Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

BARU LA UMNO ANAK JANTAN

TERKINI
ADUUUS, HABIS LA UMNO KALI NI ?
PENYAMUN DAN PEROMPAK SUDAH SAMPAI TAHAP MELAMPAU

LCS: Kerajaan tak akan kompromi penyelewengan wang rakyat - PM

NAZIM BUAT KENYATAAN MACAM BUDAK TADIKA

Bekas timbalan menteri pertahanan itu menolak penjelasan Nazim bahawa pembinaan fizikal kapal sedang berlangsung kerana badannya dapat dilihat “kalau naik bot ke Pangkor”.
Chin Tong jawab bos LTAT: Buat kapal bukan pasang Lego

PEMUDA UMNO SETUJU RCI ?


RAKYAT SEDANG MEMERHATIKAN KESAN UMNO MEMERINTAH NEGARA 

JANGAN HARAP PEMUDA UMNO SAHAJA YANG MAHU KEBENARAN, 
SAYAP-SAYAP  UMNO YANG LAIN JUGA PERLU BANGKIT TAPI
JANGAN MAIN WAYANG.

SELAMA INI RAKYAT NAMPAK UMNO MASIH BENAR, TAPI WAKTU
KEBELAKANGAN INI RAKYAT NAMPAK UMNO BANYAK BUAT SILAP.

UMNO MUNGKIN TIDAK DAPAT BERTAHAN LEBIH LAMA LAGI. 

LA NI RAKYAT YANG MENGUNDI UMNO SUDAH ADA YANG BERCAKAP

TINGGALKAN UMNO !

ADA YANG KATA TEMBELANG UMNO AKAN TERBURAI LEBIH BANYAK LAGI !

MASIH ADAKAH DARI KALANGAN UMNO YANG MAMPU MENYELAMATKAN UMNO ?

HINGGA KINI ADA DARI KALANGAN UMNO YANG BERSUARA:

JIKA PRESIDEN  DAN BEKAS PRESIDEN SUDAH BUAT HAL
APA LAGI YANG DIHARAPKAN KEPADA KEBANGSAAN MELAYU !

SINGAPURA DAH HILANG, BATU PUTIH DAN TERGADAI ! PULAU PINANG HANYUT !

APA LAGI ?

MUHYIDDIN TANYA: ADAKAH RAKYAT PERCAYA PADA UMNO LAGI ?

DIA NI BOLEH CAYA KE ?
Sambut kapal LCS 'halimunan', MP ingatkan semula janji 2017 Hisham

‘Kos LCS naik 3 kali ganda kerana kontraktor berlapis-lapis’

Isu projek kapal tempur LCS - Mat Sabu, Liew sanggah Najib

 Senator cadang bahas isu LCS di Dewan Negara

Hishammuddin digesa jelaskan isu LCS di Dewan Negara

Isu LCS: Bersatu serah memorandum pada Agong gesa RCI


ISU LCS NAJIB KAITKAN DENGAN MAHADHIR PULA, ERTINYA  
PEMIMPIN TERTENTU DALAM UMNO TERLIBAT ?

ISU LCS AMANAH PULA JUMPA AGONG


27 orang berkata:

Anonymous said...

Ramai lagi pemuja amno yg tak cerdik di kampung. Akan ikut sahaja pemimpin penipu demi sebakul hadiah dan duit ringgit.

Kena sedarkan.

Anonymous said...

Bila kuda kayu Tun Mahathir budak Rafizi Ramli mahu bertindak kes torwong bawah laut tokong di Pulau Pinang.

Saksi utama kes rasuah Lim Guan Eng yang dikaitkan dengan projek Terowong Dasar Laut Pulau Pinang bernilai RM6.3 bilion mendakwa bahawa dia diugut dengan pertuduhan pengubahan wang haram dan ini antara sebab mengapa dia membayar ‘orang tengah’ RM19 juta untuk menyelesaikan kes itu.

Eksekutif kanan Consortium Zenith Construction Sdn Bhd (CZC) Zarul Ahmad Mohd Zulkifli memberitahu Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur hari ini bahawa ahli perniagaan G Gnanaraja membuat ugutan itu kepadanya melalui Whatsapp.

Gobind: Kamu sedar bahawa kamu menerima WhatsApp daripada Gnanaraja yang kamu diugut dengan prosiding Amla (Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram)?

Zarul: Betul.

Gobind: Adakah kamu ingat (mesej) WhatsApp itu?

Zarul: Nama dan IC (nombor Kad Pengenalan) saya.

Gobind: Dia kata kamu akan didakwa di bawah Amla?

Zarul: Betul.

Gobind: Ada pertuduhan (ugutan) terhadap kamu?

Zarul: Ya.

Gobind: Ini akan memberi kesan kepada syarikat kamu.

Zarul: Betul.

Gobind: Sebab itu kamu buat bayaran (RM19 juta)

Dalam prosiding perbicaraan rasuah terhadap bekas ketua menteri Pulau Pinang Lim sebelum ini, saksi pendakwaan ke-23 Zarul mendakwa bahawa dia membawa Gnanaraja – yang didakwa rakan rapat bekas perdana menteri Najib Razak – untuk memberi rasuah kepada tertuduh.

Pada 3 April 2019, di hadapan Mahkamah Sesyen Shah Alam, Gnanaraja didakwa memperdaya Zarul untuk membayar RM19 juta kepadanya berhubung projek torwong bawah laut Lim Guan Eng.

Bila kuda kayu Tun nak guling guling terpekik terlolong nak heret tokong dlm kes torwong dasar laut itu..!! Bila lagi..!?

KHALAS

Anonymous said...

Cai jib, lps bosscow masuk jail, ko nk jilat montot sapa plk?

KHALAS

Anonymous said...

Pada Brother Anwar Bin Ibrahim peringatan untuk PKR, Rafizi Ramli itu kuda kayu Tun Mahathir dan Tun Daim menghancurkan PKR dari dalam parti brother..

Itu skill set Rafizi Bin Ramli sama species macam tuan baru nya Tun Mahathir Bin Mohamad. Terguling guling heret Jho Low sebelum PRU 14 bila jadi PM dlm kerajaan PH berkuasa batang hidung Jho Low pun tak nampak.

Skg ni Jho Low tepok tangan ketawa bahak bahak lihat betapa bodoh bangang nya sesama Melayu bercakaran disebabkan sekor Cina bernama Jho Low sambil berkata "Ini suma gua suda kasi bodoh sama ini pemimpin Melayu woo kah kah. kah.!!

Semua kaum Jho Low di Malaysia tuan barua Melayu nya DAP@LeeKwanYew tumpang tepok tangan angkat Jho Low pejuang hebat kaum Cina Jho Low..

Justo saksi utama 1 MDB lesap depan lubang hidung Tun Mahathir. Adakah kamu fikir rakyat boleh percaya dengan Rafizi dan Tun Mahathir.

Brother Anwar Bin Ibrahim saudara kamu Rafizi itu bukan milik kamu dan bukan milik PKR. Saudara kamu Rafizi Bin Ramli itu kuda kayu milik Tun Mahathir Bin Mohamad bersama Tun Daim Zainuddin. PKR pelihara ular sawa dalam reban ayam.

Pada Brother Anwar Bin Ibrahim sudah teruk kena main dengan Assmin dan Zuraidah dan kali ini Rafizi sedang main kan brother lagi makna kata kena game lagi dengan Tun.

Pengerusi Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC), Wong Kah Woh mendedahkan, Boustead Naval Shipyard (BNS) masih gagal menyerahkan sebarang LCS setakat ini kepada kerajaan walaupun telah menerima bayaran RM6.08 bilion. Torwong bawah laut berbillion dah keluar torwong pun tak ujud lagi.. mana Rafizi mungkinkah nyorok masuk gua semula..?

Brother Anwar Bin Ibrahim bola di tangan kamu, pisau pun ditangan kamu. Sebelum terlambat pecat kuda kayu Tun itu si Rafizi Bin Ramli sebelum PRU 15.

PH sebenarnya sedang terdesak untuk mencari isu supaya mereka dapat kembali relevan di mata rakyat dan cuba bawa isu akauntabiliti serta kononnya mereka menentang rasuah... yg sebenarnya Tun sedang mencipan kepanasan.

Pada Brother Anwar Bin Ibrahim sudah teruk kena main dengan Assmin dan Zuraidah dan kali ini Rafizi sedang main kan brother lagi. Sudah sudah lah tak serik lagi kah kena main dengan Tun Mahathir dan Daim Zainuddin..!?

Pada Brother Anwar Bin Ibrahim bola di tangan kamu, pisau pun ditangan kamu. Sebelum terlambat pecat kuda kayu Tun itu si Rafizi Bin Ramli sebelum PRU 15.

Lagakan Rafizi Vs Azmin di Gombak PRU 15 nanti. Laga kan Hilman dengan Mak Lampir dan sesama kem Rafizi di PRU 15 sebelum nasi jadi bubur. Rafizi lambung Brother bukan untuk kamu tapi untuk Tun Mahathir dan Tun Daim.

Renung renungkan dan fikir fikirkan siapa yang kamu lambung dan siapa yang kena lambung dan siapa yang melambung ke longkang....

KHALAS

Anonymous said...

Biar lah mereka jadi bodoh bangan. GONE CASE. Vet pun sama protest nak duit. Boss mereka dah sapu rm9b buat kapal halimunan. Negara dah tak ada duit.Nak jadi mcm sl.pak.b desh.

Anonymous said...

Semoga lahir ramai lagi DSAI, Rafizi dan lain2 pejuang jujur di negara ni.

Anonymous said...

Mahathir yang terdesak, cemas dan gelabah

Beberapa minggu lepas, isu paling menjadi bualan ramai dan isu hangat adalah kisah anak buah kepada Tun Mahathir Rahmat Abu Bakar menerima wang rasuah dari Ultra Kirana Sendirian Berhad (UKSB)

Kenyataan saksi menyatakan sedemikian dalam buku lejernya mencatatkan penerima rasuah (dana) bergelar “kedahan” adalah dimaksudkan penerimanya Tun Mahathir diambil bagi pihaknya oleh Osman Bakar eeh itu peniup sexsapone daa.. Enak Rahmat Abu Bakar.

Sama seperti penerima tuduhan rasuah lain juga (diiktiraf rasuah terhadap Zahid , maka harus di iktiraf rasuah kepada penerima lain juga) dimana Khairy Jamaluddin , Hishamuddin Hussin , Muhyiddn Yassin juga terpalit sama menerima bahagian masing2.

Cuma perbezaan , hanya Zahid Hamidi sahaja diseret kemahkamah untuk menjawap. yang lain tidak disentuh

Saksi pemberi dana (rasuah) menyatakannya didalam mahkamah, namun pihak Tun Mahathir sekadar menafikannya diluar mahkamah sahaja dengan begitu mudah melalui tulisan surat. Dengan satu sidang akhbar saja video Mat Blur di Sandakan kira selesai..!! Itu lah Atok kau Mahathir.

Senang sungguh cara melepaskan diri. Hanya UMNO sahaja memiliki kemampuan mengambil Tindakan terhadap Tun Mahathir apabila ambil alih kuasa selepas PRU15.

Anonymous said...

Nape x blh amik tindakan skrg? Pm skrg pun dari umno jgk.

Anonymous said...

Mahathir yang terdesak, cemas dan gelabah Bossku dijadikan kambing hitam.

Beberapa minggu lepas, isu paling menjadi bualan ramai dan isu hangat adalah kisah anak buah kepada Tun Mahathir Rahmat Abu Bakar menerima wang rasuah dari Ultra Kirana Sendirian Berhad (UKSB)

Tetapi dalam kes LCS semua hal diletak kesalahan di bahu seperti yang dinyatakan Najib Razak digesa untuk menjelaskan mengapa dia, sebagai menteri kewangan sewaktu pentadbiran BN didakwa memberi layanan “berat sebelah” kepada kontraktor utama projek kapal tempur pesisir (LCS), Boustead Naval Shipyard Sdn Bhd (BNS).

Dalam kenyataan hari ini, Setiausaha Publisiti DAP Teo Nie Ching berkata caj penghantaran lewat bagi setiap LCS dihadkan kepada RM180 juta.

Tentunya Najib sudah dibriefing oleh dipertingkat Pegawai Tentera dan Kementerian Pertahanan dan sebagainya dan selaku PM semasa itu tentunya sudah mendapat nasihat dan pandangan Kementerian Pertahanan dan Pegawai Tentera.

Maka selaku PM tentu bertindak atas apa yang dibincangkan. Kalau semua nak salah kan Najib elok berhenti aja semua pegawai tentera menteri pertahanan masa itu.

Dalam kes UKSB sangat 'straight forward' kenyataan saksi menyatakan sedemikian dalam buku lejernya mencatatkan penerima rasuah (dana) bergelar “kedahan” adalah dimaksudkan penerimanya Tun Mahathir diambil bagi pihaknya oleh Osman Bakar eeh itu peniup sexsapone daa.. Enak Rahmat Abu Bakar.

Saksi pemberi dana (rasuah) menyatakannya didalam mahkamah, namun pihak Tun Mahathir sekadar menafikannya diluar mahkamah sahaja dengan begitu mudah melalui tulisan surat.

Dengan satu sidang akhbar saja video Mat Blur di Sandakan kira selesai..!! Itu lah Atok kau Mahathir.

Senang sungguh cara Tun melepaskan diri tetapi tidak pada Najib.

Hanya UMNO sahaja memiliki kemampuan mengambil Tindakan terhadap Tun Mahathir apabila ambil alih kuasa selepas PRU15.

Anonymous said...

Jho Low berbillion kaya raya sedang terbahak bahak tengok melayu bercakaran dan lihat betapa mudahnya melayu dibodoh bangang oleh dia.. Zety dan Taufik Ayman dapat RM700 juta duit dari Jho Low pun tumpang ketawa...


Bodoh sungguh pemimpin melayu sesama sendiri berantakan.. DAP@LeeKwanYew tepok tangan....


bodohhh sampai masuk lubang kubo...

Anonymous said...

Syok tgk macai najib bersilat psl kapal halimunan.

Dia punya spin tahap ayah pin punya kerajaan langit..

Kah kah kah!

Anonymous said...

Anon 6.01 seronok bebenor jho low pesta pemimpin melayu berbunuhan pasal Jho Low terbahak tepok tangan tgk atok silat kuntau pertahan dia... masa PRU 14 ke main guling guling heret Jho Low lepas berkuasa 22 buat bodoh....

terkinja kinja suka kena bodoh sampai masuk kubo

Anonymous said...

Jgn koyak cai. Nanti elaun masuk. lu kasi tonggang smpi lebam.

Kiikikiki...

Anonymous said...

Ni apa citeer Tun Mahathir belom minggu lepas istihar GTA Naib Presiden dah keluar parti.. kikikiki

Kecewa Putra sertai GTA, naib presiden keluar parti

Naib Presiden Parti Bumiputera Perkasa Malaysia (Putra) Datuk Hamidah Osman mengumumkan keputusan keluar daripada parti tersebut serta-merta hari ini selepas kecewa dengan tindakan parti tersebut yang menyertai Gerakan Tanah Air (GTA).

“Saya berasa amat sedih dan kecewa dengan keputusan presiden parti untuk menyertai GTA dan bekerjasama dengan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

Belom cukup korum calon bertanding PRU 15 naib presiden dah keluar parti..

Mme nak melingkop lah boboi kali ini di PRU 15

Teruk atok kena game kali ini..


kikikiki

Anonymous said...

Bossku bagi satu kali penyepak, tiga orang tergolek dog sekali gus..

Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman kononnya pembinaan projek kapal tempur pesisir (LCS) sudah terhenti pada April 2018 selepas Parlimen dibubar menjelang Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).

Untuk pengetahuan walaun walaun Tun dan pH kalian Boustead tak pernah rugi sepanjang tempoh Bossku jadi Perdana Menteri tetapi mengalami kerugian amat besar selepas PRU-14 bila Tun Mahathir berkuasa 22 bulan.

Beliau membangkitkan persoalan itu kerana bekas Menteri Pertahanan, Mohamad Sabu dan bekas timbalannya, Liew Chin Tong telah merasmikan dan meninjau projek berkenaan pada 2018 dan 2019.

Menteri Kulinari dan Chin Tong pergi rasmikan kapai perang dan tinjau projek suspended ke(yang digantung)?” tanya Bossku.

Jika nak buat propa goreng mamak nak menipu pun perlu jugak pakai otak,” sindir Bossku kepada Syed Saddiq.

Mat Sabu, Chin Tong dulu rasmi projek yang digantungkah? – Najib

KHALAS

Anonymous said...

Soalan walaun pada Bossku

Bagaimana Najib selaku Menteri Kewangan tentang 10 surat bantahan atau teguran yang dihantar oleh bekas Panglima TLDM, Dr Abdul Aziz Jaafar berkenaan LCS tapi langsung tidak dilayan atau dibalas boleh meluluskan pertukaran rekabentuk itu..?

Bukan semua teknikal PM kena tahu.. kalau suma kena komen PM tak guna lah semua pegawai teknikal engineers Kem Pertahanan. Mesti PM dapat maklumat dari pegawai atasan termasuk Panglima Potaseh TLDM lantikan kesan PH.

Macam Kem Pertahanan PH Menteri Kulinar luluskan masakan laksa mamak bubuh kicap. Agak agak Menteri Kuliner luluskan tak masakan laksa kicap itu..!?

Bakal PM tepi lulusan sastera mintak sasterawan plastik A. Sama Sakit sebagai angkasawan negara selenggara setalit negara... agak bakal PM Tepi boleh luluskan jugakah..?

Bossku tentu dapat pandangan semua pihak dan tak semestinya nasihat Panglima kena ikut semua. Panglima tu bukan pandai pun bab teknikal bab masyukk saja yang dia pandai tuhh..!! Alahai..!!

Kalau suma salahkan Bosku elok semua menteri dan pegawai TLDM berhenti kerja la weeii..!!

Mcm kes 1MDB yang buat kerja terima habuan beratus juta ramai yang kena tuduh dan fitnah Bossku seorang.. bab fitnah jijik mcm ni Tun Mahathir punya cara lahhh..!!

Agak agak la weiii akai hado...!!

KHALAS

Anonymous said...

Kesian kuda kayu Tun budak Rafizi Ramli. Bila kuda kayu Tun terpekik terlolong pasal LCS suma walaun dan blogger Tun pun ikut satu kali terpekik terlolong berlari lari dari satu bukit ke satu bukit... kikiki.

Semua goreng mamak kuda kayu Tun sangat mudah bossku lawan. Dari dolu lagi aku pesan lawan fitnah jijik goreng mamak dengan fakta, data dan stasistik suma melingkup ke laut dalam akhirnya... kikikiki

Satu kali kuda kayu terpekik terlolong maka kuda kuda kayu Tun yg lain tumpang sekaki termasuk blogger reformasi spt Budin Blog, Kelengge blog, KluangDimond Blog dll.

Rafizi dengan angkuhnya membuat “pendedahan” kononnya ada dua syarikat sub-kontraktor digunakan secara berlapis-lapis untuk mengaut keuntungan 200% daripada projek LCS.

Bossku bertanya esay question pada Rafizi, siapa pemilik kedua-dua syarikat itu?

Akhirnya Raja Formula Luar Tabii terpaksa mengaku bahawa kedua-dua syarikat sub-kontraktor tersebut merupakan syarikat usaha-sama 51%-49% antara Boustead dengan syarikat Jerman gergasi Rheinmetall AG yang merupakan pakar sistem senjata anti-udara.

Wakil-wakil syarikat Jerman yang disebut Rafizi adalah Gordon Hargreave, dan Luitjen Rolf Ennega yang kemudian ditukar dengan Frank Hoffmann.

Memetik sumber, bossku menegaskan perkara tersebut biasa dilakukan malah turut dibuat dalam gabungan Celcom-Digi yang bermula dan diluluskan zaman PH juga.

Hadooiii iii mana nak letak muka kuda kayu Tun nih..!! Goreng mamak tak cukup masin.!

Pengurusan syarikat gabungan itu diketuai oleh orang asing yang merupakan wakil Digi/Telenor manakala pengerusi ialah dari Axiata biarpun Axiata mempunyai pegangan saham yang lebih besar.

Sekiranya Rafizi menuduh orang asing iaitu wakil Rheinmetall terlibat songlap dalam projek LCS maka siasatan terperinci sangat dialu-alukan.

Kuda kayu Tun sila cuba lagi.... tak cukup garam lah goreng mamak kuda kayu tun mamak nih...

Tekak kembang goreng mamak ni weii...!!

Haahh cuba goreng lagi weeiii..!!!


Haahh Tepokkkk..!!

kikikiki


KHALAS

Anonymous said...

Aku lbh percaya rafizi dari najib. Sbb najib ckp nak saman wsj selasa depan. Ni dah bape kali selasa masih x saman.

Najib nak dakwa hakim nazlan pun siap tarik balik.

Yg aku pelik, ada lg si kerbau balau yg kena boddow dgn bosssakau. Sapa la bapak ko ni? Bangang gila.

Anonymous said...

Bila SPRM dan AG nak kutip zety dng Topik Aiman

Anonymous said...

Kalau kroni Tun itu bukan rasuah iti dipanggil 'Offset'. Pada Kuda kayu Tunbernama Rafizi LSC kira 'offset' atau 'rasuah'..!?

Bak mai sini saye aje yang jawab lah..

Kuda kayuTun Mahathir budakRafizi Ramai memfitnah jijik bossku dia langsung tidak menjawab isu komisen 200% yang kuda kayu Tun Rafizi timbulkan, cukup sekadar membayangkan dia tidak terbabit dalam skandal ini kerana subkontraktor CAD dan CED adalah syarikat-syarikat bersekutu LTAT.

Berikut adalah latar belakang pembabitan LTAT (melalui Boustead) di dalam CAD. Anak syarikat LTAT, Boustead Heavy Industries Corporation (BHIC) meluluskan pembelian saham 51% di dalam CAD pada 28 April 2010. 49% lagi saham CAD dimiliki oleh Rheinmetall Air Defence AG (RAD), sebuah syarikat kontraktor pertahanan dari Jerman yang dipegang melalui anak syarikat milik penuhnya RD Investment AG.

Bagai mana dengan tuan kuda kayu anak Ramai ini nak kata pada penyokong dan walau Tun bila Airasia beli pesawat ribu juta Tun kata itu 'Offset'. Setiap perniagaan lumrah mintak 'offset' itu dibolehkan. Link bawah ni haah

https://pakdin-my.cdn.ampproject.org/v/s/pakdin.my/105094/?amp_gsa=1&amp_js_v=a9&usqp=mq331AQKKAFQArABIIACAw%3D%3D#amp_tf=From%20%251%24s&aoh=16603047998295&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&ampshare=https%3A%2F%2Fpakdin.my%2F105094%2F

Dr Mahathir Mohamad berkata, walaupun beliau tidak berani untuk membuat sebarang keputusan berhubung dakwaan rasuah oleh Pejabat Kesalahan Berat (SFO) British yang dikaitkan dengan AirAsia dan AirAsia X, tetapi rasuah hanya berlaku apabila duit yang diterima oleh seseorang itu digunakan untuk diri sendiri.

“Umpamanya kalau kita beli kapal terbang, kita minta ‘offset’. Sama ada kita anggap ‘offset’ itu sebagai rasuah atau tidak, terpulang kepada anda.

“Bagi saya kalau kita boleh dapat sesuatu kerana kita membeli sesuatu dengan harga tinggi, kenapa kita tak boleh terima?

Kalau kroni Tun Mahathir kuda kayu mungkin kata itu 'offset'. Kalau bukan kroni tuan kuda kayu nya Rafizi fitnah jijik dlm kes LCS dan sebagainya kuda kayu Tun akan kata itu 'rasuah'

Bodoh melantun lantun punya kuda kayu Tun.

Walaun kuda kayu Rafizi link tu tak pembohong lidah bercabag macam Tun haah

KHALAS

Anonymous said...

Kisah CEO Astro Rohana ini sama juga dengan kes Zeti Akhtar , Taufik Ayman, Nor Yakob dan Nazlan Ghazali. Yang paling haramjadah sekali Jho Low dan Justo lesap terus..!!

Apabila terkait indvidu ada berkait nama Tun Mahathir, pasti tidak ke mana. Orang ramai (public opinion) bahawa Mahathir dibelakang kartel semua ini mungkin tidak salah.

Tim Leisner mendedahkan dimahkamah Amerika demi menutup mulut Rohana dari mendedahkan pembabitan Leisner dalam skandal penipuan 1MDB , maka wang sejumlah RM44 juta diberikan untuk rumah agam.

Rohana Rozhan (Bekas CEO Astro) masih belum memulangkan lagi wang sejumlah RM44 juta dari wang 1MDB yang di curi oleh penyamun 1MDB.

LHDN juga masih tidak umum berapa juta mereka telah mencukai kesemua nama yang disebut diatas.

Yang dipilih rakyat dan berjawatan Perdana Menteri boleh ditogelkan cukainya , kenapa pula orang seperti Zeti , Nor Yakob , Rohana dan Nazlan LHDN masih tidak khabarkan berapa mereka dicukai.?

Mereka tak hebat pun cuma yang mereka nampak hebat dilindungi mereka Kartel Mafia Kerala. Bila kartel ini melingkup PRU 15 maka semua musibat di atas tak cukup tanah nak lari nnti

Jika DSNR dikenakan cukai gila, namun tiada berita berapa LHDN kena kan cukai terhadap Zeti Akhtar , Nor Yakob , Rohana dan Nazlan.

Apa jenis sistem percukaian yang negara kita miliki?

Paling meloyakan memualkan rekayasa goreng mamak Kerala ini,mereka tidak dilayan seperti orang sudah salah sama seperti yang dilakukan terhadap Najb Razak.

Kita tidak tahu sama ada passport mereka disentuh atau tidak. Ini lah sebenar “National Embarrassment“ apa cerita kes Mazlan, Zety, Taufik Aman dan CEO Astro..? Semua Senyap je...

Nama Jho Low di sebut beratus ribu kali dalam mahkamah tapi bayang dan bau mulut Jho Low lepas makan goreng mamak daging babi pun tak ada di tangga dan dalam mahkamah.

Jho Loh tepok tangan tengok betapa bodohnya pemimpin Melayu dikuda kayukan dan bercakaran sesama sendiri. Jho Low terus lesap bebas berpesta di Hollywood sambil tepok tanga lihat semua pemimpin Melayu berantakan..!

Hanya satu surat menafikan anak saudara Tun dapat dana rasuah dari UKSB dikira sudah selesai. Dengan satu sidang akhbar saja video Mat Blur di Sandakan kira selesai..!! Itu lah Atok kau Mahathir.

Senang sungguh cara Tun melepaskan diri tetapi tidak pada Najib. Mana suara kuda kayu Tun Mahathir Mohamad budak Rafizi Bin Ramli..!!

Kena kat orang lain itu 'rasuah' kalau kroni mafia kartel kerala itu 'offset'. Lagi nak mampos bertambah tambah bodoh nya

https://m.facebook.com/najibrazak/photos/a.294787430951/10157536105550952/?type=3

Kes LCS ini Rafidi kuda kayu Tun kira 'offset' atau 'rasuah'..!?

Hanya PRU 15 akan rakyat akan mengajar haprak haramjadah ini. PRU 15 dah dekat dan rakyat masih mampu menahan sabar untuk mengajar Kartel Mafia Kerala sial ini.
Hanya PRU 15 ini semua manusia korup ini wajib dikutip semuanya untuk dibawa ke mahkamah.

Itulah gambaran dilihat oleh rakyat bawahan semenjak kebelakangan ini.

KHALAS

Anonymous said...

Biden dah serbu umah Tram sbb nak jadi Presiden kali ke 2 cabar Biden Halunisasi, Budak Biden ni tentu belajar dari mafia kartel kerala camne nak tumpaskan Trump


kikikiki

Anonymous said...

Fitnah Jijik Kuda Kayu Tun Mahathir si Rafizi a/l Ramli tarhadap LCS tak menjadi. Setakat nak geli geli sambil buat fitnah persepsi sambil goreng mamak rakyat dah meluat lahh.

Ketua Pegawai Eksekutif Boustead Naval Shipyard (BNS), Ir Azhar Jumaat mengenai perkembangan terkini kerja-kerja pembinaan lima buah kapal tempur pesisir (LCS) di Pangkalan Tentera Laut DiRaja Malaysia (TLDM), dekat sini, hari ini.

Ir Azhar Jumaat memberi taklimat kepada wakil media. Dalam pada itu, Azhar berkata, kewujudan fizikal kelima-lima LCS itu diharap mampu memberi penjelasan sebenar kepada umum bahawa projek berkenaan bukan didakwa melibatkan ‘kapal halimunan’.

Kepada sekumpulan pengamal media, Azhar menunjukkan kelima-lima buah kapal berkenaan yang dalam pembinaan dengan kapal pertama sudah siap 60 peratus.

Sementara kapal LCS kedua sudah siap 48 peratus, LCS ketiga (43 peratus), LCS keempat (36 peratus) dan LCS kelima (22 peratus), jelas Azhar.

Lima kapal yang dalam pembinaan dengan pelbagai peringkat untuk disiapkan ini menandakan RM6 billion yang dibelanjakan oleh kerajaan itu telah dibuktikan.

“Kapal pertama dengan pembinaan siap 60 peratus ini juga telah kami bentangkan kepada Kabinet. Kami telah menetapkan landasan dan tahap keupayaan.

Ini bukan projek torwong dasar laut torwong tak ujud duit fesibility study dah habis lesap dirompak. Kes LCS ini Rafidi kuda kayu Tun kira 'offset' atau 'rasuah'..!?

Hanya PRU 15 akan rakyat akan mengajar haprak haramjadah ini. PRU 15 dah dekat dan rakyat masih mampu menahan sabar untuk mengajar Kartel Mafia Kerala sial ini.
Hanya PRU 15 ini semua manusia korup ini wajib dikutip semuanya untuk dibawa ke mahkamah.

Itulah gambaran dilihat oleh rakyat bawahan semenjak kebelakangan ini.

KHALAS

Anonymous said...

Buktikan saya campur tangan, ambil wang projek LCS, Najib beritahu Tun Mahathir.

Najib akan berhenti daripada menjawab dakwaan PH dan Ahli Parlimen Iskandar Puteri Lim Kit Siang dan Langkawi Tun Mahathir Mohamad jika beberapa persoalan dikemukakannya dapat dijawab.

Persoalannya yang perlu dijawab ialah mengapa kerajaan PH diketuai Tun Mahathir sebelum ini berdiam diri berhubung isu LCS ketika berkuasa dari 2018 hingga 2020 sedangkan LCS pertama sepatutnya diserahkan pada April 2019.

Mengapakah Tun Mahathir diam menikus sepenuhnya tarikh akhir penghantaran April 2019 terlepas. Mengapakah Tun Mahathir langsung tidak berbunyi pada tahun 2019 apabila tarikh akhir penghantaran terlepas?

“Bagaimana pula dengan tahun 2020? Atau tahun 2021? Kenapa PH diketuai Tun Mahathir dan Lim Kit Siang senyap spt berada di tanah perkuburan.?

Kalau Tun Mahathir cabar buktikan dia trrima duit rasuah RM2.6 juta dari UKSB sedangkan anak penakannya mengaku terima duit rasuah RM2.6 juta bagi pihak Tun.

Maka elok lah buktikan Najib campur tangan, ambil wang projek LCS, Najib beritahu pada Tun Mahathir Mohamad, Lim Kit Siang dan Rafizi Ramli..!!

Anonymous said...

Pemimpin penyamun, perasuah dan pembodek ada duit berjuta2, mewah, boros.

Rakyat nak makan.... kena check dulu duit ada berapa dlm poket....

Tolak BN dan MN

Pilih PH

waspasa said...

siapa penyamun ,perompak dan perasuah tu..?
mahathir, daim, robert cook, vincent tan, ananda krishnan, yong tek li, lim goh tong, lee liong sik, erik chia, lge,,anwar pesalah liwat,,anak beranak mahathir...sapa mereka ni,,ph..so,,nak suruh pilih ph,,hi hi..hang ingat org lain bodo mcm dgn hang ka?

Anonymous said...

Walaun pas sm macai umno mana ada yg cerdik. Suma bingai belaka la incik.

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.