Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

HUSAN MUSA KETUA AMANAH KELANTAN

BUKAN NAK TUDUH AMANAH.

YANG KENA TUDUH ANAK HUSAM.

ANAK HUSAM ORANG KUAT AMANAH.

JADI ?

ANAK HUSAM DITANGKAP DALAM KES PIL KUDA.

ANAK HUSAM TAK NGAKU SALAH.

SEKALIPUN PIL KUDA ADA PADANYA.

SELAGI MAHKAMAH BELUM BUAT KEPUTUSAN MAKA SELAGI ITU ANAK HUSAN TAK BERSALAH.

ANDAINYA DIA DIDAPATI BERSALAH MAKA DIALAH ANAK HUSAM. HUSAM ADALAH ORANG KUAT AMANAH ATAU PAN.

ITULAH TAKDIRNYA.

-Pak Karamu-

 

'Kes anak Husam, jangan tuduh Amanah'

AddThis Sharing Buttons

Anak Husam tidak mengaku miliki dadah
Tertuduh (kiri) dikawal polis keluar dari mahkamah selepas selesai didakwa.
(Ubah saiz teks) 
 
KUALA LUMPUR - Pengarah Komunikasi Amanah berpandangan, hanya individu tidak waras sanggup menuduh Amanah menjadi punca anak Datuk Husam Musa terlibat dengan masalah dadah.

Khalid Samad berkata, ia adalah masalah peribadi yang hanya melibatkan Naib Presiden Amanah itu dan keluarganya, tiada kena mengena dengan parti.

"Masalah dihadapi keluarga Husam boleh berlaku kepada sesiapa sahaja, tidak kira latar belakang dan parti mana yang disertai.

"Semua orang terdedah dengan kemungkinan yang anak mereka boleh terjebak dengan perkara-perkara negatif," katanya kepada Sinar Online.

Anak lelaki Adun Salor itu, Ahmad Syafi Husam, 29, tidak mengaku salah atas dakwaan memiliki 20 gram (g) metamphetamine di mahkamah majistret, di sini, hari ini.

Dakwaan terhadap, Ahmad Syafi dibuat di hadapan Majistret, Kamarul Hasyime Rosli.

Tertuduh didakwa memiliki berat kasar 20g (metamphetamine) di tepi sebuah rumah Kampung Jelutong, Jalan Pasir - Mas, Salor, di sini, pada jam 3.30 petang, Sabtu lalu.


Mengulas lanjut mengenainya, Khalid menyifatkan tindakan cuba mengaitkan Amanah dengan kes tersebut sebagai usaha menjatuhkan parti itu sendiri.

"Ia adalah tindakan terdesak oleh pihak tidak bertanggungjawab yang cuba menjatuhkan Amanah," katanya.

60 orang berkata:

Ky darsa said...

KAMI SEKELUARGA TAK LUPA MENGUCAPKAN PUJI SYUKUR KEPADA ALLAH S,W,T
dan terima kasih banyak kepada AKI atas nomor yang AKI
beri 4 angka [9470] alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus .
dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu KI. insya
allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
kebutuhan keluarga saya sehari-hari itu semua berkat bantuan AKI..
sekali lagi makasih banyak ya AKI? bagi saudara yang suka PASANG NOMOR
yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi KI JAYA,,di no (((085-342-064-735)))
insya allah anda bisa seperti saya?menang NOMOR 580 JUTA ,

PESUGIHAN DANA GAIB

PESUGIHAN UANG BALIK
DAN PESUGIHAN TUYUL

Anonymous said...

Satu pengajaran buat Husam dan PAN

Anonymous said...

Hadi dituduh sebagai terrorist. Itu masalah hadi, bukan pas. Jgn tuduh pas tu parti terrorist walaupun pemilihan muktamar guna chai ala syiah. Yg terpalit tu cuma hadi jer, anak dan menantu dia tak dituduhpun terrorist, jgn cop keluarga hadi sebagai terrorist.

Anonymous said...

Pak awang pun bukan terroris, anak awang tu jer yg dituduh terroris bini2 anak pak awang pun bukan terroris.

Anonymous said...

Maksudnya, yang liberal tu pemimpin2 pan je la ye? ..anak2 isteri tak terbabit.. Macam tu la ye?..

Anonymous said...

Parti ja nama amanah,,,tapi pimpinan parti tak amanah pun,,,malas la nak cakap. Tp,,cakap juge la ye,, amanah tarbiah anak pun gagal,,mcmne nak tadbir negare ye....poorah....

IrWrWs said...
This comment has been removed by the author.
IrWrWs said...

Aku dah tak heran TGHH sering dituduh dgn bermacam-macam tuduhan dan fitnah oleh para kafirun dan munafikun tanpa terbukti pun apa yg dituduh atau apa yg difitnah.. maka aku serahkan sahajalah kepada rakyat samada nak percaya atau tidak.. begitu juga samada rakyat nak percaya kpd husam atau tidak dalam kes akaun affin.. seeloknya tak payah percayalah si husam ni.. ngaroot.. ntah laa..

eri said...

ni sti orang pis yg ngaku terlebih islam dari islam tu sendiri...cerita agama pong pang pong pang tapi x kan x paham2 lagi kot iman kan x boleh diwarisi...kalau tak xda la anak nik aziz macam pukimak...anak tuhan ko buat citer blue ko ok pulak ek...

eri said...

kalau dah terpalit tu dok bela lagi buat pa???bela babi pun last2 boleh potong bagi geng2 mca makan...ko jangan sampai dia keluar amanat part 2 pulak...silap2 satu dunia plak kapir pas ni...

eri said...

aku pun x heran sebab dia boleh sorok kemaluan dia dalam serban dia tu...

Anonymous said...

Bela dan support sebab kalau takde ulama kat malaysia yang mendoakan, dah tak tertangguh dah bala turun rasanya.. Dalam keadaan sekarang ni semua jenis maksiat ada..

Kalau bala turun, bukan penganjur pelaku je yang kena tau.. Semua kena termasuk orang baik2 macam en eri kita ni.. Dah bersedia je kita dengan kematian?.. Ke nak cakap kubur lain2..

Penang yang 80% tenggelam baru 2 3 meter dah huru hara.. Kat penang semua ada kat dalam kan?.. PSM, ph, bn dan pas, atheis, lgbt, bersekedudukan, dan macam2 ada..

Anonymous said...

Tak boleh diwarisi, pastu dibiarkan hanyut macam tu je ke.. Kena la blaja, dan ulama2 yang dikutuk tu la yang duk mengajar..

Yang tak nak blaja dan terlebih pandai memang la nampak ulama tu dalam politik je, sebab politik memang tak boleh dipisahkan dari Islam dan ulama2 membabitkan diri mereka..

Bila ulama ada, memang la kena tegur apa2 yang dilarang oleh Islam... Arak dilarang kan?.. Lgbt, zina, semua dilarang.. Perlu la ada hukuman mengikut Islam..

Sosialis, sekular, liberal, kafir harbi semua akan menentang kepimpinan ulama..

Anonymous said...

Biasa la kan?.. Ulama dah dijadikan musuh no 1 kat malaysia..

Sekarang atheis pun ada kat malaysia ni.. Atheis benci semua agama, tetapi memandangkan Islam yang terbesar kat malaysia ni, ulama lah musuh no 1..

Sosialis memang la di tolak terus oleh Islam, dan ulama lah musuh no 1 sosialis..

Sekular dan liberal ada la jugak sikit kepercayaan, tapi ulama mesti duduk diam2 jauh2 dari politik.. Jadi ulama yang mendukung politik Islam dijadikan musuh no 1..

Kafir harbi?.. Ulama adalah musuh paling utama pekembangan ugama diorang kat malaysia ni..

Pilih kategori mana diri anda..

Anonymous said...

La ni kelantan banjir pulak. Bala turun sbb lobai suu perintah rembat balak dan duit potongan gaji cikgu yik

Anonymous said...

Bukan ulamak la. Tapi Terorist. Ulamak arab cakap

Anonymous said...

Aku lagi tak heran sbb lobai terorist

Anonymous said...

Perompak balak, perembat duit gaji cikgu yik, terorist memang patut dijauhi. Kita takut kat malaysia puak ni tubuhkan IS, daesh dan taliban. Ciri2 dah ada sikit2

Anonymous said...

Dah 66 tahun dah pun pad tertubuh.. Daesh tu baru 2 3 tahun ni je... Jenis cepat nak bawak perubahan.. Pas bertahan sebab percaya lagi dekat demokrasi..

Yang terpengaruh nak cepat2 ni, parti yang baru2 tertubuh.. Semua nak cepat..

Anonymous said...

Yang cakap tu kerajaan autokrat diorang.. Kerajaan yang sama yang masukkan duit 2.6 billiom tu.. Dah percaya la ni ye?..

Anonymous said...

Hutan ni macam tu la sifatnya.. Makan puluh tahun la nak balik asal sekali dah gondol.. Tak jadi kawasan tadahan hujan bila masuk musim hujan..

Kelantan sekarang ikut kuota tebang balak, cukup2 untuk bantu pentadbiran je..

Bagusnya kelantan sekarang ni, istana dah tak kacau kawasan balak macam dulu2..sebelum 2014 pun exco pun berperanan jugak, tu yang susah tu.. Sultan pun tak berkenan dengan bekas exco tu..

Peringatan la tu untuk rakyat kelantan, jangan balik semula kepada pentadbiran macam dulu2..

eri said...

ceh konon2 lebai gak la yg alim ek sultan yg x guna kat kelantan tu ek???hahaha ko ingat semua orang makan budu ka sampai bodoh mcm ko ni??

eri said...

sekarang ko pilih pulak ko kategori mana...
1.semua yg tak sokong pis kapir..
2.sebab aku ulama aku rembat duit keluar hadis lebih kurang pahtu ok...
3.aku tau kawan aku rembat bilion2 tapi sebab dia bagi aku sikit so kita geng
4.asalkan pilihanraya ja start jual agama
5. x masuk pis x masuk syurga
6.aku ulama makan gaji buta pun xpa dah ada membership card pis so lot dalam syurga dah gerenti
7.ataupun memang KEPALA BAPAK KO...
pilih la kategori mana....kalau arwah nik aziz ada kan best tengok barua2 ni kena ludah...hahaha...

eri said...

Kafir harbi?.. Ulama adalah musuh paling utama pekembangan ugama diorang kat malaysia ni..
dalam keadaan sekarang ni lebih kepada ulama musuh utama perkembangan agama islam di malaysia ni...

IrWrWs said...

Betul tu.. macammana nak berkembang; baru nak usul memperkasakan mahkamah syariah, para kafir harbi dan sekutunya bagai nak rak meroyan dalam parlimen.. hasilnya PAS mintak tangguh sehingga mereka faham bahawa ia tak ada kena mengena langsung pun dgn para kafir harbi dan bahawa kita akan menghukum pada murtad dan LGBT serta pesalah syariah lainnya di kalangan org islam sahaja termasuk para sekutu kafir harbi itu..

Anonymous said...

Menghalang perkembangan parti en eri sebenarnya tu.. Tu yang cik eri marah sangat tu..

Yang tu luar kawalan kita la en eri... Tetiba je orang Islam kat malaysia rasa perlu balik semula kepada Islam yang sebenarnya.. Dan diorang nampak pas yang masih tak hanyut macam parti2 lain..

Tapi jangan salahkan rakyat pulak, dah kalau diorang tak setuju pendekatan parti en eri.. Diorang tak bersetuju dengan paeti arak berleluasa secara terbuka, lgbt nak diberikan kebenaran, dan macam2 lagi la jenis maksiat.. Kalau ikut parti en eri semua boleh..

Anonymous said...

En eri tak yah listkan panjang2.. Pas kategori ikut Alquran dan Hadis..

En eri tak nak ikut Alquran dan Hadis ke?.. Pastu nak ikut apa?.. Dap?..

Kalau arwah ada lagi, sedih arwah.. Arwah suruh ikut agama dia, bukan mendewa2kan mengagung2kan dia tau.. Dah la. En eri jangan buat camtu lagi.. Okay?..

Anonymous said...

Eh sultan sekarang merangkap agung kita ni terbaik.. Didikan arwah tgna tu..

Tapi biasa la.. Ada anak murid yang cemerlang, menjadi... Ada jugak anak murid yang hampeh..

Ikut kajian makan budu tu menjadikan pemakannya bijak tau en eri.. Baik en eri start makan budu..

IrWrWs said...

Arwah juga yg bertungkus lumus menjadikan kanun jenayah syariah di kelantan satu kenyataan.. eri ingat DAP dan para sekutunya sokong juga ke? Eri sokong ke? Kalau tak sokong, kena ludah nanti..

IrWrWs said...

8:06.. perembat duit perwaja patut didekati pula ke? Tanya je..

IrWrWs said...

Eri ni baru nak belajar bekokok ke? Jangan menyalak sudah lah..keh keh

IrWrWs said...
This comment has been removed by the author.
IrWrWs said...

Husam ada kemaluan ke sejak peristiwa baru2 ni?

Kalau lobai terrorist, TGLKS dan TGLGE (Tokong Gampang LKS dan LGE) bolehlah jadi ulamak kpd PH kini, kan?

IrWrWs said...

Kalau ulamak dianggap terrorist, maka TGLKS dan TGLGE (Tokong Gampang LKS dan LGE) bolehlah jadi ulamak pulak kpd PH kini.. sila gantikan UAA dan UGS..

antiug said...

TGNA x kata pun DAP kafir harbi mlh menyantuni mereka spt meraikan hr jadi Karpal Singh dll,dpt kat Hadi dan geng ug smua disapunya...

eri said...

x marah pun....ada bunyi macam marah ka???kepala bapak ko ja la yang mampu aku ucapkan....akhir kata KEPALA BAPAK KO UNTUK NEGARA...

eri said...

kahkahkah meroyan dalam parlimen ajak berdebat...kalau betul hukum tuhan apa nak takut debat n defend la...ni hukum hadi yg ko banggakan pahtu pusing sana pusing sini tiba2 dah sampai syurga...
jaga2 bro jangan sampai nanti mak bapak ajar anak2 mengaji pun kena sebat 100X...

eri said...

Cuba tanya mak ko masa main pondok2 ngan aku dulu dia menyalak ka melolong???

eri said...

tu beza pewaris nabi ngan ulamak jelmaan zaman la ni...jangan kata masuk islam nak dekatkan diri ngan Islam pun orang tak berani sebab dok tgk contoh yg dok ada ni...tau2 ja dah jadik pengganas...hadi oi mati esok ko jawap la ek...bab amanat hadi tu ja xdak2 12kredit hours malaikat tanya n sebat ko esok...atas bumi baru tuhan antar satu pompuan kapir pun ko tak tertepis dah...tunggu ja la mahkamah Allah pulak tengok mana ko nak lari...

Anonymous said...

Eh tu hukuman untuk pesalah la en eri.. 40 @ 80 rotan untuk kesalahan minum arak.. 100 rotan untuk zina.. Yang tu hukum alquran atau hadis tau.. Memandai je en eri ni cakap hukum tghh.. Takut nanti tak pasal2 terkeluar dari agama suci kita ni.. Istighfar dulu..

eri said...

Penang yang 80% tenggelam baru 2 3 meter dah huru hara.. Kat penang semua ada kat dalam kan?.. PSM, ph, bn dan pas, atheis, lgbt, bersekedudukan, dan macam2 ada..

Kelantan tiap2 tahun banjir sebab Tuhan bagi rahmat ka mangkuk??ka bala sebab ulamak2 dah terasa status diri macam nabi parti macam agama ka?

Aku dari kecik makan budu x terasa bijak pun...

eri said...

jom kita sama2 istighfar pahtu ko balik baca balik ruu 355 aka hukum nabi hadi n di endorse oleh tuhan bijan...

Unknown said...

ASS..WR.WB.SAYA pak alresky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN AKI SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH
NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208)
BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
>>>>>TOTO TOGEL 2D 3D 4D KLIK DISINI <<<<<
DIJAMIN TIDAK MENGECEWAKAN ANDA APAPUN ANDA MINTA INSYA ALLAH PASTI DIKABULKAN BERGAUNLAH SECEPATNYA BERSAMA KAMI JANGAN SAMPAI ANDA MENYESAL
angka;GHOIB: singapura
angka;GHOIB: hongkong
angka;GHOIB; malaysia
angka;GHOIB; toto magnum
angka”GHOIB; laos…
angka”GHOIB; macau
angka”GHOIB; sidney
angka”GHOIB: vietnam
angka”GHOIB: korea
angka”GHOIB: brunei
angka”GHOIB: china
angka”GHOIB: thailand


















Anonymous said...

Ish en eri ni ada cakap camtu pulak.. En eri ni terlebih makan budu kot, sampai overdose.. Hihi...

Anonymous said...

Tak salah kalau kita fikir macam tu untuk jadikan kita manusia lebih baik, peringatan Allah pada manusia melalui musibah banjir..

Ye la kelantan sekali pun, walau kerajaan negeri dah buat macam2 larangan setakat termampu melalui majlis bandaran dan jabatan agama, tapi mungkin ada jugak maksiat2 tersorok luar pengetahuan..kan?..

Ulama tu ulama la..kalau ada yang mengaku nabi, awal2 akar umbi pas akan tolak.. En eri jangan risau.. Macam akar umbi tolak calon sokongan dap masa muktamar dulu..kalau ada yang ngaku nabi, lagi la awal2 dah kena reject..

Sedap budu kan en eri?.. Tak yah la sombong sangat sampai tak makan budu..

Anonymous said...

Tul2.. Ruu355 tu yang mengikat perlaksanaan hudud.. Ye la macamana nak laksana hudud, ruu355 cakap maksimum boleh 6 rotan je.. Hudud kan 100 rotan untuk penzina belum kawen.. Kena pakat sokong ruu355 dulu la en eri.. Baru mahkamah syariah lebih berkuasa untuk kita laksanakan hudud pulak..

Takpe kalau rasa tak nak yang tghh usulkan.. Orang lain usulkan dari mana2 parti pun boleh.. Asalkan cita2 kita nak tengok perlaksanaan hudud kat kelantan tercapai dulu.. Dok gitu?..

Anonymous said...

Aik en eri.. Macam pm la en eri ni.. Penyokong kuat pm ni.. Hihi..

Anonymous said...

Arwah tgna kat kata sebab masa tu dap setuju tak mempersoalkan urusan orang Islam waktu tu.. Dalam pas, tgna pun kena berbincang dengan majlis syura juga tau.. Presiden pun kena bincang.. Waktu tu diharuskan sebab dap di kita kafir zimmi.. Memang sepatutnya disantuni selagi bukan kafir harbi..

Ada je yang dekati, pcm tu kelas kafir zimmi sebab tak nak mencampuri dan menentang urusan orang Islam..

Isu pengganas tu en eri jangan risau.. Polis cakap tghh tak membahyakan.. Penakut sangat la en eri ni dengan ulama..

Anonymous said...

Anti ug, kat johor ada tanda2 ph nak ber ug.. Jom kita anti sama2..hihi..

IrWrWs said...

Parti en eri nak berUG dgn umno ke? Ee bodonya..

IrWrWs said...

Syukurlah kini DAP sudah jelas menzahirkan kekafiran harbinya.. mudahlah TGHH merancang dan bertindak..

eri said...

ko tuhan ka senang2 label orang ni kapir orang tu kapir...ko tu sendiri boleh gerenti ka masa malaikat nak cabut nyawa ko esok sempat mengucap???jangan sampai masa nak mati sok tak dapat nak bersyahadat dok terbayang babi hadi tu ja...ooo lupa plak nak mati boleh bayang babi hadi tu gerenti masuk syurga la ek...
kalau ulamak asli sikit pun aku tak takut malah aku sayang lagi...ulamak2 pukimak macam babi tu ja aku takut sikit tapi kalau dapat peluang pijak aku sti pijak punya...

eri said...

BTHH tu ko harap nak rancang dan bertindak????hahahahahahHhghahahahahahahahahahahahHhHahahahahhahahahahahhahHahahah....selain bodoh macam kepAla bapak ko pandai jugak ko buat lawak ek...

Anonymous said...

En eri ni bukan nak cari penyelesaian kepada permasaalahan ni..

Ok sapa ulama yang patut kita angkat sekarang ni?.. Ulama muktabar Yusuf Al-Qardawi pun pak arab saudi cakap pengganas.. Siapa lagi yang ada sekarang?.. Kesatuan ulama muslimin sedunia dicop pengganas, ikhwanul muslimin dicop pengganas.. Kat mana lagi reference kita umat Islam?..

eri said...

antara ciri2 wajib seorang ulama mestilah zuhud...kalau dah siap pakai name tag 'akulah ulamak' agak2 tuan ada ka ciri2 ulama tu???
boleh tanya pulak kat mana lagi reference kita umat Islam???ko ni betul Islam ka?panduan umat Islam dari dulu sampai sekarang ni mestilah Al Quran dan hadis...x kan tak tau kot...
Ulama sebagai rujukan sahaja selebihnya tu ada tujuan Allah bagi otak kat manusia suh berfikir...
N lagi satu tuan,otak manusia ada fungsinya bukan setakat nak isi ruang kosong antara telinga tu...

IrWrWs said...

Dah mati hujah lah tu..keh keh

IrWrWs said...

Di malaysia ni bukan ke hanya perlembagaan PAS shj yg merujuk al’Quran dan Sunnah?

So apa yg nak dipersoalkan lagi? Lainlah kalu ko nak perjuangkan islam liberal macm PH tu..

raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.5.17
michael kors handbags
kate spade outlet online
canada goose uk
true religion outlet
manolo blahnik outlet
yeezy
ralph lauren outlet
coach outlet online
nike huarache
polo homme pas chère

Unknown said...

Share nih Obat benjolan di kemaluan wanita sebelah kiri & kanan dive Obat keloid di dada hold Obat syaraf kejepit di tulang ekor reading Obat luka usus great Biaya operasi kelenjar getah bening di leher saat ini about Obat mata buram sebelah kiri dan kanan touch Obat telat datang bulan maybe Obat sudah lama tidak haid keep Obat keloid di wajah need Obat bisul di dekat dubur Thank you...

Unknown said...

Izin berbagi informasi Obat jamur di kulit kepala stone Biaya operasi varikokel tahun ini together Obat varises alami termanjur are Obat penurun hb darah yang tinggi one Obat abses gusi they Obat sakit telapak kaki bagian belakang young Obat gatal pada vagina disertai keputihan mean Obat menaikkan hb darah yang rendah great Obat keloid di dada Thank you...

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.