Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

MALAYSIA AKAN TERIMA KAPAL TEMPUR

TERKINI:
NAJIB KATA:
Najib: Rafizi nak tuduh saya berpakat untuk songlap dana LCS?

RCI PERLU
KASI BOGEL SEMUANYA
AKIBAT ORANG AWAM/POLITIK YANG TAK FAHAM TENTANG 
COMBATAN MEMANGSAKAN TENTERA ?

MENGAPA TIDAK  GENDERAL TENTERA YANG MENJADI 
MENTERI PERTAHANAN ?

MENGAPA TIDAK KETUA POLIS NEGARA YANG MENJADI
MENTERI DALAM NEGERI ?

MENGAPA ORANG AWAM/POLITIK YANG NAK BOLOT SEMUA 
JAWATAN YANG TERTENTU ?
PROJEK DIMULAI 2011 SAMAPI LA NI TAK SELESAI
NAK BAGI NEGARA HANCUR ?

DUA TAHUN LAGI MALAYSIA AKAN TERIMA KAPAL TEMPUR !

MASYA ALLAH ! LAMANYA !

Kapai yang ada dalam gambaq ni dah siap ke lom !
HISHAMUDDIN KATA : "YANG BUAT SALAH AKAN DIHADAPKAN KE PENGADILAN !

OOOOO PROJEK PEMBELIAN KAPAL TEMPUR INI RUPANYA ADA YANG MAIN
TIK,TOK, TIK ,TOK !

ZAMAN PARTI PEMERINTAH MANA YANG MEREKA BERANI MAIN TIK ,TOK,TIK, TOK NI !
MASYA ALLAH !

PARTI PEMERINTAH TU MASIH LAGI ADA KEW !

PROJEK NI SUDAH BERAPA LAMA BERLALU ?

SUDAH BERAPA BILLION TELAH BERBAYAR ?

JIKA DISIMPAN BANK SUDAH BERAPA BANYAK UNTUNG ?

11 orang berkata:

Anonymous said...

Mintri pertahanan kena jawab

Anonymous said...

Bila kuda kayu Tun Mahathir budak Rafizi Ramli mahu bertindak kes torwong bawah laut tokong di Pulau Pinang.

Saksi utama kes rasuah Lim Guan Eng yang dikaitkan dengan projek Terowong Dasar Laut Pulau Pinang bernilai RM6.3 bilion mendakwa bahawa dia diugut dengan pertuduhan pengubahan wang haram dan ini antara sebab mengapa dia membayar ‘orang tengah’ RM19 juta untuk menyelesaikan kes itu.

Eksekutif kanan Consortium Zenith Construction Sdn Bhd (CZC) Zarul Ahmad Mohd Zulkifli memberitahu Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur hari ini bahawa ahli perniagaan G Gnanaraja membuat ugutan itu kepadanya melalui Whatsapp.

Gobind: Kamu sedar bahawa kamu menerima WhatsApp daripada Gnanaraja yang kamu diugut dengan prosiding Amla (Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram)?

Zarul: Betul.

Gobind: Adakah kamu ingat (mesej) WhatsApp itu?

Zarul: Nama dan IC (nombor Kad Pengenalan) saya.

Gobind: Dia kata kamu akan didakwa di bawah Amla?

Zarul: Betul.

Gobind: Ada pertuduhan (ugutan) terhadap kamu?

Zarul: Ya.

Gobind: Ini akan memberi kesan kepada syarikat kamu.

Zarul: Betul.

Gobind: Sebab itu kamu buat bayaran (RM19 juta)

Dalam prosiding perbicaraan rasuah terhadap bekas ketua menteri Pulau Pinang Lim sebelum ini, saksi pendakwaan ke-23 Zarul mendakwa bahawa dia membawa Gnanaraja – yang didakwa rakan rapat bekas perdana menteri Najib Razak – untuk memberi rasuah kepada tertuduh.

Pada 3 April 2019, di hadapan Mahkamah Sesyen Shah Alam, Gnanaraja didakwa memperdaya Zarul untuk membayar RM19 juta kepadanya berhubung projek torwong bawah laut Lim Guan Eng.

KHALAS

Anonymous said...

Banyak nya pengcacai Tun kena sekolahkan oleh Bossku. Lepas Kuda Kayu Tun Rafizi giliran Syed Saddik pula. Tak tau fakta jangan nak menyampuk buat fitnah goreng mamak.

Najib Razak Bossku bukan semakin dibenci , bahkan semakin popular.

Syarikat Boustead milik LTAT itu ialah kroni siapa? LTAT ialah kroni Najib ke?” sindir Najib. Jika tak bagi projek terus ke Boustead/LTAT maka nak beri projek kepada siapa dalam Malaysia ataupun nak beri kepada syarikat asing untuk bina kapal perang kita? Beri kepada Vincent Tan kroni Tun ke?

Mat Sabu yang arah bekukan projek. Menteri cap ayam kuliner apa yang dia tahu..!? Goreng Mamak boleh lah dia buat.. itu pun goreng mamak tekak rakyat dah naik kembang meluat nak muntah.

Tambah lagi Timbalan Menteri Pertahanan adalah orang DAP. Walaupun Timbalannya orang DAP namun dia mengawal Menteri Pertahanan yang dilantik oleh DAP, ia itu Mat Sabu.

Jijik nya cara Pakatan Harapan (PH) memainkan isu pembinaan Kapal Tempur Pesisir (LCS) Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) kerana tindakan mereka itu memberi kesan kepada keselamatan negara.

Keseluruhan isu ada lah sebenarnya Rafizi mencari isu baru menggantikan isu 1MDB yang sudah habis tempoh keberkesanan nya.

Najib Razak@Bossku bukan semakin dibenci , bahkan semakin popular. Maka satu skandal menggantikan 1MDB mesti diujudkan, dan buat masa ini Rafizi Nampak isu LCS.

PH sudah kekeringan isu bagi menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-15 sehingga sanggup menjadikan projek LCS pertahanan negara isu besar.

Bossku dah pernah tanya soalan pada Tim Menteri Pertahanan dari DAP simple ini empat kali. Kenapa tak jawab sehingga kini?

Kah Wong dan PH juga perlu menjelaskan kemajuan projek berkenaan dari Mei 2018 hingga September 2019 iaitu ketika projek tersebut dihentikan oleh kerajaan PH iaitu selepas kerajaan tukar tangan selepas PRU14 bukan sebelumnya. Kah Wang langsung 'yelek pundek' tak menjawab..!!

“Dulu PH tuduh kapal selam kita tak boleh selam. Lalu selepas PH jadi kerajaan, menteri 'cap ayam' dropped itu from school kuliner Mat Sabu jawab dalam Dewan Rakyat bahawa kapal selam kita memang boleh selam. Hal pertahanan menteri 'cap ayam' boleh dibuat main main..

Sebaik sahaja PH ambil alih PH tidak buat kerja membina negara , bahkan menyambung terus kisah mencari kesalahan , mencipta isu

Polisi PH adalah apa sahaja yang berbau BN mereka akan buang, ini termasuk lah Klinik1Malaysia, BRIM , PKLN walaupun ia perkara baik.

Mereka menjual aset aset negara yang mendatangkan keuntungan kepada negara.

Jika Polisi BN ada lah membeli bila harganya bagus dan menjual jika menguntungkan , PH pula , menjual sahaja tanpa membeli.
Sebaik sahaja PH ambil alih, PH sentiasa cuba mencari kesalahan lalu menghentikan projek untuk menyiasat.

Kuda kayu Tun budak Rafizi sedar isu 1MDB sudah tidak membawa PH kemana mana , sebaliknya membawa kekalahan demi kekalahan kepada PH baik dalam PRK mahu pun PRN.

Sebelum ini Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) mendapati Kajian daya maju yang dilakukan oleh kerajaan terhadap syarikat Boustead untuk pembinaan enam kapal LCS TLDM gagal mengesan masalah kewangan syarikat berkenaan.

Ia dibuktikan apabila kerajaan terpaksa membuat pembayaran pendahuluan sehingga RM1.36 bilion kepada BNS. Lebih banyak kuda kayu Tun Rafizi ciduk kes LCS lagi banyak Bossku tapau macam nasi bungkus.

Nampaknya bossku makin popular dan makin bawa impak besar PRU 15 ini. Terbaek bossku..!!

Anonymous said...

Penganalisis PKR pun tak yakin dengan Rafizi dan kajian Invoke bahawa PKR mampu rebut undi atas pagar.

Pada Brother Anwar Bin Ibrahim saudara kamu Rafidi itu bukan milik kamu dan bukan milik PKR. Saudara kamu Rafizi Bin Ramli milik Tun Mahathir Bin Mohamad bersama Tun Daim Zainuddin. Kamu pelihara ular sawa dalam reban ayam PKR.

Pada Brother Anwar Bin Ibrahim sudah teruk kena main dengan Assmin dan Zuraidah dan kali ini Rafizi sedang main kan brother lagi.

Pengarah Eksekutif Ilham Centre Hisomuddin Bakar berkata Rafizi hanya menggunakan teori itu untuk menggembleng usaha meraih sokongan segmen pengundi tersebut bagi kemenangan PKR.

Sedangkan, dalam pilihan raya itu, sokongan segmen pengundi tersebut dilihat tidak beralih kepada PKR biarpun Pakatan Harapan bekerjasama dengan parti Muda.

Rafizi merujuk data badan kajian Invoke bagi Jun yang menunjukkan terdapat 62% pengundi atas pagar dan PKR hanya perlu mempengaruhi 30% untuk meraih majoriti.

Namun menurut Hisomuddin pula, selain kumpulan pengundi ini, terdapat dua lagi segmen yang belum menunjukkan sokongan jelas kepada PKR – pengundi Melayu dan bukan Melayu.

Katanya, sokongan bukan Melayu terhadap PKR dilihat terhakis apabila parti itu membuat keputusan bertanding menggunakan logo sendiri semasa PRN Johor.

Penganalisis Mazlan Ali berkata biarpun dakwaan PKR mengenai kemampuan menarik undi atas pagar berasas, beliau tidak yakin ia mencapai jumlah sehingga 30%.

“Itu yang berlaku masa PRN Melaka dan Johor, sudah terbukti. Jadi perpecahan ini memberi manfaat kepada Umno

Pada Brother Anwar Bin Ibrahim sudah teruk kena main dengan Assmin dan Zuraidah dan kali ini Rafizi sedang main kan brother lagi. Sudah sudah lah tak serik lagi kah kena main dengan Tun Mahathir dan Daim Zainuddin..!?

Pada Brother Anwar Bin Ibrahim bola di tangan kamu, pisau pun ditangan kamu. Sebelum terlambat pecat Rafizi Bin Ramli sebelum PRU 15. Lagakan Rafizi Vs Azmin di PRU 15 nanti. Laga kan orang Rafizi dengan Mak Lampir dan sesama kem Rafizi di PRU 15 sebelum nasi jadi bubur.

Anonymous said...

kami puas hati tau..

Anonymous said...

Mana Rafizi Bin Ramli pada 2018 dan 2019, kerajaan PH yang menanggukan dan membekukan projek tersebut sehingga menyebabkan ia lewat sebelum mereka membuat keputusan untuk meneruskannya.

Sehubungan itu, Bossku bertanya mengapa PH tidak terus membatalkan projek LCS semasa menjadi kerajaan dahulu.

“Liew Chin Tong, Ahli Parlimen DAP, yang bising banyak sekarang berkenaan isu ini dulu adalah Timbalan Menteri Pertahanan, dia pernah pantau dan melawat projek LCS ini dulu. SPRM pernah siasat projek itu.

Pada Brother Anwar Bin Ibrahim, kamu sudah teruk kena main dengan Assmin dan Zuraidah dan kali ini Rafizi sedang main kan brother lagi. Sudah sudah lah tak serik lagi kah kena main dengan Tun Mahathir dan Daim Zainuddin..!?

Kenapa dulu Rafizi tidak bising macam sekarang dan sekarang baru buka mulut itu dan ini? Menteri Pertahanan PH, Mat (Mohamad) Sabu pun sama.

Rafizi (Ramli) dan Nurul Izzah (Anwar) yang kini lantang Scorpane berkenaan isu ini ke mana perginya masa PH memerintah?

Masa PH dalam kerajaan Rafizi dan DAP diam, selepas PH menang kamu masuk gua dan kini baru keluar. Kamu hanya tahu bagaimana untuk hasut rakyat.

Itu skill set Rafizi Bin Ramli sama species macam tuan baru nya Tun Mahathir Bin Mohamad. Terguling guling heret Jho Low sebelum PRU 14 bila jadi PM dlm kerajaan PH berkuasa batang hidung Jho Low pun tak nampak.

Justo saksi utama 1 MDB lesap depan lubang hidung Tun Mahathir. Adakah kamu fikir rakyat boleh percaya dengan Rafizi dan Tun Mahathir.

Brother Anwar Bin Ibrahim saudara kamu Rafizi itu bukan milik kamu dan bukan milik PKR. Saudara kamu Rafizi Bin Ramli itu kuda kayu milik Tun Mahathir Bin Mohamad bersama Tun Daim Zainuddin. PKR pelihara ular sawa dalam reban ayam.

Pada Brother Anwar Bin Ibrahim sudah teruk kena main dengan Assmin dan Zuraidah dan kali ini Rafizi sedang main kan brother lagi makna kata kena game lagi dengan Tun.

Pengerusi Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC), Wong Kah Woh mendedahkan, Boustead Naval Shipyard (BNS) masih gagal menyerahkan sebarang LCS setakat ini kepada kerajaan walaupun telah menerima bayaran RM6.08 bilion. Torwong bawah laut berbillion dah keluar torwong pun tak ujud lagi.. mana Rafizi mungkinkah nyorok masuk gua semula..?

Brother Anwar Bin Ibrahim bola di tangan kamu, pisau pun ditangan kamu. Sebelum terlambat pecat kuda kayu Tun itu si Rafizi Bin Ramli sebelum PRU 15.

PH sebenarnya sedang terdesak untuk mencari isu supaya mereka dapat kembali relevan di mata rakyat dan cuba bawa isu akauntabiliti serta kononnya mereka menentang rasuah... yg sebenarnya Tun sedang mencipan kepanasan.

Anonymous said...

Sejak merdeka. Melayu ketinggalan dalam semua bidang. Kecuali pemimpin umnu dan kroni.

Lihat anak-anak muda Melayu lepasan u. Ramai yang tiada kerja atau kerja x setaraf. Kalau jadi usahawan pun viral sekejap saja, mungkin lingkup dalam ekonomi sekarang.

Ibu bapa sekarang tak ramai boleh tinggal tanah pusaka untuk anak2 bila mati kelak. Kalau tinggal rumah pun masih berhutang.

Masa depan gelap.

Kepada semua pejuang yang menolak perasuah, penipu, penyamun dan mereka yang bersekongkol.

TERUSKAN USAHA. Demi agama dan anak cucu rakyat biasa di masa depan.

Anonymous said...

Mana cai jib? Nak tgk jgk dia punya spin tahap ayah pin.

KHALAS

Anonymous said...

Bayaran kapal diguna untuk bayar hutang lapuk. Sampai begitu sekali jika KUMPULAN ORANG JUJUR DAN BIJAK boleh korek data...

Apa berlaku 60 tahun merdeka hingga duit negara tinggal ciput? InsyaAllah KUMPULAN ORANG JUJUR DAN BIJAK boleh check klau dipilih PRU nanti.Anonymous said...

Macam mana Tun bapak fitnah jijik buat fitnah begitu juga dengan kuda kayu nya Rafizi Ramli sondol buat fitnah jijik..

Kalau kapai selam tukar cat pun mau Rafizi kata itu salah Najib kenapa dia tukar cat kapai selam... kikiki

Syarikat BHIC juga merupakan syarikat tersenarai dalam Bursa Malaysia. Jadi, apa kaitan isu ini dengan bossku.?

“Dan adakah Rafizi tuduh bahawa bekas panglima tentera laut, LTAT dan syarikat gergasi Jerman itu berpakat dengan bossku untuk songlap. SPRM sila siasat.. silap ari bulan pulak nanti panglima tentera pulak yang lesap macam Jho Low kalu Jho Low bertukar jadi beruang nanti panglima potaseh bertukar jadi hanjing laut pulak...!? kikiki

Bossku berkata dia tiada bantahan sekiranya bekas panglima Laut, Boustead dan syarikat Jerman itu disiasat. Kata Najib “Saya tak ada bantahan sebab saya langsung tak terlibat"

Bossku mengulas fitnah jijik Rafizi yang sedaya upaya cuba mengaitkan pemberian kontrak secara berlapis-lapis yang melonjakkan harga projek tiga kali ganda.

Rafizi nak tuduh Bossku berpakat untuk songlap dana LCS? Elok kuda kayu Tun buat laporan polis lah.

Semua salah Najib, kalau bangunan Boustad tukar cat pun salah kan Najib. Kalau cat kapai selam sompek pun Rafizi akan kata itu salah Najib..

Anonymous said...

Spin kuat skit cai. Boss cow tak tido mlm lps ni.

KHALAS

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.