Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Slogan 'PAS For All' efisyen, tepat

Published on Friday, 01 November 2013 08:54

KUALA LUMPUR: Slogan "PAS For All" amat efisyen dan berjaya memecah persepsi orang bukan Islam terhadap PAS yang sebelum ini dianggap sebagai parti fanatik agama yang anti bukan Islam, dakwa Penolong Setiausaha DHPP Selangor, S Arumugam.

Katanya, PRU12, PAS tidak pernah menjelaskan tentang kedudukan dan pendekatannya untuk "berbaik-baik" dengan orang bukan Islam, sehingga parti itu disifatkan hanya untuk orang-orang Islam sahaja dan hal in turut ditanam oleh pemimpin Umno-BN.

Bagaimanapun, tegas beliau, PAS tidak begitu sebaiknya semakin berfikiran terbuka untuk memberi ruang kepada orang bukan Islam bersama-sama berjuang dan tidak hanya sekadar untuk meraih undi pilihan raya semata-mata.

"Kenapa kami melibatkan diri ke dalam DHPP? Ini kerana kami boleh menerima pendekatan yang digunakan PAS, yang tidak mengkesampingkan bukan Islam.

"Jika kami boleh terima, kenapa orang lain tidak boleh? Slogan 'PAS For All' memang tepat pada masanya dan terbukti PRU13 banyak memberi kelebihan kepada PAS," tegasnya sewaktu mengunjungi Pejabat Editorial Harakah baru-baru ini.

0 orang berkata:

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.