Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

KO MAIL JANGAN LA TIPU

 APA LA KO NI MAIL, SUSAH SANGAT KE NAK JUMPA CARA ANAK JANTAN

PM jumpa delegasi PN: Wan Saiful tuduh Ismail Sabri 'tipu'

ADA WORANG UMNO YANG GELETEK KO KEW ?

Ketua Penerangan Bersatu Wan Saiful Wan Jan mendakwa Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob 'menipu' berhubung kenyataan dia sudah mengadakan pertemuan bersama pimpimpin Perikatan Nasional pada dua minggu lalu.

RELAX LE WALAUPUN LA NI RAKYAT MALAYSIA TUA MUDA JANTAN TINO TENGAK CAKAP PASAI TIPU/RASUAH KAPE TEMPO
PESISIR PANTE
Prosecution tells Federal Court Najib's fresh evidence is hearsay

MAHKAMAH TOLAK BUKTI BARU NAJIB
TAMBAH LAGI LE LA NI RAKYAT SEDANG BISIK-BISIK
CAKAP PASAI NASIB UMNO


10 orang berkata:

Anonymous said...

Najib berjaya “Checkmate” Nazlan dan Mahkamah.

1. Saksi pendakwa sekadar menyebut kata2 dari Jho Low dan bukan bukti seperti dokumentasi dan sebagainya dan Jho Low tiada dalam mahkamah untuk ‘verified’ kenyataan saksi betul atau auta.

2. Hakim lantikan kantoikan dirinya sendiri bahawa OKT telah menubuhkan syarikat SRC semata mata mata untuk mencuri. Dimana apabila bukti terbaru terdedah, didapati Hakim itu sendiri yang meluluskan syarikat SRC atau berada bersama pihak yang meluluskan nya ketika berjawatan di Maybank.

3. Pembabitan Mohd Nazlan sebagai Kaunsel dan Setiausaha Syarikat Kumpulan Maybank berhubung khidmat nasihat strategik yang diberikan oleh Maybank Investment Berhad dan Bina Fikir Sdn Bhd kepada 1Malaysia Development Berhad (1MDB) bagi penubuhan SRC International pada 2010/2011.

4. Hakim sendiri telah dilindung dari pengetahuan pembela ketika menjatuhkan hukuman terhada DSNR.

5. Hakim kantoi kan diri sendiri ketika jatuhi hukuman terdapat kesalahan dakwa, dimana wang bukan datang dari KWAP , tetapi datang dari Putra Perdana. Hakim lantikan dirinya sendiri bila dakwaan pun silap , bermakna hukuman pun khilaf.

Oleh itu peringatan mesra penarikan peguam mewakili bossku jika tidak diberi keadilan dan penangguhan pihaknya akan melihat perkembangan kes itu sebelum keputusan.

6. Minit-minit mesyuarat Maybank bertarikh 7 Mac 2012, Minit Mesyuarat Khas Ahli Lembaga Pengarah Maybank tahun Kewangan 2012, Surat pelaburan Maybank Investment kepada 1Malaysia Development Berhad (1MDB), laporan berita Malaysia Today bertarikh 14 Mac 2022 dan Minit mesyuarat Ahli Lembaga Pengarah 1Malaysia Development Berhad (1MDB) bertarikh 6 September 2010 diterima.

7. Mahkamah turut menerima salinan e-mel bertarikh 5 dan 10 Februari 2015, surat daripada Kaunsel Maybank kepada Ahli Lembaga Pengarah bertarikh 10 Februari 2015 beserta Memorandum Maybank bertarikh 10 Februari 2015, Minit mesyuarat Ahli Lembaga Pengarah 1MDB bertarikh 5 April 2010 dan salinan penyata akaun AmIslamic Bank selain afidavit sokongan yang telah dipinda bertarikh 15 Julai 2022.

8. Pihak pembela perolehi maklumat kukuh bahawa hakim disiasat oleh kedua agensi SPRM dan PDRM menerma rasuah dari Jho Low dalam 11 transkasi.

Mungkin kes SRC babit Datuk Seri Najib Razak akan menjadi salah satu kes paling unik dalam sejarah negara.

Kes dibicara tanpa watak utama “Prime character” ada didalam mahkamah , antaranya Jho Low , Nik Faisal Zety dan beberapa orang lagi dimana keterangan saksi sebagai 'hearsay'dan khabar angin tanpa validation dari Jho Low dan Nik Faisal dll.

Jika permohonan Team Pembela diluluskan dimana meminta penangguhan kes ‘pending’ Hakim Nazlan di dakwa terlebih dulu.

KHALAS

Anonymous said...

Tun buat apa sepanjang 22 bulan berkuasa dalam kerajaan PH.

Pakatan Harapan memerintah negara selama 22 bulan dibawah Mahathir, hutang negara bertambah .

Dari RM686 billion yang ditinggalkan Kerajaan BN, selepas 22 bulan PH memerintah dibawah Mahathir yang bermenterikan Lim Guan Emg sebagai Menteri Kewangan,,hutang yang ditinggalkan Kerajaan PH yang dicatat menghampiri RM850 billion.

Sejumlah RM164 billion hutang dijana olih PH selama 22 bulan. Yang menyedihkan banyak pemilikan harta negara samaada didalam dan luar negara telah dijual tanpa merujuk ke Parlimen atau tanpa diketahui olih rakyat.

Kenapa puak.puak Pakatan Harapan tidak melalak terutama Anwar Ibrahim mahupun Mat Sabu serta geng yang sewaktu dengannya?

Tak cukup harta negara dijual Pulau Batu Putih digadai pada anak Lee Kwan Yew

Kenapa membisu seribu bahasa? Adakah semua itu "halal" dimata Pakatan Harapan

Anonymous said...

Enam soalan dan sudah lebih Empat hari DSNR bertanya berulang kali (sila rujuk Fb DSNR) , Rafizi , Mat Sabu dan Liew Chin Tong masih tidak respon2 lagi.

Apa yang sepatut nya Rafizi mainkan adalah kenapa kerajaan PH membekukan kerja kerja projek LCS itu hampir Tiga tahun?

Kemudian bertanya kenapa PH menukar lapan ahli Lembaga Pengarah LTAT?

Yang mengganti pula memakan masa untuk ‘study’ dari mana kerja2 dihentikan dan juga memakan masa lagi menunggu penangguhan PH untuk mula kerja.

Maka , yang bersalah dalam isu ini ada lah PH sendiri. apabila Datuk Seri najib Razak membawa bukti demi bukti, Rafizi menukar naratif kepada hal dua“sub-con” pula.

Konon2 nya ‘sub-con’ itu kroni DSNR.

Namun , fakta dan bukti menunjuk kan DSNR tiada kaitan pun dengan ‘sub-con’ itu kerana mereka di lantik oleh “management’ BNS sendiri dan bukan DSNR.

Menteri Kanan Pertahanan) apabila beliau membawa hampir Empat Puluh wakil media kelimbungan pembinaan kapal dan Gudang penyimpanan (store) bahan bahan yang sudah dibeli untuk kegunaan kapal di Lumut.

Dengan penyaksian sebegini , secara total telah lenyaplah epsiod fitnah Rafizi .

Jika PH tidak ganggu, mungkin 100% kesalahan boleh dituduh terhadap kerajaan Barisan Nasional, namun PH dengan kebodohan nya telah menggangu projek dengan hentikan kerja pembinaan hampir Tiga tahun dan kemudian cuba kenakan BN.

Itu adalah cara fitnah jijik Tun Mahathir Mohammad.

Anonymous said...

Bila hakim cuba menipu dan perdaya mahkamah yang dia sendiri jadi hakim.

Tuan Hakim di belakang Hakim itu sebenarnya hanya membaca skrip dari tuan nya. Hatta, kes menjadi longlai dan penuh keraguan kerana terdapat bukti Hakim telah memperdayakan mahkamah yang dia sendiri menjadi hakim.

Keterangan baharu” yang menunjukkan penglibatan Hakim Nazlan Ghazali dalam penubuhan SRC International dan pemberian kemudahan pinjaman RM4.17 bilion kepada 1MDB untuk memperoleh Tanjong Energy.

Sebelum ini pihak pembela telah pun ‘submit’ bukti kukuh “solid and hard evidence’ berkenaan pembabitan Nazlan pada penubuhan SRC Ketika bertugas di Maybank.

Nazlan juga sudah di ‘checkmate’ oleh pihak pembela dengan terdapat nya pengakuan Nazlan kepada pihak Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia.

Perbicaraan semakin menarik apabila orang yang kena tuduh dapat membuktikan orang dan pihak yang menuduh yang penuh penipuan dan tipu muslihat.

Kes juga dilihat bukan untuk mencari kebenaran tertapi diolah oleh kartel mafia untuk menjatuhkan hukuman kepada DSNR.

KHALAS

Anonymous said...

khalas, gue mau tau satu je, yang lain tak payah, dia kata 42 juta tu dia tak tahu duit tu siapa punya tetiba je ada dalam akaun, soalannya kalau tak tahu duit siapa kenapa guna duit tu dan kenapa tak beritahu pihak berautoriti... dan kenapa belanjakan duit tu...

waspasa said...

awak terlepas keretapi ke? tak ikuti perbicaraan kes src kut...? ada 17 transaksi yg menggunakan tt palsu dsnr. itu sbb dsnr berkaya tidak tahu,maksudnya beliau tahu berlaku transaksi bernilai 42 juta...sat sen pun dia tak belanja..

waspasa said...

maaf...beliau tak tahu...

Anonymous said...

Ko mabuk ke cai?

Anonymous said...

KEMENANGAN BARUA LEE KWAN YEW MELALUI PROKSI

Fakta rayuan yang cukup kuat ditolak mentah mentah oleh mahkamah. Maka kemenangan pada Sang Maha Raja Fitnah jijik dan kemenangan pada Barua Lee Kwan Yew dan DAP.

Kemenangan peribadi pada Jho Low dan bangsa Jho Low di Singapura dan Malaysia. Jho Low yang bebas lesap dan nama Jho Low akan dijulang sebagai pejuang bangsa Cina yang meruntuhkan kerajaan Melayu Islam.

Hanya seorang Jho Low semua Melayu berjaya dibodohkan melalui barua DAP@LeeKwanYew. Betapa bodohnya bercakaran sesama Melayu angkara Jho Low seorang. Kes torwong dasar laut lansung barua barua pemimpin Melayu ini sunyi pekak dan buta tuli buat buat bodoh tak tau.

Hakim Zainun dan hakim hakim lain penyokong ICERD, G25 dan COMANGO yang menyokong LGBT sudah tunjukkan jalan keluar dan songsang pada rakyat Malaysia terutama kaum Melayu.

Malaysia kekal akan diterajui oleh pemimpin fitnah jijik kartel mafia, dan pemimpin Melayu terdiri pejuang LGBT, Gay, Liberal Pluralisisma dan COMANGO G25 dan ICERD menguasai setia penjuru.

Anak cucu dan kroni kartel mafia ini bebas dan kebal dari apa apa kesalahan. Nevin Tan anak kroni taikun Vincent Tan contoh anak kartel yang kebal dati hukuman walaupun berkilo kilo pokok ganja mampat dirampas Navin Tan tetap bebas tidak didakwa.

Penyanyi melayu dan melayu marhaen lain dihukum gantung kesalahan menanam ganja.

------- sambung....

Anonymous said...

sambung....

Penganalisis PKR pun tak yakin dengan Rafizi dan kajian Invoke bahawa PKR mampu rebut undi atas pagar.

Pada Gay Tua Brother Anwar Bin Ibrahim saudara kamu Rafizi itu bukan milik kamu dan bukan milik PKR. Saudara kamu Rafizi Bin Ramli kuda kayu milik Tun Mahathir Bin Mohamad bersama Tun Daim Zainuddin. Kamu pelihara ular sawa dalam reban ayam.

Pada Brother Anwar Bin Ibrahim sudah teruk kena main dengan Assmin dan Zuraidah dan kali ini Rafizi sedang main kan brother lagi. Pada Gay tua ini pandai pandai lah bawa diri nak hidup kami pun tidak bersama mu dalam perjuangan naluri songsang kamu.

Keputusan menolak rayuan hakim Nazlan di mahkamah adalah kemenangan pada barua barua Melayu bertuankan LeeKwanYew @DAP. Maka lengkap sudah penguasaan kartel mafia Kerala disegenap sudut dan penjuru negara bertuankan LeeKwanYee@ DAP

Konsep Acah acah Power Melayu Islamik akan terus dijaja pada PRU 15 kali ini. Menjelang PRU ini Melayu yang mereka tagih dan dicari kembali. Jho Low yang sepatutnya dicari terus lesap dan dilupakan oleh barua DAP@LeeKwanYew setelah rekayasa fitnah jijik mereka sudah menang dalam rayuan nanti.

Percaya lah sesudah PRU 15 nanti maka barua barua DAP@LeeKwanYee ini akan mula maki hamun bangsanya Melayu sekiranya perniagaan anak cucu kartel mafia Kerala mengalami kerugian.

Selepas Kartel Mafia Kerala menang PRU 15 maka Melayu sekali lagi akan jadi bahan maki hamun sang fitnah jijik bila anak cucu gagal dalam perniagaan dan dibailout oleh kerajaan.

Untuk melindungi anak cucu yang bodoh berniaga maka barua barua Melayu akan cari alasan mudah dengan maki hamun orang Melayu. Alasan maki hamun Melayu oleh ketua mafia kerala ini semata mata untuk menutup kebodohan anak cucu nya rugi dalam berniaga.

Maka dengan ini resmi sudah kemenangan Jho Low dan kaumnya LeeKwanYew@DAP seronok ketawa terbahak bahak menyaksi kan barua tunggngan nya dari species Melayu Liberal G25 ICERD, Melayu LGBT, Melayu COMANGO berantakan dan berbunuhan sesama Melayu.

Jangan terkejut selapas Pulau Batu Putih digadai pada anak Lee Kwan Yew maks dengan kemenangan barua nya PRU nanti negara Malaydis ini akan digadai pula.

Sesungguhnya aku sudah menjalankan mengingatkan dan berusaha menentang fitnah jijik sedaya mungkin. Sesungguhnya aku berlindung diri dan keturunan ku selepas ini dari malapetaka fitnah jijik ini.

Kemenangan pada Jho Low dengan melesapkan wang berbillion ringgit terus bebas lesap, kemenangan pada CEO Astro berjaya memiliki banglo mewah puluhan jutaan hasil kerja lendir bersama Tim Lessner, kemenangan juga pada Zety dan Taufik Ayman anak penyamunnya kerana berjaya mencuri RM700 juta duit AMLA, kemenangan pada Nik Faisal dan beratus pegawai bank AmBank berjaya memalsukan dokuman dan tandatangan dengan habuan jutaan ringgit. Kemenangan pada Maha Fitnah jijik bila Najib jadi mangsa fitnah jijik kelian.

Parlimen Pekan akan menyaksikan kemenangan dengan majority puluhan ribu bila anak Najib jadi calon pada PRU 15 dan akan meneruskan legasi gemilang ayahnda nya yang teraniya angkara fitnah jijik durjana.

Insyallah dari semangat yang tersisa ini kebangkitan ini akan diteruskan oleh anak Najib untuk menguburkan legasi fitnah jijik selama lama nya dari Tanah Melayu

Melayu yang memilih fitnah jijik menguasai kamu maka tunggu sajalah padah yang menimpa nasib bangsa ,agama dan akidah dipijak pijak oleh barua ini terhadap bangsa Melayu..!!

KHALAS

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.