Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

DR MAZA TENYEH PKR


Penyokong PKR Sentap Dan Meroyan Habis Dengan Kenyataan MAZA Di Facebook.

Abang Rafizi kita tak boleh nak halau Dr. Maza sebab dia memang berada kat luar negara. Lagipun dia bukan ahli parti PKR pun. So bebas la dia untuk berkata2 bersetuju atau tidak dengan PKR kan. Owhh yeayyy..

Setakat neh yang LIKE ada la lebih kurang 11,000 ++. Yang SHARE dalam 524. Yang komen bersetuju, tak bersetuju, yang bergaduh sakan, merepek, meroyan, yang terbuka lebih kurang 1,338 komen. Dah sudah semestinya yang sentap over2 gila ialah ahli2 parti PKR. Marah kaw dorang. Gila punya sentap walaupun MAZA tulis ayat kemain baik sopan gile lagi.

KAH KAH KAH

Statement MAZA ;

 
Soalan yang bagus. AKu pun terfikir perkara yang sama.

- Adakah kerusi terbang akan menjadi salah satu sukan di Malaysia?

- Adakah aktiviti kerusi terbang akan menjadi aktiviti tetap di setiap kali pemilihan parti?

- Adakah budaya bini lantik suami lantik bini lantik sesama sendiri akan menjadi ikutan?

- Adakah lepas neh wakil2 rakyat akan suka2 ahti letak jawatan dan bazirkan wang rakyat untuk PRK? Tak cukup dengan Permatang Pauh dia buat hal lagi kat Kajang. 

- Adakah budaya saling cover mengcover antara ahli2 parti, pemimpin dan sesama parti komponen akan menjadi tabiat? Almaklumla yang terang2 kantoi nak menang untuk jadi duta pun boleh dipilih jadi wakil rakyat bagi parti dia.

- Adakah lepas neh ahli2 PKR hanya tinggal mat2 dan minah2 kerusi akibat dihalau oleh Rafizi setiap kali berbeza pendapat dengan mereka?

Macam2 woooo aku fikir. Yang best tue. Dalam dok galak mengata dan mengutuk UMNO dia boleh pula tiru perangai sebijik2 macam UMNO. Ini la yang buat aku paling menyampah sekali. Sapa UMNO sebenarnya? Dia ke kita? 

Fikir logik.

1. Kita tegur dia sebab dia buat perangai macam UMNO.

2. Sebaliknya dia marah kita dengan mengatakan bahawa semua orang2 yang marah (kritik) dia ialah berpihak kepada UMNO. 

3. Tapi kita tegur kelakuan PKR yang macam UMNO. Supaya dia tak jadi macam UMNO, kita marah la dia. 

4. Bukan sahaja tak terima kritikan, kita pula dituduh sebagai UMNO.

Ada logik ka?

Orang nak selamatkan kapal lue orang yang tengah bocor pun tak boleh. Taknak bagi tolong sudah. Lantak ko la. 

HA HA HA


Tak larat aku nak baca komen beribu. Yang confirm penyokong2 PKR tengah sentap dengan kenyataan MAZA. Kesian. Tak boleh terima hakikat depa neh. Sikit2 nak meroyan. Tapi sembang bab keadilan kemain kencang. Rupanya sama je macam aku. Sembang je la. Habuk pun tarak. Tapi sembang2 aku pun ada juga motifnya. Sembang2 depa haram ada motif. Buang masa tegakkan benang basah je la. Sentap ke? Padan la muka korang.

KAH KAH KAH

Baca sini status MAZA. Kalau nak bagi tambah sentap geng2 PKR, p la tambah kutuk PKR kat thread tue lagi. Jaga2. Pastikan sekeliling korang takde ahli2 PKR yang pegang kerusi. Jadi apa2 karang aku tak tanggung okay.

KAH KAH KAH

2 orang berkata:

FIT said...

PKR #UMNO adalah sepupu

Anonymous said...

Bukan sepupu Wee...anak menakan..Sama ja...sekular...Baling kerusi..tapi umno baik sikit x tolak hudud...bahagian depan ja( biasa tu)...puak ni gila belakang he..he

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.