Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Haramkan Keturunan Mamak Dari Umno...!!!!

>> Tuesday, February 28, 2012

Tukar Tiub;

PENCERAHAN PARIAH DARI PEMBACA
Sebagai seorang berbangsa India saya rasa amat malu dengan perbuatan orang-orang
INDIA dlm UMNO. Gelaran Keling diberi kepada orang India sebenarnya ialah kerana pada zaman raja raja dulu negeri India digelar Kalingga. Orang dari sana dipanggil orang kaling. Lama lama kaling jadi keling. Walaupun begitu dalam peredaran masa 'keling' telah jadi gelaran untuk india yang beragama Islam.

Saya juga perlu mengingatkan disini bahawa kebanyakkan orang india yang
berkasta PARIAH tidak berpuas hati dengan sistem kasta Hindu dan menganut agama Islam. Walaupun bertukar agama, mamak yang berdarah Pariah tetap pariah dan demikianlah perbuatan mereka di bumi Malaysia ini.

Apabila buku Interlok diterbitkan, kaum India di Malaysia marah dan sedih sebab Kami bukannya berkasta pariah.
Semua pariah telahpun diberi status bumiputera dan diberi jawatan dalam Umno. Jadi tidak salah kaum mamak yang tamak ini yang tidak mahu mengaku diri mereka India dipanggil KELING.

Maka kita patut maklumkan kepada DBP tentang maksud baru ungkapan
Keling ialah "pura pura jadi Melayu " dan mula membuat ayat seperti Ridhuan Tee cuba mengelingkan dirinya ataupun Khir Toyo telah dikelingkan dan diberi jawatan Menteri besar Selangor.

By Aku bukan Keling on
AWAS! JAGA JAGA DAN BERWASPADA on 12/21/11
Gua bukan 110% anti puak2 Mamak aka Keling, gua hanya anti dan menyampah dengan Mamak2 terutamanya dari kalangan umporno, mamak2 restoran dari kalangan Presma dan Kimma dan jugak spesies mamak2 kaki belit dan seperti ulaq sawa... hahahaha... mana2 mamak2 yang baik, jujur dan amanah tetap kawan gua.

Pengalaman baru2 ini apabila partner gua proposed business deal dengan seorang mamak dari pulau pinang... perjumpaan pertama, gua perhatikan dia punya auta... baik punya geleng2 kepala sambil tangan menerawang macam spiderman... hahaha...., lepas tu mamak tu follow-up dan cuba buat janji untuk perjumpaan kali kedua, bila partner gua bertanya... terus dia melalak kat gua... hahahaha... sebabnya gua reject proposal mamak tuuuu... hahahaha... so terpaksalah gua slowtalk dengan partner gua sebab musabab gua reject mamak tuuuu...

Kesimpulannya, mengelak sedari awal, lebih baik dari kena auta temberang dengan puak2 keling nih... menyesakkan kepala jer... pi mampuih laaa.. dengan mamak2 kaki putaq alam... hahahaha...!!!!
Contohnya macam malaun nih... ntah melayu bangang manalah pi lantik dia jadi Ketua Pemuda Pulau Pinang dalam parti untuk orang melayu...!!!! hahahaha... sejak bila pulak Keling nih jadi Melayu....

Gua nak bagi satu cadangan, jika ada sesiapa yang pujuk lu orang masuk umporno... lu orang bagi syarat
"Haramkan keturunan mamak dari Parti umno terlebih dahulu, baru lu orang boleh joint"... hahahaha... ada berani kaaa...???
 
ISA

0 orang berkata:

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.