Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

MASUK POKET KE ?

Kemana Hilangnya Baki Peruntukan RM300 Ribu...?
Posted on Thursday, September 29 @ 10:32:46 PDT
Dilulus untuk paparan oleh aya

  Oleh SARINA ISMAIL
Pemimpin UMNO dan MCA Kedah dikesali kerana menafikan kegagalan kementerian Pelajaran memberi sumbangan kepada sekolah bantuan penuh kerajaan seperti SJKC Pei Hwa.

Menurut Setiausaha Dewan Himpunan Penyokong PAS Kedah (DHPP), William Khor Eng Hin, kegagalan Kementerian Pelajaran menyediakan kemudahan infrastruktor untuk kemudahan SJK di Kedah menyebabkan ada yang terpaksa menggunakan kontena sebagai tempat pembelajaran sementara.

SJKC Pei Hwa, Kuala Kedah  setakat ini terpaksa menggunakan beberapa kontena untuk dijadikan kelas pembelajaran kerana sebahagian bumbung kelas asal rosal dimakan anai-anai.

Sekiranya benar Kementerian Pelajaran telah memperuntukkan sebanyak RM500 ribu kepada sekolah berkenaan untuk membaik pulih sekolah tersebut, mengapa keadaan sekolah tersebut masih tidak memuaskan  dan hanya kelihatan empat bangunan kontena bernilai lebih kurang RM200 ribu sahaja.

Persoalannya mana lagi baki RM300 ribu daripada peruntukan yang diagihkan? Apakah ada tangan-tangan sebaliknya yang menjadi perompak jalanan mengambil kesempatan menumpang habuan? Atau mungkin peruntukkan tersebut telah tercicir dijalanan sebelum sampai ketangan orang yang sepatutnya?

Menurut Eng Hin, keadaan tersebut amat berbeza dengan Kerajaan Negeri Kedah di bawah Pakatan Rakyat (PR) yang menyediakan RM200 ribu untuk disalurkan kepada setiap SJK Cina di seluruh Kedah untuk diagihkan sama rata dan adil. Pentadbiran Menteri Besar Kedah, YAB Dato' Seri Ustaz Azizan Abdul Razak dilihat terbuka dalam soal pendidikan kaum Cina dan India berbanding kerajaan BN dahulu.

0 orang berkata:

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.