Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

[ISU NASHA] Jika Najib & UMNO Mahukan Nasha, Lamarlah Secara Baik, Itupun Jika Beliau Mahu...


Najib kata Nasha dipecat lepas pulang dari Gaza

Perdana menteri Datuk Seri Najib Razak menganggap pengguguran Nasharudin Mat Isa daripada Majlis Syura PAS ada kena mengena dengan lawatan bekas timbalan presiden PAS itu bersamanya ke Gaza.

Katanya, beliau percaya demikian memandangkan isu berkenaan timbul sekembalinya Nasharudin kembali ke Malaysia.

"Walaupun dikatakan disebabkan kegagalan beliau menghadiri majlis syura, tetapi masa pemecatan beliau itu setelah kembali ke tanahair selepas membuat lawatan Gaza memberikan gambaran bahawa ia ada kaitan dengan lawatan tersebut," kata Najib.

Najib tetap berpendapat demikian walaupun PAS menegaskan bahawa pengguguran Nasharudin daripada jawatankuasa berkenaan tiada kena mengena dengan kunjungan bersama perdana menteri ke Gaza.

Setiausaha jawatankuasa berkenaan, Datuk Nik Zawawi Nik Salleh berkata keputusan berkenaan dibuat lebih awal – ketika mesyuarat tersebut dipengerusikan mursyidul amnya Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat pada 13 Januari.

"Ianya langsung tidak ada kena mengena dengan lawatan ke Gaza tempoh hari kerana pengguguran keanggotaan beliau dibuat lebih awal dari itu," katanya seperti dipetik Harakahdaily hari ini -mk

Ulasan GB

Tiba-tiba Najib sendiri buat ulasan mengenai pengguguran Nasharuddin daripada mengganggotai Majlis Syura.

Selama ini ada Najib ambil kisah mengenai nasib Nasha?

Keprihatinan Najib itu menunjukkan bahawa Najib sendiri ada "agenda' tersembunyi membawa Nasha bersama ke Gaza. Tembelang Najib terbongkar akhirnya. Itu hukum kebenaran dan keadilan!

Jika betul-betul hendakkan Nasha menjadi ahli mereka... kita nasihatkan Najib dan UMNO untuk melamar Ustaz Nasha dengan cara baik... itupun jika Nasha sudi bersama UMNO.

Tak tahulah jika segunung intan akan dibawa sebagai hantaran untuk mencairkan hati nasha..

Seperkara lagi, Najib (dengan maaf: yang tak tahu bab Najis Mughallazah) dan UMNO, tahukah apa itu MAJLIS SYURA? Tahukah syarat-syarat untuk menjadi anggota Majlis tersebut? Parti UMNO mana ada hirarki sedemikian? Di dalam UMNO, kuasa semua terletak di atas tangan Presiden, sedang PAS, kuasa tertinggi itu pada Majlis Syura, bukan kepada individu tertentu. Itu beza PAS dengan parti-parti sekular seperti UMNO.

Jadi usah kejahilan Najib dan UMNO di dalam bab sistem pemerintahan Islam cuba pula untuk campurtangan di dalam urusan PAS. Sebelum nanti ditempelak orang bagaimana WIRA UMAT yang baru pulang dari Gaza jahil mengenai sistem pemerintahan Islam? Belajarlah daripada Nasha mengenainya. Nasha, saya kira tidak ada halangan untuk mengajar pemimpin-pemimpin UMNO terutama Najib dalam bab itu.

Daripada laporan terkini:

SHAH ALAM - Nasharudin Mat Isa berkata, menjadi hak parti jika mahu mengambil balik jawatan lantikan termasuk sebagai anggota Majlis Syura Pas.

"Jawatan (anggota Majlis Syura) tersebut adalah lantikan parti, bukan pilihan saya, jika parti ambil kembali jawatan itu, itu adalah hak parti," kata beliau ....

Nasharudin yang juga bekas timbalan presiden berkata, berorganisasi hanya wadah tetapi berpegang pada prinsip adalah satu tuntutan.

"Saya akan terus berikan sumbangan terbaik kepada mana mana pihak yang ingin mendaulatkan Islam," katanya.
-petikan SInar Harian

Harapan tipis nampaknya. Jadi yang kemaluan besar sekarang ini ialah : Najib dan UMNO sendiri!

0 orang berkata:

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.