Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

SENANG CERITA LA, AKIDAH TU APA ?


UMNO FAHAM KE AKIDAH TU APA BENDA ? AKIDAH TU HASSAN AKIDAH KE ?

30 January 2012

PAS SESAT DARI SEGI AQIDAH?


 Pagi ketika berada dalam kereta saya terdengar berita sebuah stesyen radio yang mengkhabarkan bahawa ada tuduhan bahawa PAS sesat dari segi aqidah. Tuduhan itu dibuat oleh seseorang yang tidak berpuashati dengan PAS. Maka disambut pula seorang pembesar negara menyatakan bahawa pemimpin PAS mesti tampil untuk membuat ulasan terhadap tuduhan itu.

Saya rasa tidak perlu pemimpin PAS jawab padan dengan saya sahaja menjawabnya.


1) Jika benar PAS sesat tunjukkan di mana sesatnya, saya pun tidak mahu bersama parti atau kumpulan yang sesat.


2) Jika PAS sesat sila kemukakan dakwaan di mahkamah syariah dan hadapkan ke mahkamah semua pemimpin PAS yang 'menyesatkan' orang. Heret Tok Guru Nik Aziz, Tok Guru Dr Haron Din, Tok Guru Haji Hadi Awang, Tuan Ibrahim, Ustaz Haron Taib kerana mereka ini didakwa menyesatkan orang.


Kami pengikut PAS tidak mahu duduk dalam parti sesat kalau benar PAS sesat. Mungkin Umno parti yang benar. Cuma sila jawab soalan di bawah sebelum menyatakan Parti Umno:-


1) Di mana Al Quran dan Al Sunnah, Ijmak serta Qias dalam perlembagaan Umno


2) Mengapa Umno meletakkan Nasionalisme, Pragmatisme, Kronisme dan nepotisme sebagai teras perjuangan dan amalan mereka?


3) Mengapa Umno mengekalkan pemimpin rasuah, menyalagunakan kuasa dan skandal serta memegang jawatan seperti Ketua Menteri., Menteri, Ahli parlimen, Adun dan sebagainya,,,,(Ali Rustam, Isa Samad dan lain-lain).


4) Mengapa Umno tidak meletakkan hukum Islam sebagai hukum tertinggi di dalam negara kiita sedangkan Umno berkuasa di pusat


5) Mengapa pemimpin Umno tidak meletakkan cara hidup Islam sebagai amalan mereka, ramai tidak tutup aurat, boros, membazir dan sebagainya .........


banyak lagi tak sempat tulis.....Dipetik dari tulisan Amat Kassim (Bekas Ketua PAS Cawangan era 90-an)

0 orang berkata:

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.