Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Tuesday, April 30, 2013

I am sorry to say; Rasanya ini kerja Najib dan Rosmah


isteri mendiang P Balasubramaniam
Siapa lagi kalau bukan Semah and lakinya yang begitu takut kepada pendedahan mendiang P Balasubramaniam? Deepak sudahpun akui bahawa Rosmah dan adik Najib Razak terlibat dalam pemalsuan akuan bersumpah yang terkait kes pembunuhan Altantuya. P Bala pula telah mengesahkan beliau pernah berjumpa dengan Altantuya semasa dia berkerja untuk kroni akrab Najib, Razak Baginda, yang juga didakwa sebagai kekasih Altantuya Shariibuu.

Umum telahpun yakin bahawa keterlibatan Rosmah Mansor dalam kes pembunuhan Altantuya Shariibuu sukar dinafikan. Maka, tidak mustahil Rosmah and Najib mengatur sesuatu untuk "membeli" balu mendiang P Balasubramaniam.

Hampir lima tahun selepas meninggalkan negara ini, balu kepada bekas penyiasat persendirian mendiang P Balasubramaniam, A Santamil Selvi, akhirnya memberikan wawancara pertamanya kepada media.


Menurutnya, beliau didorong mengambil langkah itu selepas menerima panggilan telefon individu tidak dikenali yang menawarkan wang dan peluang pendidikan untuk anak-anaknya sebagai pertukaran dengan "bukti" bahawa PKR membayar suaminya untuk membuat kenyataan bersumpah.

Ini berlaku setelah baru sahaja terdapat SMS palsu disebarkan bulan lalu yang mendakwa beliau akan mengadakan sidang media bagi mengisytiharkan suaminya dibayar oleh peguam, kata Selvi kepada media Jumaat lalu.

"Selepas Bala meninggal, mereka buat tawaran dan saya tak boleh terimanya. Ini sebabnya saya beri wawancara ini. Sebelum ini, saya tak pernah fikir untuk diwawancara, tetapi saya tak boleh terimanya lagi," katanya merujuk kepada gangguan berterusan itu.

"Ini sebabnya kenapa saya mahu beritahu rakyat apa sebenarnya berlaku pada saya," kata Selvi sambil menegaskan suaminya tidak dikuasai sesiapa pun.

Lima tahun lalu, Selvi juga tidak menyangka apa yang berlaku apabila melihat suaminya muncul di kaca televisyen pada 3 Julai 2008.

P Balasubramaniam, pagi itu, memanggil sidang akhbar di ibu pejabat PKR dan mengumumkan akuan bersumpah pertama yang mengaitkan perdana menteri Datuk Seri Najib Razak dengan pembunuhan warganegara Mongolia Altantuya Shaariibuu.

Kerajaan Rakyat

0 orang berkata:

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.