Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

LAGI GAMBAR BANJIR

Wednesday, November 19, 2014

Gambar Terkini Banjir Di Terengganu

Hi Korang,

Aku saje nak share beberapa keping gambar ni kat korang.
sampai tak nampak jalan ek
tengok stesyen minyak Shell ni
langsung tak nampak jalan dah ni
Musim tengkujuh dah bermula dah ni, tempat yang paling terjejas teruk adalah di kawasan Pantai Timur macam Kelantan, Terengganu dan Pahang. 
Aku dapat gambar-gambar ni kawan aku yang sekarang ni duk Kuala Terrenganu.
dah main air plak bebudak ni ek
Ini gambar petang semalam, semasa dia nak amik anaknya pulang dari sekolah. Dia terpaksa berpatah balik untuk tukar kereta yang tinggi dan besar sket untuk melalui jalanraya ni.
Ermm seram jugak kan.
Takut kereta tersangkut plak tak boleh nak jalan.
So far area rumah dia tak pernah di naiki air tapi manalah tau so kena berjaga-jaga dan berhati-hati di sepanjang musim banjir ni.
Kepada mereka-mereka yang duduk di kawasan yang senantiasa setiap tahun di naiki air bah so berwaspada ni. Packing siap-siap barang-barang penting yang perlu di bawa ke pusat pemindahan banjir nanti.
Tapi tak yah nak bawak semua barang, selamatkan nyawa dulu baru fikirkan harta benda ek.
Saya Cik Lily Putih melaporkan dari bilik berita blog saya ni hahahahahhaha tak sesuai langsung nak jadi pemberita kan. Ayat pun tunggang langgang…
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.