• PLUS Expressways Bhd (PLUS) PLUS Expressways Bhd (PLUS)
1 / 1
KUALA LUMPUR - Keadaan trafik dilaporkan masih lagi perlahan di Lebuhraya Utara-Selatan serta di Lebuhraya Karak petang ini dan laluan kontra diaktifkan di kedua-dua lebuh raya berkenaan.

Jurucakap Pusat Kawalan Trafik Plus Expressway berkata, di Lebuhraya Utara-Selatan laluan kontra diaktifkan di Km 348.6 hingga ke Km 346.6 dari Ladang Bikam Bidor
  
Katanya, trafik masih lagi perlahan di Rawang ke Bukit Beruntung, Lembah Beringin hingga Bidor.
  
"Trafik juga perlahan dari Ipoh Selatan menuju ke Terowong Menora dan Juru ke Seberang Jaya," katanya ketika dihubungi Bernama, di sini.
  
Sementara itu,  jurucakap Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) pula berkata, laluan kontra telah diaktifkan di Lebuhraya Karak bermula dari Km 55.2 hingga Km 59.3.
  
"Trafik juga sesak dari Jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2) ke Lebuhraya Duta-Ulu Klang (Duke) sehingga Plaza Tol Gombak," katanya.
  
Beliau turut memberitahu trafik juga perlahan dari Bukit Tinggi sehingga Karak dan sebelum Plaza Tol Jabor.
  
Orang ramai boleh mendapatkan maklumat trafik terkini menerusi talian bebas tol Plusline di 1800-88-0000 dan laman Twitter di www.twitter.com/plustrafik atau talian LLM di 1800-88-7752 serta laman Twitter di www.twitter.com/llminfotrafik. - Bernama