• Shahrir Abdul Samad Shahrir
1 / 1
JOHOR BAHRU - Pengerusi Majlis Ahli Parlimen B‎N Tan Sri Shahrir Abdul Samad menyangkal dakwaan bahawa baru-baru ini  bekas Presiden MIC Datuk Seri G. Palanivel dikatakan mahu menyertai parti DAP.

"Saya tidak percaya dengan cerita kalau kecewa, nak masuk DAP lah,  masuk PKR lah, Pas dan sebagainya, semua itu tidak betul. Itu semua saya ingat warna-warni dalam pergolakan politik," kata beliau kepada pemberita selepas majlis Kacau Dodol Perdana, di sini petang semalam.

Shahrir, yang juga Ahli Parlimen Johor Bahru berkata perkara itu hanya spekulasi yang tidak patut diada-adakan dan pihak yang ingin menyelesaikan masalah tersebut harus bertenang.

"Kita nak selesaikan kebuntuan masalah MIC kena ada ketenangan, kebijaksanaan serta kewarasan," kata beliau.

Shahrir berkata, sekiranya masalah itu diselesaikan dengan gelojoh, maka akan merumitkan keadaan, tambahan lagi sekiranya ada pihak yang mengapi-apikan, ia akan membawa kepada masalah yang lebih serius.

Beliau berkata demikian ketika mengulas dakwaan kononnya Palanivel dikatakan ingin menyertai DAP setelah Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar itu hilang keanggotaannya dalam MIC. - Bernama