Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

BAKAL PM YANG SENGKAT ?


TPM kebanggaan Izzuddin Shah

TPM kebanggaan Izzuddin Shah
Ahmad Zahid (berdiri, tiga kiri) ketika menjadi ketua pelajar di Sekolah Izzuddin Shah pada tahun 1969.
IPOH -  Pelantikan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi sebagai Timbalan Perdana Menteri bukan sahaja menggembirakan penduduk di Bagan Datoh tetapi turut membanggakan warga Sekolah Izzuddin Shah.

Ahmad Zahid merupakan bekas pelajar Sekolah Izzuddin Shah pada tahun 1966 sehingga 1970 bermula di tingkatan satu hingga tingkatan lima.


Pengetua Sekolah Izzuddin Shah, Musanif Mohamad Noh berkata, pelantikan itu sudah pastinya menjadi satu kebanggaan buat sekolah.


Menurutnya, dari segi keperibadian, Ahli Parlimen Bagan Datoh itu seorang yang merendah diri dan tidak lupa asal-usul.


“Beliau (Ahmad Zahid) memang sayangkan sekolah. Tak pernah lupa asal-usul beliau menuntut ilmu pada peringkat awal persekolahan.


“Bukan itu sahaja, beliau juga seorang yang sangat merendah diri dan pemurah. Setiap tahun ada sahaja sumbangan yang diberikan kepada sekolah sama ada untuk aktiviti sukan mahupun kemudahan yang lain,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.


Musanif berkata, Ahmad Zahid juga terlibat secara langsung dalam Persatuan Bekas Pelajar Sekolah Izzuddin Shah dan Sekolah Raja Perempuan Taayah (PBSISTA) malah pernah menjadi presiden persatuan alumni tersebut.


Katanya, selepas menjawat jawatan Menteri Dalam Negeri, Ahmad Zahid melepaskan jawatan itu kerana kesibukan tugas di kementerian.


Sementara itu, tinjauan Sinar Harian bersama Penolong Kanan Hal Ehwal Murid, Sekolah Izzuddin Shah, Mohd Nazeri Mohd Amin di Sekolah Izzuddin Shah menemui gambar Ahmad Zahid pada tahun 1969 yang ketika itu sebagai ketua pelajar yang ditempatkan di galeri sekolah tersebut.


Malah, bangunan lama yang menempatkan kelas Ahmad Zahid dari tingkatan satu hingga tingkatan lima masih kekal digunakan sehingga kini sebagai bangunan kelas.


Selain itu, terdapat juga gambar barisan kepimpinan PBSISTA pada tahun 2003 bersama Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah yang masih disimpan di dalam galeri berkenaan.

0 orang berkata:

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.