Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Wahai Orang Yang Sesat ...

Salam

وماكان لموءمن ولآموءمنة أذا قضى الله ورسوله امرا أن يكون لهم الخيرة من امرهم ومن يعص الله ورسوله فقد ضل ضللا مبينا

Maksudnya: Dan tidaklah harus bagi orang-orang yang beriman, lelaki dan perempuan, apabila Allah dan Rasulnya telah menetapkan keputusan bagi sesuatu perkara, maka mereka pula ada pilihan yang sendiri untuk urusan mereka, dan sesiapa yang tidak ta'at kepada hukum Allah dan rasulNya, maka sesungguhnya ia telah sesat dengan kesesatan yang jelas nyata
( Al Ahzab 36)

الم يعلمواأنه من يحاددالله ورسوله فأن له نار جهنم خلدافيها

Maksudnya: Tidakkah mereka mengetahui bahawa sesiapa yang menentang (perintah) Allah dan RasulNya maka sesungguhnya adalah baginya neraka Jhannam, serta ia kekal di dalamnya, balasan yang demikian ialah kehinaan yang besar
(At Taubah 63)

Hangpa ulama kan ! la ni hangpa jawab la atau lawan la firman Allah nih ! ALLAH mahu semua manusia panggil Dia ALLAH, kemudian kita pulak kata Daaaak ! depa tak boleh panggil ALLAH depa kena panggil God,Taw,Ratu Adil,Tuhan,Son of God, Mother of God, Father of God dan sebagainya, nampaknya kita ni lebih bijak dari ALLAH Yang Maha Esa

Kemudian Hadis qudsi pula sebut:

أني اناالله لآاله الاانا

Maksudnya: Akulah ALLAH tiada Tuhan sebenarnya melainkan Aku

Berhubung dengan kerja khianat puak-puak tu jika mereka berniat tak baik dengan menggunakan kalimah ALLAH maka masa nilah kita gunakan berbagai akta yang ada dalam negara kita, bukan menidakkan apa yang telah di tetapkan oleh Allah


5 orang berkata:

.✿*E LENA*✿. said...

Thank you!
Happy Birthday!

Dom said...

Thank you very much !!! ;)

Anonymous said...

Aneh sekali thread ini...

Anonymous said...

....kena faham la apa isunyebkn sekadar yg tersurat tp yg tersirat dan niat musuh2 islam dgn agenda mereka utk menjauhkan umat melayu islam dari Allah SWT..dari sudut hukum syarak memang depa tak salah nak guna nama Allah tu dan memang wajar, tp dlm konteks Malaysia, Melayu dan Islam ia ada implikasi undang2 syariah negeri2 di bawah sultan...so, Islam iktiraf akal manusia utk memikirkan tentang kemaslahatan umat melayu Islam..bayak aspek dan skop perlu dilihat dan fikir...bukan baca quran atau hadis terus buat justifikasi...kenapa tak ambil kira pandangan ulama2 tafsir, lihat dari sudut ilat atau sebab sesuatu hukum syariat itu...sebarang silap pandang dan tersalah putus menangang yahudi ati isu ini akan memberi kesan kepada generasi umat melayu islam akan datang...ia berbeza sama sekali dgn bangsa Arab baik yahudi/ nasrani..tiada isu di sana..isu di sini berpotensi besar mengelirukan generasi umat melayu yg masih lemah aqidah mereka sementalahan tiada usaha yg jitu memperkasakan undang2 Islam dan jadikan Perlembagaan Islam sbg perlembagaan utama..

Monika said...

Gracias por tu visita.

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.