syarat enggan mendedahkan namanya untuk mengelakkan tindak balas kerajaan.

Katanya, dia merasa terkejut dengan kecekapan pengarah hospital bekerja pada hari Ahad untuk menggagalkan mogok yang menuntut jaminan yang lebih baik kepada doktor kontrak.

“Dalam masa enam jam, kami mendapat lebih 20 ancaman daripada hampir setiap pengarah hospital dan jabatan kesihatan negeri.

“Ketika kami meminta sokongan mereka terhadap penderitaan kami, mereka semua membisu.“Tetapi tiba-tiba pada petang Ahad, mereka semua bergerak aktif dan bekerja (untuk menghentikan mogok),” katanya kepada Malaysiakini.

Petang tadi, Kementerian Kesihatan juga berkongsi garis panduan di laman Facebooknya yang menekankan penjawat awam tidak dibenarkan mengambil bahagian dalam “perhimpunan haram”.

Kata KKM, ini termasuk meninggalkan tugasan pada waktu pejabat untuk melihat atau menyertai perhimpunan. Elok lah dikaji semua sektor perkhidmatan awam supaya umur persaraan dikaji semula pada 55 tahun memandangkan ramai tenaga muda disemua sektor tidak dapat kerja. Dengan menyemak semula umur persaraan wajib kepada 55 tahun peluang anak muda mengantikan kerja yg dikosongkan oleh pesara wajib itu.

Anonymous said...

BANG NON BUAT SIDANG MEDIA ONLINE ATOK NAK JUGA
KAH KAH ORG DAH TAK DENGAR CAKAP ATOK LAGI
APAKAN DAYA ILMU PENIPU ORANG BOLEH HAFAL SEGALA
KIKI BERAPA JOTA AHLI PEJUANG SKANG INI..!?


SIDANG PARLIMEN DAH BUKA NGAPA ATOK BISU MENCIPAN
KAN KER INI MASA ATOK TUNJUK BELANG DAN BULU
MUNGKIN BELANG DAN BULU DAH LURUH KAT BADAN
MCM AYAM TOGEL TEMBERANG ATOK UDAH TAK LAKU


KIKIKIKI..

Anonymous said...

Elok lah dikaji semula umur persaraan wajib dari 60 kepada 55 sahaja. Sekurang kurangnya ramai doktor diserap ke lantikan tetap bukan disektor perubatan sahaja tapi semua sektor awam yang lain.

“Doktor kontrak” atau sistem doktor lantikan kontrak adalah skim penjawatan tertakluk tempoh di sektor awam.

Pegawai yang dilantik dengan skim ini adalah seorang kontraktor yang terikat dengan perjanjian kontrak.

Sistem ini dilaksanakan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA), dikelolakan seterusnya oleh Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Ia menggantikan sistem lantikan tetap yang diberikan kepada semua doktor sebelumnya.

Selagi perkhidmatan sektor awam dalam bidang apa sekali pun elok lah kerajaan kaji semula umur persaraan wajib dari 60 kepada 55 tahun.

Sekurang kurang nya doktor doktor kerajaan, sektor farmasi pergigian dan sektor sektor awam yang lain di isi oleh tenaga muda yang lebih efektif lagi.

Anonymous said...

Bilakah sistem lantikan Doktor Kontrak ini bermula? Mengapa ia dimulakan?

Sistem ini bermula pada bulan Disember tahun 2016 dengan kemasukan doktor kontrak pertama pada tahun tersebut. Ia diperkenalkan oleh Dato’ Sri Najib Tun Razak dalam pembentangan Belanjawan 2017 semasa era pemerintahan beliau.

Menurut beliau, ia bertujuan memendekkan tempoh menunggu yang panjang dalam kalangan graduan perubatan sebelum memulakan tugas sebagai doktor siswazah. Masalah ini timbul lantaran ketidakseimbangan nisbah graduan perubatan.

Lantikan kontrak era 2016 dan 2017 tiada pula kedengaran doktor kontrak memgelupor dan keadaan masa itu aman dan tenang saja. Sebab nya aman mungkin beban kerja tidak banyak sebab wabak Covid 19 tiada masa itu. Yang pelik masa itu pembangang lansung tak ambil pusing pasal doktor kontrak ini.

Bila Covid 19 mula melanda hujung 2018 hingga kini maka beban kerja para doktor memang tinggi dan memenatkan hingga sekarang ini. Pada masa ini pembangjang dan pembangang yang sama juga mula masuk jarum menghasut doktor supaya dilayan lebih adil dan saksama. Covid 19 menyebabkan tekanan bebanan kerja bertambah.

Ini lah kerja kotor pembangang yg sama di Malaysia hasut dan hasut..!!

Sekurang kurang nya di kaji balik umur persaraan wajib setiap sektor mana pun peluang kerja bagi golongan muda ini terjamin dan lambakan pengangguran golongan muda boleh diatasi sebanyak mungkin. Masa PH memerintah sektor awam hendak dikecilkan sebanyak 7% lagi.

Sebab itu elok dikaji umur persaraan pekerja disemua sektor supaya golongan muda dapat pekerjaan yang baik dan terjamin.


#gunaotakbukangunafitnahpersepsi

Anonymous said...

Mencelah bukan cara saya, tunggu Rabu ini- Najib

Setelah dikecam kerana berdiam diri sepanjang parlimen bersidang hari ini, bekas perdana menteri Najib Razak, berjanji akan memberikan sesuatu yang berbeza apabila tiba gilirannya beraksi ‘beraksi’ Rabu ini.

Terbaek bossku..

Mencelah macam beruk bukan cara bossku

Anonymous said...

Azmin jadi bahan semalam tapi berjaya menjelaskan tiada bukti jelas menunjukkan bahawa jangkitan Covid-19 disumbang oleh sektor kilang dan industri.

“Ketua Pembangkang kena bagi "hujah berfakta", Port Dickson (Anwar) bukan Ketua Ranting tetapi Ketua Pembangkang dan kononnya bakal Perdana Menteri,” katanya.

Ternyata Azmin sudah menerima apa pengomen komen dlm sesuatu blogger supaya menulis dangan 'hujah berfakta' bukan geli geli fitnah persepsi.

Tahniah Azmin..cakap dengan hujah berfakta!!

From day one lagi aku dah pesan lawan fitnah jijik dengan fakta.. kan dah mendapat..!!

kikkikiki

Anonymous said...

Apa yg assmin berjaya nya? Ko nak sembang kluster kilang xde bukti jelas???

Anonymous said...

Kenyataan Ku Li tajuk entry diatas ternyata benar sekali...!!

Link bawah sudah nyata dan terbukti benar sama sekali yang Malaysia di bawah Pakatan Nasional adalah sebuah Kerajaan Gagal..

bukti link kat bawah tu haahh..!!


https://youtu.be/aULpjA5cq60

Anonymous said...

Berita Pecah!
Sepandai-pandai lebai alih tiang gol,akhirnya...terhantuk benjol dihempap tiang gol!

Nasik kau la lebai labu!
Nak ketawa ke nak nangis ni?

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.