Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Friday, April 25, 2014

SEPULUH KAKITANGAN MAS YANG DITAHAN DAN DIJADIKAN TEBUSAN OLEH KELUARGA PENUMPANG MH370 DIBEBASKAN !

HEBOH KATANYA SEPULUH KAKITANGAN MAS YANG DITAHAN DAN DIJADIKAN TEBUSAN OLEH KELUARGA PENUMPANG MH370 LIDO HOTEL BEIJING SEMALAM SELEPAS TAKLIMAT HARIAN, TELAH DIBEBASKAN SETELAH DITAHAN SELAMA LEBIH KURANG 8 JAM!!!! 


Sepuluh kakitangan Malaysia Airlines ( MAS ) telah dijadikan tebusan di dewan di Lido Hotel di Beijing malam tadi telah pun dibebaskan .

Mereka dibebaskan pada kira-kira 03:00 selepas ditahan selama lebih daripada lapan jam.

Adalah dipercayai pelepasan itu berikutan tekanan daripada pegawai kerajaan walaupun butir-butir di mana pihak-pihak yang terlibat berunding pembebasanmasih tidak lengkap.

Difahamkan bahawa Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan MAS Ahmad Jauhari Yahya kini dalam mesyuarat teknikal peringkat tinggi dan butir-butir apa yang berlaku akan disediakan semasa sidang akhbar lewat petang .

The Mole semalam melaporkan  bahawa 10 kakitangan MAS telah dijadikan tebusan di dewan di Lido Hotel, Beijing selama lebih daripada lapan jam oleh ahli keluarga dan waris penumpang pesawat MH370 yang hilang.

Sumber mengambil bahagian dengan perkara itu memberitahu The Mole kejadian itu berlaku pada petang sejurus selepas taklimat harian untuk menjelaskan apa yang dibincangkan dalam sidang akhbar yang dijalankan oleh kerajaan Malaysia.

" Keluarga dan waris penumpang amat kecewa apabila mendengar penjelasan dari kakitangan MAS di sana ( Beijing) apabila mereka dimaklumkan bahawa bahan yang tidak dikenali yang telah dihanyutkan ke darat di Augusta pantai barat daya Australia bukan daripada MH370 ," kata sumber itu.

Menurut sumber, ia adalah prosedur standard untuk kakitangan MAS di Beijing untuk memberi taklimat kepada ahli keluarga kepada semua yang dibincangkan semasa sidang akhbar diadakan di Kuala Lumpur.

Walau bagaimanapun , hari ini, taklimat itu tidak berlaku seperti yang dijangkakan menyebabkan keluarga penumpang enggan menerima berita yang sebagai objek yang dikenali itu bukannya dari MH370 .

" Mereka enggan mendengar penjelasan kakitangan MAS dan menuntut bahawa pegawai-pegawai kerajaan sama ada dari Malaysia atau Australia secara peribadi memberikan mereka satu kenyataan rasmi pada objek yang tidak dikenali dan tidak melalui pekerja MAS ," kata sumber itu.

Difahamkan , Kedutaan Malaysia telah pun menghubungi dengan keluarga tetapi tidak diberikan sebarang respon kerana mereka hanya akan bercakap dengan pegawai-pegawai kerajaan dan tidak sesiapa dari kedutaan.

Ditanya mengenai peranan pegawai China atau kakitangan hotel , sumber itu berkata : "Mereka tidak pernah dan tidak akan melibatkan diri kerana dari hari pertama lagi hanya kakitangan MAS sahaja yang terlibat dalam taklimat tersebut".

Kakitangan MAS yang di jadikan tebusan  di Beijing itu telah berhubung dengan rakan sejawatannya dari Malaysia mereka melalui SMS.

Difahamkan , kesemua kakitangan MAS sangat berhati-hati untuk tidak membuat sebarang panggilan telefon kerana mereka takut boleh mendatangkan kemarahan oleh ahli-ahlim keluarga penumpang MH370 sehingga tefeon mereka di rampas.Omak Kau !!!!

0 orang berkata:

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.