Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

TERUSKAN PEMBUNUHAN


27 July 2013

4500 CEDERA DAN 65 MENINGGAL ANGKARA AS-SISI LAKNATULLAHDalam sidang media di Madinah Nasr, Ahmed Aref, jurucakap bagi Parti Kebebasan dan Keadilan berkata seramai 66 terkorban dalam serangan semalaman oleh pasukan polis dan 61 mati secara klinikal serta 4,500 lagi tercedera.

-Menurut beliau "samseng-samseng" telah mengepung penyokong Mursi di Hospital Al-Shifa dan Hospital Sayyed Galal. Kementerian Dalam Negeri telah menafikan hal ini, mengusahakan untuk menghubungi kementerian kesihatan dan hospital-hospital yang disebut bagi mendapatkan pengesahan.

-Menurut beliau "pembunuhan beramai-ramai" yang terjadi semalam merupakan hasil mandat yang diminta oleh Menteri Pertahanan Abdel Fattah al-Sisi.

-Menurut beliau para pembantah telah diserang dengan peluru hidup, peluru burung dan sejenis bom pemedih mata baru yang berkemungkinan mengandungi bahan yang melanggar undang-undang.

-Menurut beliau semua penyokong Mursi yang berlindung di Masjid Qaed Ibrahim di Iskandariah telah ditahan. Beliau meletakkan jumlah tahanan seramai 400 orang termasuk 150 wanita dan kanak-kanak. Akan tetapi Kementerian Dalam Negeri dalam sidang media sebelum itu berkata seramai 14 orang ditahan di Iskandariah.

-Menurut beliau mereka akan mendakwa mereka yang bertanggungjawab terhadap pembunuhan ini dan menyeru komuniti antarabangsa untuk mengutuk keganasan tersebut.

-Beliau telah mengutuk pihak media yang hanya membuat liputab sebelah pihak iaitu bantahan pro-tentera di Istana Presiden, mengabaikan perarakan penyokong Mursi dan pertembungan yang berlaku semalam.

Sumber : AlJazeera

0 orang berkata:

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.