Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
AES: PR sedia peguam, hargai pendirian Pemuda Umno
JAMILAH HAMZAH
31 Oktober 2012
Mahfuz Omar
Mahfuz Omar
 
KUALA LUMPUR - Pakatan Rakyat (PR) hari ini menyatakan kesediaan mereka menyediakan khidmat peguam kepada penerima-penerima saman yang berpunca daripada pelaksanaan kamera Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES).

Naib Presiden Pas, Datuk Mahfuz Omar berkata, penerima saman AES bermula 13 Oktober lalu diminta tidak membuat bayaran kompaun yang dikenakan sebanyak RM300 selepas tarikh pembayaran.

Menurutnya, penerima saman akan diberi pembelaan melalui peguam yang disediakan oleh Pas dan PR jika mereka dibawa ke mahkamah.
 
Dalam pada itu, Mahfuz berkata, pertubuhan Kempen Anti Saman Ekor (Kase) dan PR turut mengucapkan terima kasih kepada Pemuda Umno yang bersama menggesa kerajaan supaya menangguhkan pelaksanaan AES.

"Kita akan sediakan peguam di seluruh Malaysia untuk membantu penerima saman (AES) yang pergi menghadiri perbicaraan di mahkamah.

"Kita minta penerima saman tidak membayar saman AES sebanyak RM300 dan hadir ke mahkamah, kalau bernasib baik mereka tak perlu bayar langsung kepada syarikat yang mahu kaut keuntungan.
 
"Kita juga nak ucap terima kasih kepada Pemuda Umno yang turut bersama kita gesa kerajaan supaya menangguhkan pemasangan AES walaupun mereka bertindak lambat," katanya kepada sidang media di lobi Parlimen hari ini, di sini.

Semalam, Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin menyatakan pihaknya sebulat suara mendesak kerajaan menangguhkan pelaksanaan AES sehingga kajian menyeluruh dilakukan.

Khairy berkata, pihaknya juga berharap mesyuarat Kabinet  minggu ini dapat membuat keputusan berhubung perkara itu.

Mengulas lanjut, Mahfuz yang juga Ahli Parlimen Pokok Sena itu berkata, pelaksanaan AES itu meragukan dan lokasinya juga tidak sesuai.

0 orang berkata:

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.