Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Hairan Sungguh Dengan UMNO Ni

Salam

KEMANA PERGINYA PEJUANG MELAYU !

Hairan sunggun dengan UMNO ni, hairan juga dengan juara bangsa melayu yang di ketuai oleh Ibrahim anak Ali, mengapa mereka sunyi sepi apabila karpal singh kaitkan nama Perdana Menteri dan isteri sebagai dalang dalam kes Dato Sri Anuar Ibrahim semuanya sengap membisu ! blogger UMNO pun turut bisu, apakah mereka tak sayangkan presiden mereka ? Wanita UMNO mana suara ? Pemuda mana Suara ? Putra dan Putri kemana hilangnya ? Apa sudah jadi dengan UMNO ?

DI MANA KEJANTANAN KAMU ? DI MANA KEBETINAAN KAMU ?

Ini baru di katakan dalang UMNO dah gigil belum lagi mahkamah bersetuju memanggil PM dan isteri menjadi saksi pendakwa, Apakah nanti pehak mahkamah berani pula memanggil PM dan isteri kemahkamah untuk jadi saksi atas kes Anuar ini ? Nampaknya menteri UMNO pun senyap, Pak Karamu rasa rakyat masih boleh bersuara sebab PM dan Isteri belum lagi resmi di panggil dan belum tentu lagi mahkamah bersetuju, yang hairannya mengapa SUNYI DAN SEPI

4 orang berkata:

anakmuaallaf said...

SALAM PAK,
SETUJU BEBENOR PAK...ATAU PUAK-PUAK NI DAH KENA KATUP MULUT RAPAT-RAPAT

Anonymous said...

tunggu dan lihat. tungguuuuuuuuuuuuu

Anonymous said...

duk tunggu perarakan maulud nabi oleh puak2 bedemo kt penang haritu...

tak sabar nk tengok barisan pemuda2 gagah tu berkawad...diketuai oleh brahim katak..tapi kt mana yer???

Al-Hikmah said...

Hairan juga yerkk

Hairan yer…wang 200.00 kelihatan begitu besar bila dimasukkan ke kotak amal masjid, tapi begitu kecil bila kita bawa ke shopping mall…
Hairan yer…. 45 minit terasa terlalu lama untuk berzikir, tapi betapa pendeknya waktu itu untuk PACARAN… ...
Hairan yer…. betapa lamanya 2 jam berada di Masjid, tapi betapa cepatnya 2 jam berlalu saat menikmati bola di TV…
Hairan yer…. susah merangkai kata untuk dipanjatkan saat berdoa atau ketika solat, tapi betapa mudahnya cari bahan untuk bersembang dengan teman-teman…
Hairan yer….. betapa syoknya menonton perlawanan bola sepak pasukan favorite kita dimalam hari, tapi betapa bosannya bila Imam solat Tarawih bulan Ramadhan membaca surah panjang hingga larut malam.…
Hairan yer…. susah sangat hendak membaca Al-Quran 1 juz saja, tapi novel best-seller 200 halaman pun sanggup dibaca….
Hairan yer….. orang-orang akan berebut seat paling depan untuk menonton bola atau konset di stadium, tapi berebut cari shaf paling belakang bila Solat Jumaat agar cepat keluar…
Hairan yer.....susahnya untuk mengajak orang untuk berdakwah, tapi mudahnya orang untuk pergi ke majlis untuk bergossip…
Hairan yer….. kita begitu percaya pada yang dikatakan di dada Akhbar, tapi kita sering mempertanyakan apa yang dikatakan di dalam Al Quran…
Hairan yer…..semua orang ingin masuk surga, tapi susah untuk berlaku jujur dan khusyu' dalam ibadah, apatah lagi berlaku ikhlas dan bertaqwa…
Hairan yer….. begitu ramai orang yang takut bila dipanggil oleh boss, pejabat, dan orang "besar" lainnya, tapi begitu banyak orang yang cuak jika ada panggilan (adzan)/ panggilan Allah..
Hairan yer…. kita boleh mengirimkan ribuan jokes melalui email, tapi untuk mengirim yang berkaitan dengan ibadah atau agama kita sering berpikir dua-kali…

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.