Followers

click for translator to read my artichel

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Hisham terperangkap ?

Hishammuddin nafi buat keputusan gantung Muhyiddin
Hishammuddin Tun Hussein
Hishammuddin. - Foto Sinar Harian oleh SHARIFUDIN ABDUL RAHIM

KUALA SELANGOR - Naib Presiden Umno, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein hari ini menyangkal dakwaan Timbalan Ketua Umno Bahagian Pagoh bahawa beliau bertanggungjawab membuat keputusan menggantung jawatan Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Timbalan Presiden parti.

Beliau berkata sebaliknya, keputusan itu dibuat secara bersama oleh semua anggota Majlis Tertinggi (MT) Umno dengan bersandarkan kepada pendirian parti.

"Pada mesyuarat MT Umno semalam, kebetulan Presiden dan Naib Presiden pertama mengecualikan diri...maka saya yang paling senior untuk mempengerusikannya (mesyuarat).

"Saya nak sahkan di sini bahawa keputusan mesyuarat dibuat selepas berbincang secara terperinci dan ia dibuat secara konsesus melibatkan semua anggota MT Umno termasuk dari Johor," katanya.

Beliau berkata demikian ketika mengulas kenyataan Timbalan Ketua Umno Bahagian Pagoh, Ismail Mohamed yang membidasnya dan beberapa pemimpin Johor lain kerana menyokong keputusan MT Umno menggantung jawatan Muhyiddin.   

"Tiada sebab kita nak tuding jari kepada mana-mana pihak...kita lakukan ini dengan harapan memikirkan hala tuju parti untuk berhadapan situasi buruk atau baik sebagai satu pasukan.

"Sememangnya, keputusan semalam tidak boleh puaskan hati semua pihak. Tugas dan tanggungjawab Timbalan Presiden selain bantu parti adalah bantu Presiden...bila tidak dapat bantu, kita terpaksa gantung dan keputusan itu adalah wajar dan adil," jelas Hishammuddin.

Semasa bermesyuarat di Kuala Lumpur semalam, MT Umno sebulat suara memutuskan untuk menggantung jawatan Muhyiddin sebagai Timbalan Presiden parti berkuat kuasa serta-merta.

Berikutan keputusan itu, Timbalan Perdana Menteri yang juga Naib Presiden Umno, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi akan menjalankan tugas-tugas Timbalan Presiden parti. - Bernama

0 orang berkata:

free counters
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 PakKaramu |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.