Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Undang-Undang Syari'at ....

Salam

APABILA ORANG BUKAN ISLAM MULA MENILAI PERUNDANGAN ISLAM SETELAH HUKUM SEBAT DI JAJA DI DADA-DADA AKHBAR TEMPATAN

Pak karamu kembali dari kuliah di Kuala Lumpur telah berjumpa dengan dua orang Cina di Jinjang Selangor di sebuah kedai pancing, tetiba dia memberi salam

Cina :
Hallo ! Incik Apa khabar salam,salam ! Mari mana ? mana mau pergi ?

Pak Karamu ?
Oh ! Kabar baik ! saya mau balik kampung , Perak

Cina :
Boleh tanya sikit tak, tapi jangan malah ya !

Pak Karamu:
Boleh ! mau tanya apa ?

Cina:
Ini ada sikit cakap pasai politik punya orang ! boleh tak ?

Pak Karamu:
Errr ! ok, apa hal ?

Cina:
Itu Anuar punya kes ada betul ka !

Pak Karamu:
Oooo ! Itu saya tak tau, susah mau cakap

Cina:
Saya ada dengar kalo islam punya makamah itu Anuar tentu boleh lepas, betul ka ?

Pak Karamu:
Islam makamah dia mau ampat olang saksi (witness) kalo tidak ada witness tentu bloeh lepas, lagi itu witness mesti tokong punya olang, balu boleh telima !

Cina:
Aiiyah ! kalo ini macam sikalang mana ada olang tokong, semua tipu punya olang ! Kalo ini macam makamah islam punya low manyak susah mau punish, sebab semua olang bikin salah mana mau panggil witness

Pak Karamu:
Islam punya low memang ini macam sebab islam mau semua olang bikin jalan betul, tapi kalo ada olang bikin salahpun kita mau dia olang cakap betul sana makamah, kalo cakap talak butol tentu kita boleh tau maa !

Cina:
Tapi kita talak suka punish hantam lotan ! sakit Ooo !

Pak Karamu:
Ini macam la baik ! kalo sakit jangan bikin salah, kalo punish pakai wang , nanti olang kaya tentu boleh bayar, nanti dia olang lagi bikin jahat, nanti lagi ramai olang ada wang bikin salah, jadi olang miskin kalo jahat kasi masuk penjale, jangan kasi denda wang nanti lagi dia olang bikin susah sama olang lain

Cina:
Saya ingat ha ini islam lagi baik, pasai nanti masuk makamah nanti itu hakim tanya mana witness, kalo talak witness ha kes buang ! lagi talak manyak lama bikin bicale, nanti bole buat kerja lain, kalo tatak pakai witness, ayya bicala bulan-bulan Oo ! semua keleja tak boleh bikin, mati Oo ! saya ingat islam baik !

Pak karamu rasa pada asasnya orang bukan islam sudah nampak mereka cenderung pada perundangan cara islam al hamdulillah !

2 orang berkata:

Zolkharnain Abidin said...

Blog bongkarsauh telah berpindah ke alamat baru seperti berikut:

http://sauhdibongkar.blogspot.com/

Pohon update link ke blog tersebut. Terima kasih.

saja sibuk said...

tahniah k'jaan ! walau pon x ikut 100% hukuman sebat tapi telah menunjukkn skit kehebatan islam...

itu baru muqaddimah jer dah dipolitikkn...ape la PAS ni x support langsung klu kat penang dap buat skit jer ttg syiar islam kecoh mcm hebat bebenor...pepon ok la tu... yg baik sokong walau pon usaha yg kecik

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.