Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

MH370: Dua pesawat IAF lakukan usaha mencari selama 10 jam di Lautan Hindi

24/03/2014 8:29pm
KUALA LUMPUR - Walaupun berdepan dengan cuaca buruk apabila Taufan Gillian membadai kawasan selatan Lautan Hindi, dua pesawat Tentera Udara India (IAF) yang digunakan dalam operasi mencari dan menyelamat (SAR) pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH370, terbang selama 10 jam dalam menunaikan misi masing-masing pada Ahad.
Kenyataan Suruhanjaya Tinggi India di Kuala Lumpur berkata, pesawat berkenaan ialah P8-I Poseidon dan C-130J Super Hercules.
"Anak kapal dengan cekap mengelak taufan itu untuk sampai ke kawasan mencari yang ditetapkan, tanpa membahayakan keselamatan pesawat peninjau maritim jarak jauh itu.
"Radar yang digunakan juga dapat mengimbas permukaan laut untuk mengesan sebarang objek logam, di samping pengimbasan visual yang dilakukan anak kapal," katanya.
Kenyataan itu menjelaskan dua pesawat berkenaan, yang tiba di Malaysia pada 21 Mac, dilengkapi radar yang boleh memaklumkan kepada anak kapal tentang keadaan cuaca. - Bernama

0 orang berkata:

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.