Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

28 September, 2012

Gambar Penjaga Gol Kebangsaan, Khairul Fahmi Sokong Tuntutan Royalti Tersebar..


Sebelum itu.. buat yang masih tertanya-tanya apabendanya 'R' ni?.. 'R' ialah Gabungan Profesional Menuntut Royalti, Pendaratan Minyak dan Gas Ke Kelantan (ROYALTI) atau lebih dikenali sebagai “R”merupakan gabungan pertubuhan badan bukan kerajaan (NGO) yang mengabungkan lebih 58 buah ngo di Negeri Kelantan dengan berberapa tujuan iaitu:

~ Menuntut Royalti Minyak Diberikan Kepada Kerajaan Negeri Mengikut Akta Pembangunan Petroleum 1974 dan Perjanjian Antara Kerajaan Negeri Kelantan dengan PETRONAS pada 9 Mei 1975.

~ Menuntut Hak Pendaratan Minyak & Gas yang Dikeluarkan Dalam dan Luar Perairan Negeri Kelantan ke Negeri Kelantan sepertimana Titah DYMM Sultan Kelantan, Sultan Muhammad Ke V pada Disember 2012 dan pada PLAK ROYALTI yang Ditandatangani oleh Baginda sendiri pada 5 Jun 2012 yang lalu.

~ Membina Hubungan Nasional dan Antarabangsa Dengan Negeri-Negeri serta Negara-Negara Pengeluar Minyak & Gas Bagi Mengajak Mereka Bersama-Sama Berjuang Menuntut Hak Hasil Bumi Di Kembalikan.

Sebagai anak Kelantan, Penjaga Gol Kebangsaan Khairul Fahmi Che Mat ataupun Apex turut menyatakan sokongannya terhadap 'ROYALTI' ataupun 'R'...

Mungkin kerana beliau tahu negeri Kelantan sememangnya berhak terhadap royalti yang telah dinafikan oleh Kerajaan UMNO/BN maka kerana itu beliau melahirkan sokongannya terhadap tuntutan tersebut..

Malangnya ada juga puak bengong iaitu PERKASA telah melaporkan kepada Polis kononnya pihak Royalti telah menggunakan nama Sultan Kelantan..

Sedangkan Sultan Kelantan sendiri telah berkenan mencemar duli menandatangani plak Tuntutan Royalti Petroleum itu.... kalau dah lupa sila baca di ( SINI ) ~asd

0 orang berkata:

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.