Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

MANA BOLEH TANGKAP KALAU TAK SALAH

MAHAZALIM TAKUT DENGAN BAYANG2 MULA SEBAR KHABAR ANGIN

  Anda nilai sendiri ucapan bekas seorang negarawan "wira" dan berbagai lagi gelaran yang pernah diberikan kepada beliau.


Mahathir: Pembangkang tangkap lawan jika berkuasa
   
Pakatan pembangkang akan bertindak terhadap pesaing politiknya sebaik sahaja ia berkuasa, kata bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

Katanya, mereka akan mengambil tindakan terhadap orang yang tidak baik dengan mereka atau yang mereka rasa tidak baik dengan mereka.

Berucap di Kuala Lumpur hari ini, Dr Mahathir berkata, terdapat desas-desus bahawa kerajaan persekutuan yang dikuasai Pakatan, akan menangkap orang seperti itu, termasuk dirinya sendiri.

Bekas perdana menteri itu berkata, ada yang mengatakan beliau harus meninggalkan Malaysia sebelum keputusan pilihan raya diumumkan.

"Itu perkara pertama yang mereka (Pakatan) akan lakukan (apabila berkuasa) ialah menutup semua lapangan terbang supaya tidak ada pesawat persendirian boleh berlepas.

"Tetapi saya tidak fikir mereka akan berbuat demikian. Pembangkang adalah orang baik. Mereka mungkin menangkap orang dan mendakwa mereka."

Mahathir secara berseloroh berkata, beliau gembira Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) tidak lagi wujud dan bahawa Pakatan, yang menentang undang-undang tersebut, tidak boleh sebarangan menyumbat orang ke dalam penjara jika ia berkuasa.

"Tanpa ISA, saya berasa lebih selesa," katanya.

Sumber: malaysiakiniRead More “MAHAZALIM TAKUT DENGAN BAYANG2 MULA SEBAR KHABAR ANGIN”  »»

2 orang berkata:

Unknown said...

A'kum Pak

SiMahazalim ni masa dia berkuasa bukan saja tangkap dan seksa musuh politiknya bahkan dia sanggup membunuh sebagaimana terjadi kepada Almarhum Ustaz Ibrahim Libya dan pengikutnya!

Bukan setakat bontot jer busuk, mulut pun bau longkang!

~PakKaramu~ said...

MAMAK MEMANG ZALIM

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.