Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

PAS MENANG SAMAN TERHADAP SARAWAK REPORT

HA, HA, HA, HA BUAT LA FITNAH LAGI !!!
 
MULUT BUSUK BUAT FITNAH, APA LAGI ? TERUSKAN FITNAH !!!
90 JUTA !!!
 
-Pak Karamu-

 Menang saman 'pukulan' maut Pas buat pemfitnah

AddThis Sharing Buttons

Idris Ahmad
Idris Ahmad
(Ubah saiz teks) 
 
SHAH ALAM - Pas menganggap pihaknya mendapat kemenangan moral susulan memenangi kes saman fitnah terhadap Editor Sarawak Report, Clare Rewcastle Brown, semalam.

Naib Presiden Pas, Idris Ahmad berkata, kemenangan itu juga memberi 'pukulan maut' kepada pihak-pihak yang memfitnah parti berkenaan.

"Sudah tentu ia memberi satu kemenangan moral buat Pas...dan ia juga sebagai satu petanda untuk kita bahawa keputusan itu memberi satu pukulan maut pusingan awal, kepada pemfitnah Pas yang tuduh dan bawa cerita ini kepada Sarawak Report," katanya kepada Sinar Harian.

Lewat malam tadi Sinar Harian melaporkan, Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang memenangi semua permohonan interlokutori dalam kes saman fitnahnya terhadap Editor Sarawak Report, Clare Rewcastle Brown.

Menerusi catatan di Facebooknya, peguam mewakili Pas dalam kes itu,  Wan Rohimi Wan Daud kini berada di United Kingdom untuk mengikuti kes berkenaan di Mahkamah Tinggi London, berkata Hadi  menang semua lima permohonan interlokutori! Sarawak Report diperintah membayar keseluruhan kos 28,900 pound (RM155,791).


Mengulas lanjut, Idris berkata, perkembangan terbaharu ini menunjukkan bahawa kredibiliti Sarawak Report sudah jatuh.

"Mereka nampak lemah, apabila mendapat maklumat picisan daripada orang yang tidak sepatutnya, seharusnya mereka mendapat maklumat yang jelas," katanya.

Dalam pada itu, Idris berkata keputusan ini juga bakal memberi imej positif dan memberi satu reputasi baik buat Pas.

"Jadi kita (Pas) lebih bersemangat," katanya.

Abdul Hadi sebelum ini, memfailkan saman fitnah terhadap Brown di Mahkamah Tinggi London pada 21 April tahun lalu.

Ia berkaitan laporan Sarawak Report pada 6 Ogos 2016 yang mendakwa Presiden PAS itu menerima dana RM90 juta sebagai usaha menarik sokongan parti itu menyokong BN dan Umno.

25 orang berkata:

Anonymous said...

Kikiki bodo mereput hang ni karamu kikiki

Anonymous said...

Kahkahkah...
Pak karamu faham tak maksud interlocutory tu menatang apa? Ia tak ada kena mengena dgn 90 juta lagi tau. Isu 90 juta hanya akan mula pada april 2019 tau. Audio suara kawan cia pun akan masuk dlm bicara tau, pak karam.

Siapa yang dah habis 1.6 juta pak karam? Ehemmm.. banyak pitih boh...

Anonymous said...

Perbicaraan belum pun mula dah perasan menang. Dasar parti lebai lebong. Walauns bolehlah ditipu hidup2.

kah kah kah

Pengundi atas pagar said...

Dlam al-quran menyebut anak nabi Nuh iaitu kan'an sebagai kufur dan tidak beriman. Haji hadi pula menyamakan anak tgna yg menjadi calon ph dengan anak nabi Nuh. Saya ingin kepastian drp hj hadi atau wakilnya untuk memberi jawapan tepat, adakah dia bermaksud menyamakan anak tgna yang dipecat drp pas itu sebagai seorg yg kufur dan tidak beriman??

Mohon jawapan kerana tuduhan tn hj hadi ini amat berat. Kesannya mengikut nas ialah jika yang dituduh tidak kufur maka tuduhan itu akan balik kepada penuturnya.

Mohon jawapan segera untuk menjernihkan keadaan.

Anonymous said...

Saya tidak memerlukan jawapan drp penulis blog ini. Saya mahu jawapan drp wakil pas yang berautoriti.

Faham?

Anonymous said...

Saya tak mahu jawapan drp penulis blog ini. Saya mahukan jawapan drp yang punya diri atau wakilnya yang berautoriti.

Faham?

Anonymous said...

Hadi Awang ini spt ulamak buta yg sesat dan membawa semua pentaksub2 beliau terjun bersama ke dlm perigi buta.

Anonymous said...

Aku rasa klu pas masih bersama pakatan spt semasa ayahnya hidup dulu, dia akan tetap bersama pas. Begitu juga dgn mereka yg tlh dijebonkan dan harum manis. Bila pantai bah, pasir pun berubah.

Anonymous said...

Interlokutori tu bukan bermaksud SR minta saman hadi dibatalkan.

Ia bermaksud SR minta mahkamah supaya hadi bayar deposit 800k sebelum perbicaraan sbb perbicaraan dijlnkan di luar msia. Diposit tu perlu sbb klu hadi kalah saman dia perlu bayar dgn diposit tu. Hakim tak setuju dan hadi cuma perlu bayar diposit 10% shj manakala SR kena bayar panelti jugak.

Soal saman fitnah, siapa menang siapa kalah sedikit pun belum dimulakan dan hanya akan mula setahun lagi. Jadi penyokong hadi atau penyokong SR janganlah suka sangat. Gelanggang utk hadi dan SR masih terbuka luas.

Pokoknya kedua2 hadi dan SR perlu mula kumpul duit dari sekarang. Yang diketahui umum, bayaran lawyer di uk boleh mencecah puluhan juta apatah lagi kalu menggunakan lawyer terbaik untuk kes berprofil tinggi. Menang jadi abu, kalah jadi arang.

Anonymous said...

Sabarlah tuan2 dan puan2. Pru14 belum bermula lagi. Kita tunggu keputusannya pada 10/5. Selepas keputusan keluar barulah kita tahu sama ada hadi betul atau sebaliknya.


Hidup rakyat!!

Anonymous said...

Kalau kalah ramai2 lobai ke terjun neraka sebab tipu rakyat!

Anonymous said...

Loyar pun ambik loyar kapir harbi

Anonymous said...

Nak tanya. Ahli pas boleh tak kalau undi calon kafir jadi ketua. Bukan apa, saya duduk rawang, calon pas tu bukan islam.

Anonymous said...

Kejap ye. Kami tgh tengok hadis yang sesuai yg boleh sokong jawapan kami.

Anonymous said...

Perbicaraan kat UK ni banyak makan duit. Bersedialah buat kutipan dari sekarang.

Anonymous said...

Kalu suara dari audio tu disahkan tulen, sakit la boh! Ia akam memberi impak yang sangat besar.

Anonymous said...

Tang mana yg pakaramu kata pas menang saman SR? Mimpi jugak ke pakaramu?

Anonymous said...

huhuhu...puak2 PH dah kena kencing dgn Huce...mana bukti Affin bank tuh? kata nak tunjukkan waktu PRU14...

Anonymous said...

Mahkamah dah tolak kesemua 5 perkara permohonan SR utk mengetepi saman fitnah PAS...kalau cam ni SR hanya tunggu dijatuhkan hukuman jer nih...

~PakKaramu~ said...

PAK KARAMU DAH MAKLUM ROUND NI MENANG, ROUND 019 INSYA ALLAH MENANG LAGI, JIKA BANYAK DUIT PERLU DISEDIAKAN TU TAK APA LA.
PAS BOLEH KUTIP DERMA, RASA-RASANYA PAK KARAMU BOLEH DERMA, TAK DE HAL, KALAU SETAKAT RM 50K TU INSYA ALLAH, YANG LAIN LAGI INSYA ALLAH JUGA HU HU HU TAKBIR !!!

Anonymous said...

Yg peliknya..berdegar2 ceramah kata ada bukti, dan para penyokong PH pun menjejes air liur viralkan..tp terbukti kini, Husam, Piji dan pemimpin PH semuanya sosok celaka air mani terbuang, kaki fitnah...

Anonymous said...

Pelik..Banyak sungguh duit PAS skrg ye pak karam..

Kalo taknak menyusahkan ahli2 miskin dipaksa menderma tin milo utk byr kos guaman, apa kata Hadi Awang dan geng2 lebai bersumpah tak makan dedak 90juta dari pencuri duit rakyat.

Atau, buat pengisytiharan harta/pendapatan masing2. Mudahkan..Tak gitu?

Anonymous said...

Yg peliknya..berdegar2 ceramah tak berani pulak parti lebai menyaman Husam, Piji..

Kaki fitnah paling ramai ada dlm PAS diketuai Chief Lebai lebong.

Anonymous said...

Bukti konon audio nik Abduh pun hakim tolak la dol...mampus la Husam dan sekelian pemimpin PH lepas nih...dah la akan kalah PRU14...

Anonymous said...

Hehehe..PRU14, Pas akan kalah teruk di Kelantan dan negeri2 pantai barat. Alhamdulillah tiada lg parti pemecahbelah umat Islam.

Takbirrr

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.