Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

MEMPERALAT POLIS ?


Penahanan Khairuddin elak maklumat dibongkar

Mahfuz Omar
Mahfuz Omar


SHAH ALAM - Ahli Parlimen Pokok Sena Datuk Mahfuz Omar mendakwa penangkapan bekas Timbalan Ketua Umno Bahagian Batu Kawan, Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan di bawah Seksyen 124C Kanun Keseksaan adalah cubaan untuk menutup mulut sesiapa sahaja yang cuba untuk membongkar penyelewengan 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Mahfuz menggesa Polis Diraja Malaysia (PDRM) menjelaskan situasi penangkapan Khairuddin kepada rakyat Malaysia.


"Tafsiran mahkamah atau peguam manakah manakah yang digunakan PDRM untuk mengatakan sebarang aduan rasmi kepada pihak berkuasa adalah suatu tindakan yang bersalahan dengan prinsip-prinsip di dalam sistem demokrasi berparlimen?


"Sesungguhnya rakyat Malaysia yang waras dapat melihat bahawa yang tergugat dengan laporan demi laporan yang dibuat oleh Khairudin bukanlah sistem demokrasi berparlimen atau Perlembagaan negara ini, " katanya dalam satu kenyataan medianya hari ini.


[ARTIKEL BERKAITAN: Khairuddin direman enam hari]

Mengulas lanjut Mahfuz mendakwa, maka cara paling mudah adalah dengan menangkap individu-individu yang berani seperti Khairuddin.


"Justeru, saya mengambil kesempatan ini untuk mendesak supaya Khairuddin dibebaskan segera dan tidak diancam atau disekat pergerakannya. Jika Perdana Menteri merasakan Khairuddin melakukan perbuatan fitnah ke atas dirinya, maka saya mencabar Perdana Menteri agar memfailkan saman di mahkamah.


"Jangan sekali-kali menyalahgunakan kuasa dengan memperalatkan pasukan polis dan lain-lain agensi kerajaan untuk menekan Khairuddin atau sesiapa sahaja yang menggunakan kaedah dan saluran yang sah untuk menuntut siasatan dijalankan ke atas Perdana Menteri di dalam kes 1MDB," katanya.


Khairuddin yang ditahan oleh polis pada petang Jumaat lalu, telah dikenakan perintah reman selama enam hari berkaitan dengan isu 1MDB.

2 orang berkata:

Ibu.Karina Safah said...

PENGAKUAN SAYA BERSAMA KELUARGAKU INI BUKAN CERITA ATAU PUN REKAYASA BENER-BENER TERBUKTI SAMA SAYA.
Terima kasih sebesar-besarnya yang kami ucapkan kepada mbah warjoh yang telah memberikan keberhasilan dan keberuntungan bagi keluarga saya.berkat bantuan beliau saya sekarang sudah hidup tenang karena suamiku sudah punya usaha tambak yang luasnya sekitar 5 hektar kurang lebih. begitupun juga saya dirumah buka warung sembakau dan sekarang pun saya sekeluarga tidak di kejar-kejar hutang lagi. mulanya keluarga Kami di berikan angka gaib hasil ritual dari mbah warjoh yang sangat Jitu 100% dijamin tembus.sehingga keluarga saya sekarang merasa tenang lagi.sekali lagi terima kasih mbah jasamu dikeluarga saya tidak akan terlupakan.Jika anda butuh angka gaib hasil ritual mbah warjoh silahkan Tanyakan aja Pada mbah dinomer hp beliau di: 0851 4534 4218 atau silahkan KLIK DISINI Terima kasih

PAK JUNAIDI said...

SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.