Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

MEROKOK LEBIH BAHAYA DARI VAPE

Menteri: Mana lebih bahaya vape atau rokok?
vape
 
 
SHAH ALAM - Meneliti isu berkaitan rokok elektronik, Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, beliau akan mencadangkan supaya pengharamannya diteliti.
 
Menulis di laman sosial Facebook miliknya, Ismail Sabri berkata, pandangan itu nanti akan dilontarkan beliau apabila isu tersebut dibawa ke Kabinet oleh menteri yang bertanggungjawab. 
 
"Insya-ALLAH saya akan beri pandangan saya supaya cadangan tersebut dikaji dengan teliti supaya vape tidak diharamkan kerana laporan dari Britain mendapati vape tidak diharamkan malah penghisap rokok digalakkan bertukar kepada vape," ujarnya. 
 
 
Semalam, Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr S. Subramaniam berkata, kerajaan akan mempertimbang untuk mengharamkan penggunaan vapor atau lebih dikenali dengan vape dalam masa terdekat bagi mengelak risiko lebih buruk terhadap kesihatan penggunanya.
 
Katanya kementerian sedang meneliti aspek undang-undang penguatkuasaan untuk diguna pakai bagi menambah baik akta sedia ada bagi membolehkan tindakan pengharaman itu dilaksanakan.
 
Menulis lanjut di Facebooknya, Ismail Sabri turut memberitahu tentang kandungan nikotin di dalam vape hanya 3 peratus berbanding rokok berjenama yang mengandungi 13 peratus.
 
"Jika rokok lebih merbahaya dari vape kenapa tidak haramkan rokok?
 
"Insya-ALLAH saya akan dengar penjelasan Kementerian Kesihatan dan saya akan beri pandangan saya," ujar beliau lagi.
 
Ismail Sabri turutmenyertakan ssatu salinan paparan laporan dari Telegraph.UK yang mengatakan aktiviti vape mampu menyelamatkan 75,000 nyawa perokok setiap tahun.

0 orang berkata:

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.