Jika melayu kenal islam maka tak mungkin berlaku cakar mencakar, ramai melayu yang
kenal budaya owang putuh dan cina, tu yang suka mencakar tak tentu pasal, lain yang di
maksud maka lain pula yang di ulas, tu semua pasal tak faham, jika melayu faham islam
maka islam itu bukan islam sebenar, tapi islam sekular (islam turki) Adalah lebih baik jika
mereka jadi mualaf - Pak Karamu
Kita banyak bercakaran, kata Abdul Hadi

Abdul Hadi Awang
SHAH ALAM - [DIKEMASKINI] Naib Presiden Kesatuan Ulama Sedunia, Datuk Seri Abdul Hadi Awang menegur sikap rakyat di negara ini yang sering bercakaran sesama sendiri.
Menurut beliau, sikap berkenaan merupakan punca kepada masalah yang dihadapi negara ketika ini.
"Sumber manusia dan bumi kita banyak, tetapi kenapa kita hadapi masalah ekonomi, mata wang jatuh, inflasi, membebankan rakyat. Orang kata kita tak pandai mengurus, mentadbir dan memanfaatkan sumber-sumber ini. Mengapa?
"Sebab kita sibuk bercakaran antara satu sama lain. Kita mengaku Pas, Umno dan semua parti-parti bercakar...bercakar dalaman, antara kaum. Kita tidak gunakan sikap kemanusiaan yang sebenar," katanya ketika berucap merasmikan Kongres Rakyat, di sini, hari ini.
Sehubungan itu, katanya, Kongres Rakyat yang dianjurkan bertujuan untuk memperkenalkan acuan Islam yang sebenar.
"Kongres hari ini (semalam) mendidik kita bertukar-tukar fikiran. Walaupun kita golongan yg lemah, orang kata kita umpama anjing menyalak bukit.
"Tapi anjing tak salak bukit, anjing salak babi di bukit itu. Ini yang sebenarnya, kita 'menyalak' kelemahan yang berlaku dan najis yang mempalit kita semua," katanya.
Menurut beliau, segala masalah juga boleh diselesaikan dengan kembali kepada ALLAH.
"Marilah kita selesaikan masalah ini dengan sebaiknya. Wawasan kita kembali kepada ALLAH, bukan sekadar Putrajaya," katanya.
Dalam pada itu, Abdul Hadi yang juga Presiden Pas berkata, pemimpin yang baik tidak akan menonjolkan dirinya sendiri, sebaliknya penilaian dibuat oleh rakyat.
"(Pemimpin) tidak membersihkan dirinya sendiri. Islam menjunjung demokrasi yang berakhlak, bukan demokrasi politik wang dan demokrasi yang menipu rakyat," katanya.
Katanya lagi, orang Melayu di negara ini juga perlu memainkan peranan menyelamatkan negara atas nama Islam.
"Islam yang mendidik Melayu menjadi pemimpin. Kaum yang lain itu memilih Islam.
"Maka Melayu yang mempunyai pengaruh besar kena selamatkan negara dengan Islam, bukan fanatik Melayu. Orang Melayu kena sedar kedudukan mereka sendiri," katanya.


5 orang berkata:
sbb apa melayu byk bercakaran?
sbb mulut pemimpin lembu tu busuk. Dah busuk selalu bawa fitnah pil kuda. baruakan orang. kafirkan org melayu......
kalau mulut pemimpin2 lembu ni diubah, melayu tak mungkin bercakaran. kalu ada masalah lembu boleh guna otak dia, melayu tak akan bercakaran.
masalah besarnya kepala lembu dah putus wayar sebab bungkus serban tinggi sangat. 3 depa ke atas. Arab pun kagum tengok ketinggian serban para lembu
Tuang Presideng ini bila berkata2 ibarat ketam mengajar anaknya berjalan..Tok Imam Pas dan penganut2 agama Pas yg tidak boleh ditegur dan dikritik.
Lebih elok jadi Islam yg berdikari. Islam tertegak dlm diri individu bkn bergantung pd mana2 parti politik wlaupun ada cop Islam. Agama akan jd bahan gadaian demi kepentingan diri dan kelompok masing2.
Islam for All. Pas for Hadi kaki ponteng/u turn
hadi mulut longkang
sudah kena baru terlentang
hati susah bukang kepalang
balik kampung jala ikang
ikang laut ikang belukang
ikang laut ikang belukang
hadi mulut bau longkang
longkang ikang ikang belukang
duduk atas tikam belakang
hadi memang tarak guna punya orang
otak lembu kaki temberang
jala ikang ikang belukang
siang malam baruakang kawang
kawang cabut dia pulak berang
sudah berang terkangkang-kangkang
balik rumah tak lalu makang
rasa kepala nak pengsang
duduk tak kena siang malang
hadi menjala ikang belukang
ikang belukang bau longkang
mulut hadi bau longkang
kepala lembu bukan kepalang
siang malam jual temberang
busuk umpama telur tembelang
ramai2 bagi sumbangang
ambik sikit2 semua rasa telur tembelang
ikang belukang ikang sembilang
mulut hadi busuk telur tembelang
cakap masam lembu kuat temberang
sekarang macam kera sumbang
pakai jubah serbang tinggi berbilang2
tapi siang malam kuat temberang
mulut busuk sebusuk longkang
sebab banyak buat temberang
mulut bau telur tembelang
balik rumah makang ikang belukang
What has the party
I love your wife
his wife is so wide off stump
head of cattle there hadikong name
cerebrum but park at the knees
walaon and baiahon
Yes piles
I was kind of dumb buffalo ni lembuon
day and night thinking cassava hadicow
until his wife could not bear it
head of cattle brain Ngong tadak
kat brain park below the knee
Fooling talk cow membarwa
Fos mengkapir eat pills
Another morning jeebond jeebond
jeebond jeebond remembrance night
Barwa Barwa prayer eating
Barwa Barwa saw prayer mirror
cow is a cow wearing turban
cross your eyes use eyeliner
Barwa prayer read jeebond
do not forget the turban sash
Front tie turban
hadikong cattle in the cloud
Parking at the elbow of the brain
squeeze the egg depilation
off bawak graves
eat pray jeebond
Barwa saw prayer mirror
prayer , dear mother dog
zzzzz2018.5.17
ralph lauren outlet
nike trainers
coach outlet online
supreme outlet
michael kors outlet
coach factory outlet
oakley sunglasses
adidas ultra boost
prada outlet
coach outlet online
Post a Comment