Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

POLIS, TEGAKKAN KEBENARAN, BENAMKAN SIKAP SERBA SALAH



JANGAN PEDULI DAN JANGAN SERBASALAH.

JANGAN TAKUT DAN JANGAN LAYAN MEREKA YANG KOMEN, MENYIASAT ADALAH TUGAS POLIS.

SETIAP  ADA LAPORAN WAJIB DISIASAT, ITU TANGGUNGJAWAB.

YANG PERLU DISIASAT, TERUSKAN SIASAT, YANG TIDAK PERKENAN DENGAN SIASATAN, PERGI JAHANAM DENGAN MEREKA, SIAPA MEREKA YAG NAK GANGGU TUGAS POLIS ?

INGAT !

TUGAS POLIS ADALAH MEMIKUL AMANAH RAKYAT DAN NEGARA.

-Pak Karamu-

 

'Siasat salah, tak siasat pun salah'

AddThis Sharing Buttons

 'Siasat salah, tak siasat pun salah'
Mohamad Fuzi (depan) melawat Unit Tindak Khas (UTK), di Lapang Sasar Pasukan Gerakan Am Briged Tengah Cheras, hari ini.

(Ubah saiz teks) 
 

KUALA LUMPUR - "Kalau kita siasat pun akan dipersalah, kalau tak disiasat pun akan dipersalah," kata Ketua Polis Negara, Tan Sri Mohamad Fuzi Harun.


Beliau mengulas kenyataan Majlis Peguam, mengutuk tindakan disifatkan satu siri serangan ke atas bekas Presiden Majlis Peguam Malaysia, Datuk S Ambiga, susulan keputusan polis menyiasat peguam itu yang dinamakan dalam satu afidavit pembelaan difailkan di London bagi dakwaan pemberian dana RM90 juta kepada Pas.


Ia bersabit saman fitnah difailkan oleh Pas terhadap Pengarang Sarawak Report, Clare Rewcastle- Brown yang menerbitkan artikel mendakwa parti tersebut menerima sejumlah dana daripada Presiden Umno, Datuk Seri Najib Tun Razak.


Siasatan berkenaan atas dakwaan bahawa Ambiga menyalurkan maklumat kepada Rewcastle-Brown kononnya Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang menerima sejumlah wang yang besar daripada Najib.


Artikel itu disiarkan menerusi portal Sarawak Report pada 6 Ogos 2016 dengan mendakwa Pas menerima dana berjumlah RM90 juta sebagai habuan menyokong BN.


Rewcastle-Brown dalam pernyataan pembelaannya terhadap saman fitnah difailkan Abdul Hadi sebelum ini menamakan Ambiga sebagai sumber maklumatnya dalam pengeluaran artikel bertajuk 'As Najib denies all over 1MDB let's not forget his many other criminal connections'.


Mengulas lanjut mengenainya, Mohamad Fuzi berkata, beliau enggan mengulas kenyataan Majlis Peguam itu.


"Kita tidak mahu komen apa yang Majlis Peguam kata...laporan polis telah dibuat dan kertas siasatan telah dibuka.


"Jadi kita perlu lengkapkan kertas siasatan dan merekodkan keterangan untuk tindakan seterusnya," katanya kepada pemberita pada sidang media selepas lawatan kerja ke Unit Tindak Khas (UTK), di Lapang Sasar Pasukan Gerakan Am Briged Tengah Cheras, di sini hari ini.


Mengulas sama ada telah memanggil Ambiga untuk merekod keterangan, Mohamad Fuzi berkata, setakat ini pihaknya belum berbuat demikian.

33 orang berkata:

Anonymous said...

walaunta pas biasa laa dah ketar lutut takut.. mesti la sokong polis siasat ambiga. padahal benda ni akan dibicara di london, sabar laa. gelabah semacam jer.. ada apa2 ke?

Anonymous said...

Ambiga dan lobai10 akan jadi saksi mahkamah London. Tolong jangan ganggu saksi. Mudah2an kes akan tamat sebelum pru14. Kalau boleh ajak rafizi dan husan sekali. Biar husam, rafizi, dan ambiga, bagi bukti di mahkamah London.

Hj tolong jangan tarik pendakwaan haaaa.... Jangan takut. Berani ambik berani tanggung. Berani saman berani tergolek. Dengar cerita mahkamah London akan panggil saksi mahkamah singapore jugakkk...hadoiii tergolek dog la

Anonymous said...

Polis tolong dok diam2. ini kes saman TG hadi dgn SR, jgn kacau saksi. masa sebelum jadi kes mahkamah apasal polis taknak siasat kenyataan husam dan rafizi. TG hadi akan menang besar di london, pas akan buka ibupejabat baru di london lepas menang saman nanti, ini retiring plan TG hadi, pencen nanti dia nak tegakkan islam di england pulak.

Anonymous said...

Yang london tu kes sarawak report.. Polis malaysia nak tanya je, sumber ambiga tu sama dengan sumber husam ke.. Husam takut eh?.. Kan husam ngaku dia penakut dengan mahkamah... Hihi..

Anonymous said...

Islan tertegak kat london?.. Tak suka eh?.. Group Islam moderate gak la ni a.k.a islam liberal..

Anonymous said...

Husam pegi, ambiga pegi, rafizi pegi, pom2 girl ph kena ikut sekali bagi sorakan tau..

Anonymous said...

Yeayy! Jom ramai2 gi london, kita buka cawangan pas kat sana.

Anonymous said...

Rakyat malaysia kat london pun ramai... Boleh je bukak cawangan kat sana... Cawangan yang ke 7000 berapa ntah... Banyak sangat sampai lupa pulak.. Ph ada berapa puluh cawangan?.. Hihi..

Anonymous said...

"Duit aku dah bagi, jangan kau heret aku!. Pandai-pandailah kau uruskan, kalau perlu tarik balik pendakwaan"

Kita tunggu dan lihat. Sekarang tengah bincang nak bagi alasan apa pada ahli.

Kes besar ni! Kelakau

Anonymous said...

Ahli percaya je dengan kepimpinan ulama ni... Cuba check semula, 90% isu yg dibangkitkan pasal duit.. Orang tak kan bercakap sangat pasal duit kalau dia sendiri tak gila duit.. Dah boleh nampak kalau ph yang menang sama je macam umno, klepet jugak... Tengok penang sekarang ni..

Anonymous said...

Lobai10 pegi. Adi Wang pun pegi

Anonymous said...

Adi Wang jadi ketua kat London

Anonymous said...

Adi Wang bole masuk calon kat London tapi jgn kapirkan org London tau

Anonymous said...

Habis nape nama Adi Wang tak saman husang?

Anonymous said...

Adi Wang jgn ponteng pegi tahnik plak. Kesian kat lobai10

Anonymous said...

Hok aloh....skang pong islang dah tegak kot londong. Takut kang adi wang bawok benda sesat pulok. Habis pecah belah islang kot londong

Anonymous said...

Islam belum betul2 tertegak lagi kat london... Pastu ramai pulak yang islam moderate liberal macam pan.. Kena betulkan la.. Hihi..

Anonymous said...

Ketua kat london tu kecik sangat tu... Kita up sikit.. Tghh tu timbalan ketua, kesatuan ulama muslimin sedunia tu.. Masa nak bersorak nanti hati2 sikit kat sana... Takut kena lempang dengan orang sana sebab tak reti nak hormat ulama.. Hihi..

Anonymous said...

London biasa... Ada dah pegi atas jemputan dari sana.. Kalau husam tak pernah pegi memang bertuah la terpanggil kali ni ke sana... Hihi..

Anonymous said...

Kita tunggu husam buat akuan bersumpah sebab penakut tunjuk bukti.. Ala kalau baiah calon pun berani langgar, apa la sangat akuan bersumpah macam rafizi suka buat tu... Hihi..

Anonymous said...

Tak2... Kalau jumpa macam dap yang lawan islam kita tetap panggil kapir harbi.. Kalau yang boleh terima cara islam kita panggil kapir zimmi.. Kalau kita jumpa spesies macam pan kita panggil islam liberal.. Ok tak?..

Anonymous said...

Memang orang ramai berebut nak ulama tahnik anak2 diorang.. Ulama pan ada?.. Hihi..

Ky darsa said...

KAMI SEKELUARGA TAK LUPA MENGUCAPKAN PUJI SYUKUR KEPADA ALLAH S,W,T
dan terima kasih banyak kepada AKI atas nomor yang AKI
beri 4 angka [3602] alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus .
dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu KI. insya
allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
kebutuhan keluarga saya sehari-hari itu semua berkat bantuan AKI..
sekali lagi makasih banyak ya AKI… bagi saudara yang suka PASANG NOMOR
yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi KI JAYA,,di no (((085-342-064-735)))
insya allah anda bisa seperti saya…menang NOMOR 350 JUTA ,
PESUGIHAN DANA GAIB

PESUGIHAN UANG BALIK
DAN PESUGIHAN TUYUL

Anonymous said...

Habis tu bile adi wang nak samang lapiji?

Anonymous said...

Kalu nak bukti sangat sila samang husang dan lapiji. Lagi cepat adi wang samang lagi cepat dapat bukti. Ada pahamkah wanglosli?

Anonymous said...

Seriously. Cuma harap2 Lobai adi wang jgn bwk islam kapiaq mengkapiaq kat London sudah la

Anonymous said...

Ni peluang baik ni. Bole le adi wangringgit saman husam dgn segera

Anonymous said...

Tak2... Kalau jumpa macam dap yang lawan islam kita tetap panggil kapir harbi.. Kalau yang boleh terima cara islam kita panggil kapir zimmi.. Kalau kita jumpa spesies macam pan kita panggil islam liberal.. Ok tak?..

Anonymous said...

Tak perlu saman husam rafizi.. Saman sarawak report dah cukup.. Sarawak report kenen kat ambiga.. Tunggu ambiga kenen kat husam rafizi pulak.. Berekor sendiri sampai ke lubang cacing dia cari nanti..

Anonymous said...

Tak perlu saman husam rafizi.. Saman sarawak report dah cukup.. Sarawak report kenen kat ambiga.. Tunggu ambiga kenen kat husam rafizi pulak.. Berekor sendiri sampai ke lubang cacing dia cari nanti..

ركن كلين said...


[url=https://www.nileriyadh.com/%d8%b4%d8%b1%d9%83%d8%a9-%d9%85%d9%83%d8%a7%d9%81%d8%ad%d8%a9-%d8%a7%d9%84%d8%ad%d9%85%d8%a7%d9%85-%d8%a8%d8%a7%d9%84%d8%b1%d9%8a%d8%a7%d8%b6/]شركة مكافحة الحمام بالرياض[/url] مما لا شك فيه أن الطيور جميلة، لكن قد تشكل ضررًا على المباني السكنية، التجارية والصناعية من أنواع الطيور المؤذية الحمام البري، الغراب، النورس والعصافير التي تفرز مخلفاتها على جدران وأسطح المباني وفوق الأسطح
الزجاجية والمكيفات
[url=https://www.nileriyadh.com/%d8%b4%d8%b1%d9%83%d8%a9-%d9%85%d9%83%d8%a7%d9%81%d8%ad%d8%a9-%d8%a7%d9%84%d9%86%d9%85%d9%84-%d8%a7%d9%84%d8%a7%d8%a8%d9%8a%d8%b6-%d8%a8%d8%a7%d9%84%d8%b1%d9%8a%d8%a7%d8%b6/]شركة مكافحة النمل الابيض بالرياض[/url]
[url=https://www.nileriyadh.com/%d8%b4%d8%b1%d9%83%d8%a9-%d9%85%d9%83%d8%a7%d9%81%d8%ad%d8%a9-%d9%81%d8%a6%d8%b1%d8%a7%d9%86-%d8%a8%d8%a7%d9%84%d8%b1%d9%8a%d8%a7%d8%b6/]شركة مكافحة فئران بالرياض[/url]
[url=https://www.nileriyadh.com/%d8%b4%d8%b1%d9%83%d8%a9-%d9%85%d9%83%d8%a7%d9%81%d8%ad%d8%a9-%d8%ab%d8%b9%d8%a7%d8%a8%d9%8a%d9%86-%d8%a8%d8%a7%d9%84%d8%b1%d9%8a%d8%a7%d8%b6/]شركة مكافحة ثعابين بالرياض[/url]
[url=https://www.nileriyadh.com/%d8%b4%d8%b1%d9%83%d8%a9-%d9%85%d9%83%d8%a7%d9%81%d8%ad%d8%a9-%d8%ad%d8%b4%d8%b1%d8%a7%d8%aa-%d8%a8%d8%a7%d9%84%d8%b1%d9%8a%d8%a7%d8%b6/]شركة مكافحة حشرات بالرياض[/url]

ركن كلين said...


شركة مكافحة الحمام بالرياض مما لا شك فيه أن الطيور جميلة، لكن قد تشكل ضررًا على المباني السكنية، التجارية والصناعية من أنواع الطيور المؤذية الحمام البري، الغراب، النورس والعصافير التي تفرز مخلفاتها على جدران وأسطح المباني وفوق الأسطح
الزجاجية والمكيفات
شركة مكافحة النمل الابيض بالرياض
شركة مكافحة ثعابين بالرياض
شركة مكافحة فئران بالرياض
شركة مكافحة حشرات بالرياض

Anonymous said...

Alhamdulillah PAS berani kerana benar sebab tu berani saman SR hatta hingga ke London..

Husam berani tak nak keluar dari tanah org kerana dia ada bukti bukan duit PAS buat bangunan adun salor.. maknanya dia pasti ada bukti bangunan tu guna duit dia sendiri.. harap dia ada bukti sbg cth akaun affin dia sendiri..

Baru2 ni dia kata dah pernah tengok bukti akaun affin 90 juta tu! (sekarang dah mula tukar.. hari tu dia kata ada bukti akaun affin sekarang dia kata pulak dia cuma nampak aja bukti akaun affin tu.. ahli PaN nampak gayanya nak kena klepet lagi ni.. keh keh)

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.